Ethereum bestaat pas sinds 2009, en in die tijd was het verkrijgen van Ether een vrij lastig tafereel, helemaal vanuit Nederland. Gelukkig zijn er vandaag wat meer betaalmogelijkheden open voor deze cryptocurrency! Maar er is nog wel duidelijk ruimte voor verbetering…

In dit hoofdstuk bespreken we alle betaalmogelijkheden die je kunt gebruiken voor het kopen van Ethereum’s munt, Ether. Daarnaast vertellen we je meteen waar je ze kunt vinden!

TIP: Raak niet in de war door het gebruik van Ether, bij het investeren in Ethereum zijn moet je Ether kopen. Ether is de munt, dat je kunt kopen. Ethereum is het netwerk erachter.

Ethereum online betaalmethode

Ethereum kopen met iDEAL

Ether kopen met iDEAL is de meest prettige manier om in Nederland aan je Ethereum te komen. Je zult merken dat in de meeste gevallen het kopen van Ethereum met iDEAL niet alleen makkelijker is, maar ook direct kan. Terwijl je vaak bij andere methoden een tussenstap nodig heb, zoals het kopen van Bitcoin. Die je vervolgens moet converteren in Ether.

De makkelijkste locatie om Ethereum te kopen is volgens ons BTCDirect. Je kunt daar gemakkelijk je Ether aanschaffen door op ETH te drukken en je bestelling te plaatsen.

Daarnaast wordt er op BTCDirect ook andere betaalmogelijkheden aangeboden zoals SEPA, SOFORT, Giropay, Bancontact en Mybank.
Een alternatief op BTCDirect is litebit.eu, maar die is wel iets duurder qua transactiekosten.

Ethereum kopen met creditcard

Er zijn maar een beperkt aantal Nederlandse brokers die de optie aanbieden om met creditcard Ethereum te kopen.

Het grootste voordeel van het gebruiken van een creditcard is dat je de extra veiligheid hebt van je creditcardmaatschappij als een betaling niet aankomt. Maar het is niet verstandig om daar volledig op te vertrouwen, en er zijn gevallen waar het totaal niet heeft uitgemaakt.

Een tweetal brokers waar je direct Ether kunt kopen met creditcard zijn Coinmama en BTCdirect.

Het is ook mogelijk om je Ether bij Coinbase te kopen, maar dan heb je wel een tussenstap. Je moet eerst Bitcoin aanschaffen en dan die omwisselen naar Ether binnen hun eigen wallet.

TIP: Voor de mensen die graag met paypal willen betalen, die optie is wel mogelijk maar vereist toch wel een heftige aantal tussenstappen. Om die reden raden wij het sterk af om Paypal te gebruiken om aan je Ether te komen.

Ethereum kopen via bankoverschrijving

Je kunt natuurlijk ook je Ether kopen door traditioneel geld over te maken naar je broker. Dit process duurt wel langer, omdat een normale bankoverschrijving meestal wel een werkdag kan kosten. Een van de redenen wat Blockchains zo populair maakt is dan ook de transactie snelheid.

Het voordeel van bankoverschrijving is wel dat je vaker veel minder betaald aan transactiekosten. Het nadeel is wel dat je haast hebt met het kopen van je Ether, dit verre is van optimaal.

In Nederland biedt BTCdirect de optie aan om met een bankoverschrijving te betalen. Een andere optie die je hebt is bij Coinbase. Daar kun je een bankrekening koppelen ( vergelijkbaar met paypal). Wat het process enigszins versnelt.

Ethereum kopen met contant geld

Er is jammer genoeg geen website zoals Local Bitcoins die Ether aanbiedt net zoals bij Bitcoin. Maar kans is wel groot dat je in de toekomst dit wel voor elkaar kunt krijgen op de site van LocalBitcoin.

Maar alle hoop is nog niet verloren! Een achterhaald methode; maar wel een oplossing is om bij Local Bitcoins eerst Bitcoins te kopen. Vervolgens kun je bij een exchange zoals Cryptopia je Bitcoins verhandelen voor ETH.

In dit hoofdstuk bespreken we op welke manier je ethreum kunt kopen. wat de voordelen zijn van bijvoorbeeld ethereum kopen met ideal.
Wat is de beste ethereum exchange? Waar let je op bij het kopen van ethereum? Wat voor soort handelaren zijn er om ethereum bij te kopen?

Ethereum handleiding voor beginners

Posted by Joeya S.

2 Comments

  1. […] Ethereum betaalmethodes […]

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *