Het lijkt erop dat oppervlakkigheid en cryptocurrencies hand in hand gaan de laatste tijd.

Ook al is de decentraliserende aard van altcoins erg aantrekkelijk, het brengt een bepaalde hoeveelheid instabiliteit met zich mee.

DigixDAO doet een poging om het oppervlakkigheidsprobleem op te lossen van cryptocurrencies door gebruik te maken van de Ethereum blockchain. Om smart contracts te creëren voor gouden certificaten.

Een token hebben die gebonden is aan een stabiele aanwinst, helpt hopelijk om een systeem te creëren wat minder last heeft van fluctuaties in de markt.

Wat is DigixDAO?

DigixDAO staat voor ‘Distributed Autonomous Organization’ (DAO) en is gelegen op de Ethereum blockchain. Een DAO is een bedrijf wat opereert door middel van regels gecodeerd in smart contracts. Een gedecentraliseerd bedrijf, wat dienst als financieel grootboek van een blockchain.

DigixDAO werkt als een Proof of Asset protocol dus de tokens hebben een fysieke aanwinst.

Er zijn twee tokens die gebruikt worden door DigixDAO. De DGX en DGD.

Wanneer je gebruik maakt van een ERC-20 token, kan een gebruiker een GDX kopen wat gelijk staat aan 1 gram goud. Wanneer de gebruiker de token heeft gekocht, wordt ze een gram goud toegekend op de blockchain in een smart contract. De DGX is een token om transacties te laten plaatsvinden, transacties als bovengenoemd.

Het goud is ongemunt goud van LBMA raffinaderijen met Assay certificaten van raffinadeurs reikend van Valcambi, PAMP Suissie en Nadir Bullion.

Het is dus niet echt een uitwisseling, aangezien het gedecentraliseerd is en er geen derde partij vereist is voor het vertrouwen, althans, een soort van.

Sinds goud een fysiek bezit is en opgeslagen moet worden, heeft DigixDAO warenhuizen waar het goud geplaatst kan worden. Dit vereist vertrouwen. Je hoeft niet te vertrouwen op het grootboek van de blockchain, maar je moet er wel op vertrouwen dat het goud is op de plek waar het gezegd wordt te zijn.
DigixDAO werkt met Inspectorate Bureau Veritas om per kwartaal het goud in hun warenhuizen na te gaan. Sinds 1828 zijn zij een vertrouwde revisor, dus al voor een erg lange tijd. Dus als je een derde partij moet vertrouwen, is het verstandig één te kiezen met een lange geschiedenis van track records.

DGD, is de token die gedistribueerd wordt aan investeerders die niet geïnteresseerd zijn in goud kopen. De DGD token werkt op dezelfde manier als andere crypto coins gebruikt worden. DGD token bezitters ontvangen DGX tokens verkregen door honorariums op het platform. Hoe meer gebruikers en transacties op de blockchain, hoe groter de waarde van de DGD.

Waarom goud?

Het lijkt tegen de cypherpunk ethiek te gaan, om een cryptocurrency vast te maken aan een bezit als goud. Tegen de vertrouwen loze formule ingaan die vele tokens vereisen is een risico van DigixDAO omdat zij een veilige plaats moeten vinden om de goederen te plaatsen.

Wat is het voordeel van DGX om goud te kopen?

Laten we ervan uitgaan, dat je een kristallen bal hebt en kan voorspellen of er een stijging of daling is in de crypto markt voordat het daadwerkelijk gebeurd. Normaal, wanneer een daling voorkomt, heeft het ook dit effect op de coins op dezelfde manier. Goud, daarentegen wordt niet beïnvloed.

Dus, als je je goederen wil bewaren zonder last te hebben van de dalingen, wil je niet een token kopen wat meegaat met de fluctuaties in de markt.

Tot die tijd kan je je ontdoen van de oppervlakkigheid van de markt totdat jij je er klaar voor voelt om je weer in te kopen. Allemaal zonder het betalen van belastingen over je winst terwijl je wacht.

Dit heeft overduidelijk voordelen voor zowel de die hard crypto traders wie een omheining willen vormen om hun investeringen. Maar ook voor traditionele investeerders wie nog niet gewend zijn aan de nieuwe wereld financiën. In vergelijking met andere cryptocurrencies, beweegt DigixDAO zich langzaam. Zij bestaan langer dan de meeste altcoins, maar hebben nog steeds een manier om te blijven bestaan voordat zij volledig het platform uitgespoeld worden. Dit is geen slecht ding. Want ook al verandert veel in korte tijd rond de crypto markt, is het niet aannemelijk dat DigixDAO achter blijft. Ondanks dat de gouden standaard achtergelaten was lang geleden door de fiat currency, kan dit het ticket zijn naar de crypto market waar velen naar gezocht hebben dankzij DigixDAO.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *