Sinds 2013 is de populairiteit van deelauto’s enorm gestegen onder de consumenten. Steeds meer en meer jonge consumenten kiezen er liever voor om gebruik te maken van een zogehete B2B autoshare platform, dan daadwerkelijk een eigen auto te kopen of te leasen. Volgens experts zal dit in de toekomst alleen nog maar groeien, en is de verwachting dat in 2020 er 15 miljoen gebruikers zullen zijn bij gekomen!

Autodelen brengt veel gemakken met zich mee. Je kunt namelijk vaak vrijwel overal parkeren, door de speciale vergunningen die deze auto’s hebben. Daarnaast is een deelauto vaak goedkoper dan een hele auto bezitten, en ook een stuk beter voor het mileu. Naast de voordelen zijn er echter ook nog wat nadelen bij het gebruik van een deelauto. Namelijk dat het nu alleen mogelijk is voor grote instanties om een deelauto bedrijf te beginnen. Dit heeft als nadeel dat de auto’s vaak veel in gebruik zijn en daardoor niet iedereen op ze kan rekenen. Dit probleem kan gemakkelijk opgelost worden als ook consumenten de optie hadden om hun eigen priv√© auto te verhuren als ze hem niet gebruiken, of op vakantie zijn.

Blockchain introduceren in de autodeel sector

Hireogo, een Blockchain die gericht is op Carsharing, realiseerde dat. Hirogo wilde de voordelen van een Blockchain implimenteren in de autodeel industrie. Dit betekende dat het veel simpeler was voor een gewone consument om wel zijn auto te delen als hij of zij de auto zelf niet gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er meer auto’s beschikbaar zijn en beter verdeeld zijn onder het bereik van andere consumenten of toeristen.

Het gebruik van een Blockchain geeft de platform veel lagere transactie kosten dan bij een andere partij. Daarnaast worden bij zulke applicatie gegevens van je vereist zoals je rijbewijs. Deze worden in een vaak onveilige centrale database bewaard. Een probleem wat simpel opgelost is met een Blockchain. Verder is de chain tot veel meer iteraties in staat per seconden en is het daardoor veel gemakkelijker om de auto’s realtime bij te houden! Zowel de auto locatie en boordelingen worden bewaard op de Blockchain waardoor niemand daar misbruik kan maken.

Het gevolg van wat Hirego wil bereiken is het beste te beschrijven als een decentrale Airbnb, die de auto deel markt openstelt voor zowel consument als ondernemer om gebruik van te maken. Waardoor een auto nemen of uitlenen simpel gedaan kan worden door de gehele wereld.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *