Vanwege de enorme groei van Bitcoin is de vertrouwen en interesse naar cryptocurrencies enorm gestegen. Er verschenen meer netwerken die het blockchain technologie implementeren.
Een van de veelbelovende blockchains die is verschenen is ongetwijfeld Ethereum. Die niet alleen gebruikt kan worden als een “digitale valute” maar ook als de eerste programmeerbare blockchain.

Hierdoor is het een zeer aantrekkelijke blockchain geworden om in te investeren. Dat komt niet alleen door de revolutionaire gebruik van van een blockchain, maar ook omdat deze crypto de zelfde patroon laat zien qua prijs als Bitcoin. Hierdoor willen steeds meer en meer mensen onderdeel profiteren van de groei en populariteit van de blockchain, en willen ze zoveel mogelijk Ethereum kopen nu het nog op relatief goedkope prijs beschikbaar is.
Maar waar begin je als je geïnteresseerd bent in het investeren of kopen van Ether? Waar sla je ze op en wat is de beste plek om ze te kopen?

Voor wie is deze handleiding?

Deze handleiding is gericht op mensen die willen in ethereum willen investeren of gewoon meer willen weten over deze revolutionaire blockchain.
Wij bespreken binnen deze handleiding alles wat je moet weten om mee te doen aan deze digitale revolutie!

Waarom hebben wij deze handleiding gemaakt?

Ethereum bestaat al sinds 2015 en heeft sindsdien enorme sprongen gemaakt in populariteit, functionaliteit en ook waarde. Steeds meer en meer mensen kiezen er daarom voor om een deel van hun inkomen over te zetten naar Ethereum.

Toch is er rondom Ethereum in Nederland veel verwarring. Veel mensen hebben geen idee hoe ze met het netwerk omweg moeten en waar ze moeten beginnen. Terwijl andere juist niet begrijpen wat het verschil is tussen Ethereum en Bitcoin. Of dat het investeren, kopen en werken met Ethereum enorme technische achtergrond vereist.
Het goede nieuws is dat vele van deze zorgen en vragen simpel zijn beantwoord en/of misplaatst zijn. Je zult al snel merken dat werken, betalen en geld ontvangen binnen het Ethereum netwerk niet alleen simpel werkt, maar zelfs gemakkelijker en sneller gaat dan bij je eigen bank! Als eenmaal de eerste stap is gezet zal je snel merken hoe intuïtief het netwerk wel niet is.
Daarnaast ga je ook begrijpen wat Ethereum zo populair maakt en zul je meer bekend raken met alle in’s en out’s van deze cryptocurrency.
Het doel van deze handleiding is om je te helpen met deze eerste stap! We kunnen ons goed voorstellen dat als je voor het eerste keer Ethereum ( Ether ) koopt je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben deze handleiding gemaakt om je te begeleiden bij je eerste aankoop van Ether ,de valuta van Ethereum, en je te helpen bij de keuzes die je kunt maken onderweg erheen. We bespreken hierin aspecten van Ethereum zoals:

  • Ethereum wallet, wat voor soorten zijn er en hoe kies je de beste uit?
  • Op welke manieren je in Ethereum kunt investeren. Welke brokers zijn betrouwbaar?
  • Hoe zorg je ervoor dat je veilig gebruik maakt van je Ether.
  • Wat de verschillen zijn tussen Ethereum en Bitcoin.

Hoe moet je deze handleiding gebruiken?

Ten eerste, raden wij het sterk aan dat je deze pagina te bookmarken in je browser, zodat je altijd terug kunt komen als je nog vragen hebt.

Deze handleiding is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken die ieder een aspect van Ethereum beschrijft. In andere woorden, elk hoofdstuk is een mini handleiding op zichzelf!
Om deze reden kun je ervoor kiezen hoe je precies de handleiding doorneemt. Als je geheel nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies dan raden wij je sterk aan om het gehele handleiding wel een keer door te nemen.

Heb je al een sterk beeld van hoe en wat een blockchain is en ben je niet geheel nieuw binnen deze wereld. Dan kun je gerust springen naar de hoofdstuk die het meest relevant is aan je vraag.
Belangrijk: Belangrijk : Als je op zoek bent naar de beste plek om Ethereum te kopen, dan kun je meteen doorgaan naar hoofdstuk 4.

Wat is ethereum eigenlijk? Hoe is het ontstaan en waarom is het zo populair?
Vitalik Buterin, de uitvinder van Ethereum, beschreef de blockchain als een platform voor de bouw van decentrale applicaties (DApps). Het doel van Ethereum is voor Vitalik het worden van een platform van innovatie en de eerste programmeerbare blockchain.

‘Open software platform gebaseerd op blockchain technology’ is hoe Ethereum in het originele whitepaper van Ethereum van 2009 werd beschreven; met als doel het creëren van een alternatieve protocol voor het bouwen van decentrale applicaties. Ethereum is gemaakt als de fundament waar dit idee op gebouwd zal worden. Ethereum is ook een blockchain dat met behulp van crowdfunding tot stand is gekomen!

Ethereum en Bitcoin: twee totaal verschillende blockchains

Als mensen voor het eerst over Ethereum horen stellen ze meestal als eerst de volgende vraag; wat is het verschil tussen Ethereum en Bitcoin?

Het algemene beeld is dat Ethereum en Bitcoin beiden hetzelfde doen, maar dat is totaal niet waar. Ethereum is veel meer dan een digitale valuta.

Ether

Ether(ETH) – is het brandstof van de Ethereum netwerk. Ether wordt gebruikt om applicatieplatform Ethereum te runnen. Het is binnen het netwerk een vorm van betaling tussen de klanten van het platform aan de machines die de operaties uitvoeren. In andere woorden, Ether is voor Ethereum wat bitcoins zijn voor Bitcoin; een decentrale valuta.

Net als Bitcoin heeft Ethereum geen centrale server of extra partij nodig om zijn transacties uit te voeren. Alle transacties worden door computers onderling uitgevoerd en zijn binnen 14 -15 seconden voltooid. Een grote verschil in snelheid als je dit vergelijkt met een traditionele bankafschrijving dat wel 1 á 2 dagen kan kosten, maar zelfs sneller dan Bitcoin dat wel 10 min duurt. Deze enorme verschil in snelheid komt door Ethereum’s GHOST protocol.

Ethereum is een blockchain en dat betekent dat iedereen in het netwerk een eigen ‘ledger’ of grootboek heeft. In normale gevallen heb je een instantie als een bank nodig om alle transacties bij te houden en te controleren dat er geen geld uit niets tevoorschijn komt. Bij een blockchain is een tussenpartij als een bank niet nodig. Iedere gebruiker in het Ethereum netwerk heeft een lijst van alle transacties, en hierdoor kan niet iemand of een instantie zomaar geld uit of in het systeem stoppen.

De miners van Ethereum hebben hier een belangrijke rol, hun taak is om elke block ( alle transacties van de afgelopen 14-15 seconden) te controleren. Dit vereist dat ze hun computer een hoop computationele rekensommen uitvoert. De eerste die dit oplost, krijg een vaste beloning van 5 ETH. Deze beloning wordt nooit gehalveerd; in tegenstelling tot bitcoin die waarbij de block beloning elke 4 jaar wordt gehalveerd.

Ether heeft een initiële voorraad van 60 miljoen als presale uitgegeven, daarnaast is 12 miljoen opgehouden voor het ontwikkelen van de blockchain. Ieder jaar komt er 18 miljoen Ether bij die beloont is aan de miners die de transacties controleren. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum niet “premine” wat inhoudt dat de eerste miners vrijwel alle voorraad hebben van de valuta. Bij Ether is de verwachting dat binnen 5 jaar miners 50% van de gehele voorraad zullen bezitten. Daarnaast heeft Ether geen maximum voorraad, maar is de beloning voor mining per jaar wel altijd hetzelfde.

Smart Contracts

Een revolutionair aspect van Ethereum netwerk is de gebruik van “smart contracts”. Deze slimme contracten helpen je met het uitwisseling van geld, landgoed, aandelen en nog veel meer. Dat allemaal zonder de behoefte aan een advocaat of een andere tussenpartij. Dat allemaal conflictvrij!

Het makkelijkste manier om slimme contracten te beschrijven is een vergelijking met een automaat. Normaal zou je een advocaat, notaris etc betalen en vervolgens wachten tot je een document ontvangt. Maar met smart contracten betaal je simpelweg aan het automaat, en die geeft je het document in je account na een bepaalde afgesproken tijd.

Een voorbeeld: Stel je voor dat je een appartement bij mij wilt huren. Je doet dit m.b.v. een smart contract en betaald in Ether. Je krijgt hiervoor een bon, die wordt bewaard in onze virtuele contract. In de contract staat dat ik een bepaalde digitale sleutel aan je moet leveren voor een bepaalde afgesproken datum.

Als ik niet op tijd de sleutel lever dan geeft het systeem jou een retour van je Ether.Als ik juist eerder de sleutel lever, dan neemt houdt de netwerk de sleutel en je Ether vast tot de afgesproken datum; dan pas krijgen zowel jij als ik respectievelijk ons geld en sleutel.

Zoals de bovenstaande voorbeeld hopelijk duidelijk maakt, als de leverancier levert is hij verzekerd van zijn geld; als de ontvanger betaald is hij verzekerd van zijn service. Het document schakelt zichzelf automatisch uit na het afgesproken datum.

Smart contracts hebben toepassingen voor vele sectoren, hierbij kun je denken aan : landgoed, krediet,financiele diensten, wetgeving en zelfs crowdfunding!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Ether en Ethereum?
Ether is de valuta van het netwerk van Ethereum. Het is de gas die het netwerk als het ware runt, en is vergelijkbaar aan bitcoin.

Ben je binnen Ethereum anoniem?
In tegenstelling tot wat velen denken, ben je in het Ethereum netwerk niet volledig anoniem! Iedere wallet is openbaar zichtbaar en traceerbaar maar is niet zozeer gekoppeld aan één persoon, het is daarom heel erg lastig te traceren.

Waar koop je Ethereum?
Ether(ETH) kun je kopen bij bij een broker zoals bitonic Geen idee hoe het te werk gaat? Lees dan in ons handleiding het hoofdstuk over het kopen en verkopen van Ethereum.

Wat is een blockchain?
Een blockchain is het achterliggende technologie waar Ethereum gebruik van maakt.

Wat is ethereum eigenlijk? Hoe is het ontstaan en waarom is het zo populair?
In dit hoofdstuk bespreken we op welke manier je ethreum kunt kopen. wat de voordelen zijn van bijvoorbeeld ethereum kopen met ideal.
Welke betaalmethodes zijn er mogelijk bij het kopen van ethereum? ethereum kopen met ideal
Wat is de beste ethereum exchange? Waar let je op bij het kopen van ethereum? Wat voor soort handelaren zijn er om ethereum bij te kopen?

Posted by Joeya S.