Als je ook maar enige tijd hebt gestoken in de crypto wereld dan heb je ongetwijfeld gehoord van het hacken van Mt. Gox.
Nadat er door de hack een verlies geleden was van ruim 450 miljoen USD, besefte Dan Larimer dat handelsplatformen zorgden voor een zwak punt in de blockchain.

Larimer ontwikkelde BitShares als de eerste gecentraliseerde beurs waar BitAssets gebruikt kunnen worden om valuta te handelen op een betrouwbare manier.
Wat de uitwisseling het zwakste punt in de blockchain maakt is dat ze gecentraliseerd zijn. Wanneer je crypto koopt in een uitwisseling, ofwel met fiat geld ofwel met een andere cryptomunt, dan koop je eigenlijk een IOU voor het terugkopen van jouw munt in de toekomst. Je bent nog geen eigenaar van de munt totdat deze daadwerkelijk in je portemonnee zit.
Dit zorgt voor de mogelijkheid voor uitbuiting.
BitShares is een volledig gecentraliseerde beurs dat geheel op een blockchain zit. Het heeft zelfs een gebruikersvriendelijke portemonnee welke je een eigen naam kan geven in plaats van een aantal willekeurige letters en cijfers.

Bitshares kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Bitshares (=BTS) direct te kopen. Dus de enige manier om BTS te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar BTS.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP BTS

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om BTS te kopen.

binance
Ga binnen de binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de BTS/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de BTS/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy BTS aangeven hoeveel BTS je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy BTS drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal BTS’s zien.

Hoe werkt BitShares?

BitShares is een peer to peer distributed ledger. Het werkt op basis van een bewijs en inzet protocol.
Doordat de beurs op een losse blockchain plaatsvindt in plaats van een centrale server moeten de transacties geverifieerd en afgesproken worden. De Bitcoin blockchain maakt gebruik van Proof of Work protocol, blocks moeten hiervoor gewonnen worden, het kost tijd om een block te verifieren en het kost geld.
BitShares, daarentegen werkt met een stemming voor gemachtigden of zogenaamde Getuigen, hierdoor is het proces gestroomlijnd. Een BTS munt bezitter kan voor 120 gemachtigden stemmen. De top 101 gemachtigden valideren de blocks. De munt betaald vervolgens de gemachtigden voor hun werk.
Het is niet alleen efficiënter maar ook veiliger aangezien er geen mogelijkheid is om misbruik te maken van het systeem. Het uitschakelen van een blockchain zorgt enkel voor het verminderen van de waarde van de eigen munt.
Door gebruik te maken van het Delegated Proof of Stake (DPoS), kunnen transacties snel uitgevoerd worden. Hoewel er nog getest moet worden, in theorie kan BitShares 100.000 transacties per seconde verwerken vergeleken met de 5 transacties per seconde van Bitcoin.

Transactiekosten

Transactiekosten worden betaald door de BTS munten. BitShares omzeilt de I-Owe-You-natuur van huidige valutawisselingen door de BTS munten te gebruiken als onderpand. Hierdoor worden de munten eerder gebruikt als eigendom dan als Altcoin.
De transactie kosten, niet groter dan fractie van centen in plaats van dollars, worden betaald van de munten in kwestie.
Vervolgens zijn er de betalingen die gedaan worden door middel van Smartcoins. De marktprijzen veranderen. Om zorgen dat meer mensen gebruik maken van dit platform, moet de waarde van de munten betrouwbaar zijn. Hiervoor zijn ze gelinkt aan niet-fluctuerende fiat. Bijvoorbeeld, één bitUSD zal altijd gelijk zijn aan één fiat USD. Vandaag, morgen of over een jaar één bitUSD is altijd gelijk aan één fiat USD.

Je kan investeren in de USD of andere Smartcoins zoals bitEUR, bitGoud, etc, wetende dat het handelt met dezelfde waardes als traditionele beurzen. Dit verschil maakt het erg stabiel in vergelijking met andere crypto beurzen.
Er zijn ook digitale aanwinsten, zogenaamde User Issued Assets. Dit kan letterlijk van alles van waarde zijn, waarbij de waarde is toegeschreven door de verstrekkende partij. Iets zo klein als loyaliteitspunten van een uitgever die zijn uitgegeven als beloning kan worden geregistreerd worden door middel van een smart contract en een plaats krijgen in de blockchain.
Dit betekent een grote flexibiliteit binnen elke vorm van vermogen. Iemand kan zijn vermogen in goud steken of in aandelen of in land, noem maar op. Vervolgens kan dit gebruikt worden om fiat of andere crypto valuta te lenen of uit te wisselen. Hiermee kunnen tenslotte betalingen gedaan worden of bewaard worden net wat je wil.

Wat is Bitshares

De vraag; Wat is BitShares? is dus eigenlijk niet zo makkelijk te beantwoorden.
Alles rondom bitShares is gedecentraliseerd. De benodigde software is open source. In theorie kan iedereen de software aanpassen en zo zijn eigen gedecentraliseerde blockchain creëren.
Zelfs het betalingssysteem van hun werknemers is gedecentraliseerd. Iedereen kan voorstellen om een project te starten binnen de blockchain en de Getuigen stemmen hierover. Wordt het goedgekeurd, dan worden ze betaald in tokens om aan hun project te werken. De token houders zijn het bedrijf.
Het is allemaal begonnen als een poging om een gedecentraliseerde NYSE manier van crypto uitwisseling. Inmiddels is het uitgegroeid tot iets utopischer dan dat.
Het enige dat het niet is, is valuta.
Hoewel er gewerkt wordt met een eigen soort token, BTS, wordt deze echter alleen ingezet als een manier om Getuigen te betalen en om betalingen te doen. De waarde van BTS fluctueert natuurlijk. Maar dat is gelijk voor ieder soort token. Het is niet bedoeld als een munteenheid. De tokens worden enkel ingezet om de handel van munten en valuta mogelijk te maken.
Net als vliegrampen is gebruiker error bijna altijd reden dat crypto munten gehacked of gestolen kunnen worden. Hoewel het nog af te wachten is hoe BitShares in de wereld van gedecentraliseerde beurzen zal gedragen, het is hoe dan ook een duidelijk teken dat er vervanging is voor gecentraliseerde beurzen.
Als crypto de toekomst wordt van de huidige valuta, dan moet het betrouwbaar zijn. Zolang de tegenwoordige beurzen dit vertrouwen aantasten kunnen we meer voorbeelden als BitShares verwachten.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *