In dit artikel bespreken wij de verschillende methodes waarmee je Ethereum kunt kopen. Daarnaast zullen wij je ook uitleggen, wie volgens ons de beste Ethereum brokers zijn en wat de beste manier is om verder met Ethereum te handelen.

Soorten handelsplatform

Broker

Een broker is niks anders dan een bedrijf die een groot hoeveelheid Ethereum bezit en die koopt en verkoopt. Je kunt het dus een beetje beschouwen als een “Ether winkel”. De prijs die ze vragen voor hun Ether is vaak gebaseerd op de actuele koers en een extra tarief die zij meerekenen voor hun service.

Brokers hebben vaak een simpel en overzichtelijke website. Wat heel fijn is voor velen omdat het meestal de eerste stap is die ze zetten in de wereld van crypto’s. Er zijn wel wat Nederlandstalige brokers, maar die zijn lastiger te vinden voor Ethereum.
Brokers hebben hun eigen voorraad Ether, deze voorraad kan altijd opraken. Hieronder een top 3 lijst van de meest populaire plekken om ethereum te kopen met iDEAL en meer:

Platform Zonder Verificatie Promotie
btcdirect €50,- geen
litebit €75,- geen
coinbase €0,- 10$ gratis in bitcoins

Voor wie: Nieuwe gebruikers of oude gebruikers die puur Ethereum willen kopen en willen bezitten of mensen die niet al te bekend zijn met het netwerk maar z.s.m. willen beginnen.
Voor wie niet: Er zijn betere methoden om te handelen met Ethereum, voor zulke gebruikers is CFD toch meer geschikt ( en meer winstgevender).

Online handelsplatform

Deze vorm van websites houden zich bezig met het verbinden van kopers en verkopers van Bitcoins en andere cryptocurrencies. In tegenstelling tot brokers hebben deze platforms meestal geen eigen voorraad van Ether. Dit betekend dat je daar niet vaak terecht kunt als je echt Ethereum wilt kopen. Maar het is wel een plek waar je heen gaat als jij je Ether wilt handelen tegen andere munten of juist actief wilt kopen en verkopen op de schommelingen.

Een handelsplatform is een soort van marktplaats waar mensen koop en verkoop orders kunnen plaatsen voor Ethereum. Het heeft ook andere handige functies zoals stop-loss limieten etc. Een handelsplatform is essentieel voor Ethereum en andere cryptocurrencies, het is namelijk de plek waar de waarde van de crypto vanuit wordt geleid. H

Als je doel is om zoveel mogelijk uit je investering in Ethereum te halen is een handelsplatform een van de beste plekken om je Ether achter te laten. Je kunt op zo’n platform profiteren van de schommelingen in de prijs van Ether(alleen CFD is optimaler).
Dit kun je simpelweg doen door je Ether te verkopen op de toppen en weer in te kopen in de dallen. Iets wat heel direct mogelijk is op zo’n platform.

Het enige nadeel van een handelsplatform is dat het best overdonderd kan zijn voor nieuwe gebruikers. Daarnaast is er vaak geen optie om direct Ether te kopen via een exchange; in het geval van wel is iDEAL daar geen betaalmogelijkheid bij!

Hieronder een top 3 lijst van de meest populaire online handelsplatformen om Ethereum in te handelen:

Platform Trading fee Promotie
yobit 0.2% geen
CEXIO-logo 0.5%-0.2% geen
cryptopia 0.2% geen

Voor wie: Aspirante gebruikers die maximaal winst willen maken op hun investering van Ethers. Online handelsplatformen zijn de plek waar “all the magic happens” en jij optimaal gebruik kunt maken van alle toppen en dalen die Ethereum maakt in zijn prijs. Geschikt voor gebruikers die meer dan 1000 euro willen investeren in Ether. Maar ook voor een lange termijn (jaren) de munt willen bewaren.
Voor wie niet: Gebruikers die willen handelen in Ether, maar liever niet alle stappen willen uitvoeren zoals het opstellen van een wallet. Kunnen beter ervoor kiezen om voor CFD trading te gaan.

Online CFD handelsplatform

Voor de meeste mensen is Ethereum een geweldig stuk technologie en zij willen Ethereum kopen, niet alleen om te gebruiken maar ook om het netwerk te steunen!
Maar voor vele investeerders is Ethereum een geweldige mogelijkheid om een hoger rendement te halen uit hun investering. Helemaal als je kijkt de groei in de prijs dat Ethereum heeft gemaakt de afgelopen halfjaar is het duidelijk waarom steeds meer en meer mensen willen meeliften en profiteren van deze mogelijkheid.

ethereum groei afgelopen jaar.
Als we kijken naar de prijs grafiek van Q1 en Q2 van 2017 is het ook meteen duidelijk waarom. Ethereum heeft een stijging meegemaakt van wel 30x zijn waarde.

Een van de beste manieren om profiteren van deze groei zonder überhaupt Ether te hoeven kopen is bij een CFD handelsplatform. De afkorting CFD staat voor “contract for difference”. Zoals de naam al impliceert is dit een contract tussen twee partijen. Je zult dus niet in Ethereum handelen maar in CFD’s van Ethereum. Dit brengt vele voordelen met zich mee.

Ten eerste, zoals eerder vermeld heb je geen behoefte in tussenstappen zoals het kiezen van een wallet, opslag etc… CFD handel van Ethereum is gedaan met een simpele druk op de knop!
Ten tweede heb je binnen CFD handel te maken met een concept dat heet “leverage”. Het voordeel van leverage is dat je meer winst kunt maken met kleinere bedragen dan bij een traditioneel platform.
Ten derde heb je binnen een CFD handel niet alleen de mogelijkheid te profiteren van een stijging in de prijs van Ethereum (long; maar ook de optie om winst te maken op de dalingen(short).

Een belegger heeft na wat onderzoek de conclusie getrokken dat Ethereum zal stijgen in waarde. Hij opent een CFD positie (long) voor 10 Ether t.w.v. 2000 (10 maal 200) euro.

Normaal zou de investeerder hier 2000 euro voor moeten investeren; maar om de CFD te openen te houden moet de belegger alleen maar een bepaalde marge op zijn rekening te hebben. Stel de marge is 10%; dan moet de belegger 2000 x 10% = 200 euro marge op zijn rekening houden.

Over het algemeen zijn CFD platformen wat beter geschikt voor beginners die net zijn begonnen met handelen. Er zijn hier meerdere redenen voor, het duidelijke ontwerp van de website helpt veel verwarring voorkomen, helemaal gepaard met de absentie van vele tussenstappen. Maar daarnaast bieden veel CFD’s de optie aan om een demo account aan te maken. Waar je kunt handelen met virtuele munten. Dit is een heel handige manier om te kijken of je wel de juiste beslissingen maakt en weer hoe de handel van de cryptocurrencies te werk gaat. Dat allemaal geheel zonder risico op je eigen vermogen!

Stel dat de waarde van Ether is gestegen van 200 naar 210 euro. Dan is de belegger zijn winst de begin – eindprijs. Ofwel 2200-2000=200 euro. Een winst van 100%!

Het nadeel van CFD trading is dat je wel altijd de marge, een minimumbedrag van het totaal, op je rekening moet houden.
Hieronder vind je de drie meest populaire CFD platformen voor Ethereum en andere cryptocurrencies:

Platform Min Deposit Promotie
plus500 €100 geen
etoro $200 geen
Your capital is at risk
avatrader €100 Tot wel €7500

Voor wie: Voor de gebruikers die meer geïnteresseerd zijn in het winst maken op de prijs van Ethereum dan de munt zelf echt te gebruiken is CFD trading optimaal. Je kunt het maximale halen uit de stijging en daling van de prijs van Ether zonder verder jezelf druk te hoeven maken om het technische aspect. Vanwege het hefboom dat wordt aangeboden is er ook een grotere winst te behalen met kleinere bedragen.
Voor wie niet: Voor mensen die echt Ethereum willen bezitten is dit geen optie, aangezien je hier niet Ether koopt maar Ethereum CFD’s.

Copy trading platform

Wil je graag handelen in Ethereum maar vertrouw jij je eigen vaardigheid niet, of wil je het liever aan iemand overlaten die meer ervaring heeft. Dan is Copy trading misschien een goed alternatief voor jou!

Copy trading is een vrij nieuw fenomeen en het werkt als volgt. Je kunt andere ervaren beleggers volgen en hun stappen kopiëren. De Copy Trade platform altijd zien hoe veel succes de belegger heeft gescoord in het verleden en wat zijn gemiddelde percentage ROI is.

Deze belegger doet het ook niet voor niks, hij of zij krijgt een percentage van de platform zijn aanwinst als beloning! Dit kost de mensen die deelnamen natuurlijk niks extra, en is dus een win-win situatie voor beiden partijen. Verder is Copy trading identiek aan CFD en wordt daar ook mee gewerkt en gehandeld.

De meeste copy trade platformen stellen je in staat automatisch iemand te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een belegger te worden die mensen juist volgen. Dus het is een heel aantrekkelijke platform voor zowel nieuwe als aspirante investeerders.

Hieronder vind je de drie meest populaire copy trading platformen voor Ethereum en andere cryptocurrencies:

Platform Min Deposit Promotie
etoro $200 geen
Your capital is at risk
IIInvestments €3000 Geen
ZuluTrade Verschilt per broker Geen

Voor wie: Soortgelijk aan de CFD gebruikers, alleen is deze vorm net wat beginners vriendelijker. Plus, als ervaren trader kun je ook profiteren van kennis door die met andere te delen.
Voor wie niet: Je kunt zien hoe goed de topbeleggers presteren, maar je moet toch een onbekende persoon vertrouwen met beleggen van je geld. Dat idee kan voor sommige lastig zijn.

Offline handelsplatform

In tegenstelling tot Bitcoin, ben je vrij beperkt met Ethereum kopen als je dat offline wilt doen. Er zijn nog geen speciale platformen beschikbaar die je deze optie aanbieden voor Ethereum.

Maar er is wel een andere manier om indirect je Ethereum te kopen met contant geld. Dit is mogelijk omdat je wel bitcoins kunt kopen met contant geld; en je dan deze bitcoins online kunt inwisselen naar Ethereum.

  1. Ga naar LocalBitcoins en zoek naar een persoon / handelaar die in Nederland Bitcoin verkoopt voor contant geld. Controleer zijn reputatie door de ervaringen en reviews te lezen van andere mensen.
  2. Zet je gekochte bitcoins in een exchange zoals Cryptopia of Coinbase.
  3. Zet binnen die exchanges je bitcoins om naar Ethereum.
  4. Je kunt er nu voor kiezen om je ethereum in de wallet van de desbetreffende exchange te laten, of juist te transporteren naar je eigen wallet.

Voor wie: Voor mensen die graag Ethereum willen kopen met contant geld; of liever anoniem blijven ( gebruik dan wel Tor als browser).
Voor wie niet: Mensen die liever niet willen reizen voor het kopen van hun Ethereum.

Hoe beoordeel je een Ethereum verkoper/handelsplatform

Controleer hun reputatie

Een van de eerste dingen die je moet doen is natuurlijk kijken of het wel een betrouwbare handelsplatform is. Dit kan door:

  1. Google de naam van de site + “review” en bestudeer het resultaat.
  2. Lees het “over ons” pagina van de Ethereum verkoper/handelaar.
  3. Vraag op forums om de ervaringen van andere gebruikers, een mooi voorbeeld is bitcointalk

Volume en transactiekosten

Een goede teken van vertrouwen is een handel of broker die een grote volume aan Ethereum verkoopt en koopt. Dit kun je vaak terug zien op hun website.

Het is ook verstandig om te kijken naar de transactiekosten die de broker hanteert. Onderschat dit punt niet. Zo kun je de meeste halen uit je investering! De enkele euro’s verschil tellen namelijk snel op tot een grotere som die je liever in je eigen zak kunt stoppen.

Duur verificatieprocess

Sommige platformen zullen een bepaalde vorm van identificatie van je eisen voor je hun service mag gebruiken. Dit process kan bestaan uit een foto van je id of paspoort of het overmaken van een bedrag ( meestal 1 cent) ter verificatie van je bankrekening.

Dit process kan soms wel tot 2 dagen duren bij sommige brokers, en is iets dat nog steeds handmatig gecontroleerd moet worden.

Kan ik Ethereum anoniem kopen en verkopen?
In ons artikel; bitcoins kopen anoniem leggen wij precies uit hoe je dat met bitcoin doet. Het is een lastig process maar het is inderdaad wel mogelijk als je een offline service als Local bitcoins gebruikt . Het enige extra stap in dit process voor Ethereum is dat je de gekochte bitcoins alleen moet overzetten naar Ether.

Welke betaalmethodes zijn er mogelijk bij het kopen van ethereum? ethereum kopen met ideal
Wat is ethereum mining en hoe kun je ethereum minen?

Ethereum handleiding voor beginners

Posted by Joeya S.

6 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *