Binance coin is de cryptocurrency die wordt gebruikt binnen het ecosysteem van de Binance handelsplatform. Binance coin werk op het Ethereum Blockchain en heeft 200mil coins in circulatie.

Binance.com heeft aangegeven om elke kwartaal 20% van hun winst te gebruiken om BNB terug te kopen, en deze te vernietigen. Dit zal doorgaan tot 100mil in circulatie zijn.

Binance coin is een munt die gebruikers binnen het handelsplatform toegang gaat geven tot allerlei functies en voordelen. Een van de grootste is een korting op de transactiekosten. Mede door zijn potentie en de populariteit van de platform waar het in wordt gebruikt heeft de munt de afgelopen weken grote sprongen gemaakt in waarde.

Binance coin kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Binance coin (=BNB) direct te kopen. Dus de enige manier om BNB te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar BNB.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP BNB

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om BNB te kopen.

Binance
Ga binnen naar de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de BNB/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de BNB/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy BNB aangeven hoeveel BNB je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy BNB drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal BNB’s zien.

Wat is Binance

Binance is een nieuwe handelsplatform die op 14 juli 2017 is gelanceerd en gevestigd is in Shanghai. De handelsplatform is opgericht door Changpeng Zhao, bekend van zijn werk bij OKCoin. Binance heeft meteen een enorme indruk achtergelaten in de crypto wereld, vanwege zijn enorme snelheid, lage transactiekosten en dat het de enige exchange is die GAS beloont aan zijn NEO houders.

In Augustus 2017 deelde Binance mee dat Yi He, de co-founder van OKcoin, ook onderdeel zou zijn van de board van Binance. Yi He staat bekend als een van de meest gerespecteerde en invloedrijke mensen als het komt op het chinese online economie.

Naast Yi He zijn er ook andere grote namen te vinden die samenwerken met Binance, zoals bijvoorbeeld Hongfei Da, de oprichten van NEO(Antshares).

Daarnaast heeft Binance zijn eigen cryptocurrency BNB(=Binance coin) die binnen het handelsplatform veel nuttige taken kan verrichten.

De transactiekosten die Binance verrekend bij iedere order is maar 0.1%, dat is 50% goedkoper dan de meeste concurrenten. De handelsplatform kan wel 1.4 miljoen orders per seconden aan qua capaciteit!

Wat is Binance Coin (BNB)

Binance Coin ( BNB) is de munt van de ecosysteem die Binance wil creëren.

50% reductie op transactiekosten

BNB kan gebruikt worden om de transactiekosten te betalen bij een order die plaatst. Als je kiest om met BNB de transactiekosten te betalen, ontvang je een 50% verlaging op je transactiekosten.

Dit alleen al maakt deze crypto enorm aantrekkelijk! Elke ervaren handelaar kan je vertellen dat de transactiekosten al snel kan aantikken. Een besparing van 50% is daarom meteen een enorme besparing. Er is simpelweg geen reden om niet gebruik te maken van Binance Coin als handelaar, als dat wel een optie is.

Een handelaar die per week 1 BTC(=3500 euro) aan volume verhandeld, zou bij 6
verhandelingen met 0.1%( koop en verkoop), 21 euro kwijt zijn. Door met BNB te betalen zou je maar 10.50 euro zou zijn.

Het GAS van het toekomstige platform

Het feit dat Binance Coin nu al een functie heeft is aardig uniek in de crypto wereld. De meeste munten dienen in het begin alleen maar als betaalmiddel, maar BNB is al functioneel als transactiekosten besparings valuta.

Het idee van Binance is om de functie van BNB in de toekomst verder uit te breiden. Het achterliggende filosofie is dat BNB voor Binance gaat werken, net als hoe GAS werkt voor NEO.

ICO toegang

BNB gaat ook gebruikt worden om deel te nemen aan toekomstige Binance exclusieve ICO’s. Een mooi voorbeeld hiervan is TRON.

Wel of niet investeren in BNB

Het is een persoonlijke keuze of je wel of niet wilt investeren in Binance Coin. Niemand durft met honderd procent zekerheid te zeggen of de waarde van deze cryptocurrency omhoog of omlaag zal gaan.

De kans is echter wel groter dat BNB nog veel verder zal stijgen in zijn waarde de komende maanden.

Het is voordeliger om op BNB te handelen

Een handelaar heeft meer profijt als hij zijn crypto’s koopt en verkoopt op Binance met behulp van BNB. Het enige moment dat dit niet kan is als de munt dat hij of zij wilt handelen niet beschikbaar is op Binance.

Komende maanden zal Binance meer cryptocurrencies toevoegen, en zal dit probleem steeds minder vaak toepasselijk zijn.

Een sterk team

Binance en dus Binance Coin heeft een formidabele team achter zich die in het verleden succesvolle projecten hebben opgestart. Met prominente leden zoals Changpeng Zhao, Yi He , Hongfei Da in hun board is het kans van succes hoger dan normaal.

Posted by Joeya S.

4 Comments

 1. prachtig verhaal, maar wanneer kan ik een account aanmaken?

  Reply

  1. Het is heel jammer inderdaad, maar Binance heeft het momenteel te druk met alle nieuwe leden.

   Ze zetten wel elke dag tijdelijk de registratie aan, uit mijn ervaring is het in de ochtend altijd de meeste kans dat ze die open zijn.

   Reply

 2. […] Binance Coin – BNB […]

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *