Bitcoin Cash is een splitsing van het hoofdketen Bitcoin. Deze splitsing ook wel bekend als een fork, is ontstaan omdat niet iedereen eens was met de veranderingen die Segwit wilde doorvoeren. Voor de meeste mensen wat Bitcoin Cash in het begin niks anders dan een andere altcoin en snel zou verdwijnen. Al snel werd het duidelijk door de groei in markt kapitaal van BCC dat deze munt niet zomaar zou verdwijnen!

Bitcoin Cash kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Bitcoin Cash (=BCC of BCH) direct te kopen. Dus de enige manier om BCC te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar BCC.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

BinanceBit-z
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

Ga naar Bit-z en maak daar een nieuw account aan.
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Bit-Z account en klik rechtsboven op Funds.

In het Balances pagina moet je vervolgens in het lijstje zoeken naar Bitcoin , als het goed is zal deze bovenaan te vinden zijn.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Klik vervolgens op de Deposit optie van Bitcoin en kopieer in de volgende pagina de Deposit Bitcoin(BTC) de reeks getallen en letters.

Er wordt je verteld dat je een trade wachtwoord nodig hebt, deze kun je aanmaken en vervolgens weer terug gaan naar je Balans.

Deze adres heb je nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP BCC

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om BCC te kopen.

BinanceBit-z
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de BCC/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de BCC/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy BCC aangeven hoeveel BCC je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy BCC drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal BCC’s zien.

Ga binnen de Bit-z homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de BCH/BTC handel te vinden.

bit-z-zoeken

Gebruik search om de BCH/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de BCH/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met buy BCH aangeven hoeveel BCH je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy BCH drukt ,en je trade password invoert zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal BCH’s zien.

Wat is Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een afsplitsing van het huidige Bitcoin netwerk. Bitcoin Cash zijn afsplitsing is veroorzaakt door de al een tijd durende discussie omtrent Bitcoin zijn schaalbaarheid.

Bitcoin zijn schaalbaarheid

Bitcoin schaalbaarheid probleem is ontstaan omdat iedere Block binnen het keten gelimiteerd is tot 1 megabyte. Iedere Block die groter is dan 1 megabyte worden automatisch door het netwerk afgewezen. Dit was een veiligheidsmaatregel, ontworpen om DoS aanvallen tegen te gaan. Hackers zouden dan grote Blocken maken met een oneindige grote, wat tot gevolg het netwerk tot een stilstand zou brengen.

Het nadeel van deze Blocksize is dat het een restrictie zet op het aantal transacties dat mogelijk is per seconden. In Bitcoin zijn geval is dat maar 3 transacties per seconden.

Dit was in het begin van Bitcoin nog geen groot probleem, toen het netwerk nog niet een groot aantal gebruikers kende…

Maar wat al heel duidelijk is aan de huidige prijs van Bitcoin, is dat aantal al ruim gegroeid de afgelopen jaren, en dat lijkt niet te stoppen.
Deze 1 megabyte restrictie zorgt nu voor een enorme bottleneck binnen het Bitcoin netwerk, wat resulteert in hogere transactiekosten en vertraging in transacties. Dat allemaal omdat niet alles in een Block past.

Er kwamen veel mensen met voorstellen hoe het netwerk kan worden aangepast om dit op te lossen. Bitcoin is echter nog steeds een Blockchain, dat wil zeggen dat er geen centraal instituut is om deze veranderingen door te zetten. De enige manier om de chain aan te passen, is om iedereen op een lijn te krijgen.

Segwit als oplossing

De Segwit2x, of wel de ‘Segregated Witness’, is concept geformuleerd door dr. Pieter Wuille. Het Engelse woord “segregate” betekent scheiden en “witness” wordt hiermee refereert naar de data signature van iedere transactie.

Bitcoin zijn transactiedata is als het ware gesplitst in twee delen, input en output. De input is de publieke adres van de verzender, terwijl de output de publieke adres is van de ontvanger. Het is mogelijk meerdere input/outputs te hebben binnen een transactiedata set.

Het grootste deel(=65%) van de transactiedata bestaat echter uit de signature van de input. De signature verifieert dat de verzender genoeg bitcoins heeft om de transactie te maken.

Segwit is een proces dat het Blocksize limiet van Bitcoin groter maakt door de signature data te verwijderen/scheiden van de transacties. Hierdoor is er meer ruimte beschikbaar binnen één Block, waardoor meer transacties mogelijk worden. Segwit doet dit door de signature data uit de input te halen, en aan het einde van de transactie te plaatsen. Dit kleine verandering zorgt ervoor dat de limiet van iedere Block van 1MB naar net onder 4MB zou zijn verhoogd.

Rond mid Juli 2017 stemde een grote deel van bedrijven en mining polen, die samen 80-90% van Bitcoin’s computationele kracht representeren, toe om Segwit2x te incorporeren.

Niet iedereen eens met Segwit2x

Niet iedereen was eens dat Segwit2x ook echt de problemen van Bitcoin zou verhelpen. Een groep Bitcoin miners en ontwikkelaars maakte zich zorgen om de toekomst van Bitcoin, en zijn schaalbaarheid.

Deze groep was niet geheel overtuigd dat Segwit de probleem van Bitcoin’s schaalbaarheid permanent zou aanpakken, en waren niet geheel overtuigd van de segregated technologie.
Deze groep vond dat Segwit2x het kern van het probleem niet op een logische wijze oploste, en hierdoor het fundament van het probleem niet weg was.

Daarnaast vond deze groep ook dat de stappen die werden genomen niet paste bij het initiële visie van Bitcoin die Satoshi Nakamoto in gedachten had. Segwit2x was alles behalve anoniem, en de veranderingen waren verre van transparant.

Op 1 Augustus besloot deze groep miners en ontwikkelaars een hardfork te initialiseren. Hardfork is een andere woord voor het splitsen van een cryptocurrency. Hiermee werd een nieuwe cryptocurrency gecreëerd, namelijk Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash is bijna in elke opzicht exact hetzelfde als Bitcoin zelf. Het grootste verschil is de grotere blocksize van 8 MB. Deze vergroting van blocksize betekent dat Bitcoin Cash een snellere verificatieprocess zal hebben. Bitcoin Cash gebruikt geen Segwit2x.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *