Definitie van Airdrop
In de cryptocurrency wereld is een Airdrop het process waarbij een cryptovaluta gratis wordt gedistribueerd naar alle of enkele wallets. Airdrops worden voornamelijk uitgevoerd door Blockchain startups.

De naam is afkomstig van het idee van een Airdrop in de echte wereld. Gebruikers krijgen namelijk virtueel de crypto’s geleverd (alsof ze van de lucht komen vallen).

Waarom worden Airdrops uitgevoerd

Er zijn meerdere redenen waarom Airdrops binnen de cryptocurrency wereld worden uitgevoerd.

Promotie

Veel Blockchain startups gebruiken Airdrops als een extra/hoofd middel van promotie. Men wordt gevraagd om zijn e-mail of het delen van een bericht. Hiervoor wordt de gebruikers vervolgens beloont met een Airdrop.

Loyaliteit Beloning

Het belonen van de huidige gebruikers voor hun vertrouwen en loyaliteit is in het verleden ook reden geweest voor Airdrops. Dit soort Airdrops komen wel veel minder voor.

De meest recente voorbeeld hiervan is van Tron. In 2017 werd met samenwerking van handelsplatform Binance een airdrop van 500 TRX geleverd aan alle Tron account houders. Om een onderdeel hiervan mogen te zijn moest een gebruiken tenminste 0.0003 BTC bezitten in zijn account, en minstens 1 transactie hebben gemaakt.

Forks

Wanneer een cryptocurrency een fork(afsplitsing in de blockchain) ondergaat krijgen de houders van het origineel de nieuwe cryptocurrency fork als airdrop geleverd.

Een voorbeeld hiervan is toen Bitcoin Cash een fork van Bitcoin werd opgericht. Iedereen die Bitcoin bezat kreeg destijds een gelijkwaardige hoeveel Bitcoin Cash toegezonden. Een andere voorbeeld is NXT die verder ging als IGNIS.

De voordeel van een Airdrop in deze vorm is dat men zowel de oude crypto currency mag houden, maar ook de nieuwe.

Beginnen aan Airdrops

Onderdeel zijn van een Airdrop kost je meestal helemaal niks behalve tijd. Daarom is het voor velen een hele goede manier geworden voor velen om er een extra centje bij te verdienen.

Het vinden van Airdrops kun je doen door bijvoorbeeld een oogje te houden op de grootste bitcoin gerelateerde forum bitcointalk.

Er zijn verder ook websites die de meeste werk al voor je hebben gedaan zoals Airdrop Alert. Op deze websites kun je overzichtelijk volgen welke Airdrops er beschikbaar zijn op een handige tijdlijn. Vergeet alleen niet dat er vaak eisen zijn gebonden aan deze Airdrops. Zoals het leveren van een email adres of het delen van een bericht op sociale media.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *