Een paar jaar geleden was het alleen mogelijk om Bitcoin aan te schaffen via bankoverschrijvingen. De afgelopen jaren zijn er gelukkig meer mogelijkheden beschikbaar geworden qua betaalmethodes. Dit extra gemak heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin veel toegankelijker is geworden voor nieuwe investeerders.

In dit hoofdstuk bespreken we alle betaalmogelijkheden die voor Nederlanders beschikbaar zijn. Verder geven wij ook een aantal brokers die volgens ons een goede service leveren.

Bitcoin online betaalmethode

Bitcoin kopen met iDEAL

De meeste mensen zullen bitcoins kopen met iDEAL. Dat is niet zo gek, aangzien iDEAL the meest populaire online betaalmethode is in Nederland. IDEAL gebruiken om aan je Bitcoins te komen raden wij trouwens sterk aan, het is ongetwijfeld een van de makkelijkste opties om het te doen!

Gelukkig zijn er genoeg Nederlandse Bitcoin brokers die iDEAL aanbieden als betaalmogelijkheid, Bitonic en BTCdirect zijn hier een goed voorbeeld van.

Het enige potentiele nadeel van iDEAL is dat je geen extra veiligheid hebt, dat iemand er met je geld vandoor gaat. Deze veiligheid is er meestal wel voor Creditcard maatschappijen ( alhoewel ervaring leert dat dit vaak niet wordt gehanteerd). Echter, hebben de genoemde brokers een hele goede reputatie in Nederland, en is deze veiligheid niet nodig. Als je echter een andere broker wilt gebruiken wat wij natuurlijk afraden, dan is dit nadeel misschien meer van toepassing.

Een aantal bitcoin brokers waar je kunt betalen met iDEAL die wij aanraden zijn:

Bitcoin kopen via Paypal of creditcard

Als je internationaal gaat kijken naar opties waar je bitcoin kunt aanschaffen, zie je dat de meest preferabele betaalmethode vaak een creditcard is.

Ook binnen Nederlandse brokers is deze betaalmethode vaak beschikbaar, maar omdat het de meest internationale betaalmethode is; heb je veel meer opties dan met bijvoorbeeld iDEAL. Dit heeft vaak als voordeel dat je veel meer kunt kijken naar onderlinge prijzen van de verschillende brokers en andere handelsplatformen. Maar ons ervaring leert dat Nederlandse brokers toch vaak goedkoper zijn!

Dat wil niet zeggen dat je bij niet betrouwbare platformen bitcoins moet gaan kopen, alleen omdat ze net goedkoper zijn!

Daarnaast heb je met creditcard ook een extra veiligheid bij de betaling, en is het vaak mogelijk om je geld terug te krijgen als jij je bitcoins niet krijgt. Dit is een optie die vaak niet zo gemakkelijk gaat met iDEAL.

Paypal staat bekend om zijn aversie om aan Bitcoin te willen beginnen, dus het is vrij lastig om met Paypal bitcoins aan te schaffen. Er zijn zeker wel een aantal manieren om hieromheen te werken, maar vaak is dat lastiger en kost het meer tijd dan om een alternatieve betaalmethode te kiezen.

Een aantal bitcoin brokers waar je kunt betalen met creditcard die wij aanraden zijn:

Bitcoin kopen via bankoverschrijving

Betalen m.b.v een bankoverschrijving is natuurlijk vanzelfsprekend. Vaak zullen bitcoin handelaren ook minder transactiekosten vragen bij deze betaalmethode. Bij de meeste bitcoin verkopers ligt de voorkeur bij een bankoverschrijving, omdat deze niet meer geretourneerd kan worden. Dit is natuurlijk extra veiligheid voor de verkopen!

Het nadeel van het kopen van bitcoins met bankoverschrijvingen is dat het meestal wel een aantal dagen kan duren voor het geld aankomt bij de verkoper. Dit betekend dus dat je ook een aantal dagen moet wachten tot jij je bitcoins in handen hebt.

Alle bitcoin brokers/handelaren bieden de optie om bitcoins te kopen m.b.v. bankoverschrijvingen; Dus je kunt hiervoor kiezen voor alle genoemde brokers binnen dit hoofdstuk

Bitcoin kopen met contant geld

Er bestaan websites zoals Local Bitcoins, waar je in contact kunt komen met Bitcoin verkopers en kopers die bereid zijn in persoon de transactie te maken. Dit betekend natuurlijk wel dat de transactie met contant geld wordt gedaan. Het voordeel van deze methode is natuurlijk voor de hand liggend, sommige mensen hebben de voorkeur om het transactie fysiek te doen.

Daarnaast is het meestal ook net ietsje goedkoper dan een online transactie, omdat er geen transactiekosten in rekening worden gezet.

Het nadeel is natuurlijk dat je wel naar de desbetreffende persoon toe moet, en dat je dus wel reiskosten maakt. Daarnaast weet je nooit wie er tegenover je zal staan. Het is dus verstandig dat je correcte stappen uitvoert om jezelf te beschermen.

In dit hoofdstuk bespreken we op welke manier je bitcoins kunt kopen. wat de voordelen zijn van bijvoorbeeld bitcoins kopen met ideal.
Wat is de beste bitcoin exchange? Waar let je op bij het kopen van bitcoin? Wat voor soort handelaren zijn er om bitcoins bij te kopen?

Posted by Joeya S.

3 Comments

  1. […] hoofdstuk 2 […]

    Reply

  2. […] Bitcoin betaalmethodes […]

    Reply

  3. […] Bitcoin betaalmethodes […]

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *