Nu de prijs van Bitcoin ieder jaar weer stijgt en een marktkapitalisatie heeft van de miljarden, krijgen steeds meer mensen interesse in de waarde en kracht van deze digitale munt. Dit brengt  zowel goede, als slechte mensen met zich mee.

Jammer genoeg betekent dat dus ook dat er steeds meer oplichters verschijnen. Deze mensen willen profiteren van het succes van Bitcoin. Het zijn oplichters die zich richten op de onervaren gebruikers van deze nog jonge munt.

In deze gids zullen wij een aantal valkuilen bespreken die vaak voorkomen bij Bitcoin oplichting. We vertellen je hoe jij deze kunt herkennen, en daarmee voorkomt dat je wordt opgelicht.

Nep Bitcoin handelsplatform

Je zult vaak op sociale media zoals Facebook of Instagram een advertentie voorbij zien komen die zegt dat je bitcoins kunt aanschaffen met 5% korting. Dit is een bekende marketingstrategie om je te lokken naar een nep handelsplatform.

Deze platformen zijn ontworpen om je over te halen om bitcoins te storten, maar stellen je nooit in staat om je geld uit het platform te halen.

Je kunt deze platformen op twee manieren herkennen. Ten eerste is het altijd verstandig om te kijken of de website encrypted is. Dit kun je controleren door de groene slot aan het begin van het webadres, gevolgd met “https”. Als je geen groen slotje ziet en niet het woord HTTPS maar juist HTTP, dan is dat een duidelijke rode vlag!

Een andere rode vlag is als de website de optie biedt om bitcoins te verkopen, maar nadat je de bitcoins hebt overgemaakt, de coins nooit lijken aan te komen.

De derde rode vlag is dat vorm van websites niet lang blijven bestaan. Het is dus belangrijk dat je even controleert of het handelsplatform wat jaren online is geweest. Bekijk anders onze lijst van betrouwbare bitcoin handelsplatformen! Deze staat in onze bitcoin koopgids.

Vals geld

Op het moment dat je Bitcoin gaat verkopen voor contant geld via LocalBitcoin. Is het belangrijk om het geld dat je contant ontvang te controleren op echtheid.

Net als bij marktplaats proberen moderne criminelen je bitcoins te kopen met nepgeld. Daarom is het belangrijk dat als jij graag je bitcoins wil verkopen op een lokale markt, je ook goed kijkt naar de reviews van andere van de persoon waaraan je het verkoopt.
Vals geld komt vaak voor met briefjes van 50 euro.

bitcoin mining, waarom is het belangrijk, hoe maak je een bitcoin miner, wat is de beste bitcoin miner?

Posted by Joeya S.

3 Comments

 1. Hoi, dit is een reactie.
  Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
  Avatars van auteurs komen van Gravatar.

  Reply

 2. […] Hoe voorkom je Bitcoin fraude […]

  Reply

 3. […] Hoe voorkom je Bitcoin fraude […]

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *