Toen blockchains werden gebruikt om transacties te maken, duurde het niet lang voordat iemand realiseerde dat de technologie ook potentie had als een uitleen platform!
Ethlend is sindsdien al snel een belangrijke speler geworden in de p2p leen sector. Door zijn vrije markt en gedecentraliseerde ethos tot het uitlenen van geld, krijgt Ethlend steeds meer aandacht.

Ben je geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn met Ethland en waar en hoe je het kan kopen? Dan is deze handleiding de perfecte plek om beginnen. We zullen bespreken hoe en waar je LEND kunt kopen, wat Ethlend is en wat de toepassingen zijn!

Ethlend kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Ethlend (=LEND) direct te kopen. Dus de enige manier om LEND te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar LEND.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar een cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner. Het ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in op je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is, is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen. DIt kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor de eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt er aan je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden je aan om deze Nederlandse broker te gebruiken, omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling wordt er gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je bitcoins heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan 1 à 2 uur duren, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP LEND

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform dat je hebt uitgekozen, is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om LEND te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de LEND/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de LEND/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy LEND aangeven hoeveel LEND je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy LEND klikt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal LEND’s zien.

Wat is Ethlend?

Ethlend is een gedecentraliseerd peer-to-peer leenplatform dat is gemaakt bovenop de blockchain van Ethereum. Opgericht door Stani Kulechov en Jordan Lazaro Gustave, die na jaren ervaring te hebben opgedaan in FinTech, besloten hebben om Ethlend op te starten.

FinTech is een samentrekking van de Engelse woorden financial en technology. Het omvat alle innovatieve financiële producten en diensten op de manier waarop wij met geld omgaan en betalen, versnellen en verbeteren.

Een van de meest gemaakte misconcepties omtrent Ethlend is dat het een uitleeninstelling is; dat is 100% fout. Ethlend vergemakkelijkt alleen het process tussen kredietverlener en gebruiker. Ethlend maakt het proces veiliger en betrouwbaarder door gebruik te maken van slimme contracten.
De oprichters van Ethlend zijn ervan overtuigd dat, door de komst van blockchaintechnologie, een meer democratische manier om geld te lenen mogelijk zal zijn. Daarnaast kan de gewone mens hierdoor zijn of haar eigen kredietinstelling worden.
Kredietverlening op Ethlend vindt plaats tussen gebruikers die als hun eigen leeninstellingen optreden.

Hoe werkt Ethlend?

Door gebruik te maken van de blockchain van Ethereum, kan Ethlend slim contract maken tussen geldverstrekker en lener. De rente, premie en voorwaarden van de lening worden door beide partijen bepaald en vastgelegd in een slim contract.

Waarom Ethereum?

De blockchain van Ethereum handelt in het uitvoeren van complexe transacties en niet alleen het versturen en ontvangen van waarde. In andere woorden, er is een mogelijkheid om informatie of gegevens toe te voegen binnen de blockchain. Vervolgens kunnen deze gegevens worden opgeroepen en complexe verzoeken worden uitgevoerd. Ofwel, perfect voor een slim contract!

Ethlend zijn doel is om compleet gedecentraliseerd te zijn. Dit betekent dat het leenproces “trustless”, transparent en met een kort wachttijd gedaan moet worden. Is je lening afgehandeld? Dan moeten je fondsen binnen enkele minuten beschikbaar zijn.
Het proces zelf werkt als volgt, leners beloven Ethereum ERC-20 tokens of ENS tokens als onderpand voor de lening. Dit biedt de geldverstrekkers zekerheid dat de lening altijd wordt terugbetaald. Wanneer de afspraken omtrent de lening zijn goedgekeurd door beiden partijen, wordt de smartcontract in het netwerk gezet. Als een slimme contract eenmaal op het netwerk staat is niemand instaat hem aan te passen, zelf Ethlend niet! Ethlend is zelf namelijk decentraal en kan daarom niet dicteren aan zijn gebruikers op welke eisen zij hun lening mogen voeren. Dat wil ook zeggen dat een lener uit Ghana een lening kan aanvragen aan het netwerk, en iemand in Argentinië de geldverstrekker kan zijn. Er is geen sprake van inflatie, er worden geen overdreven rentetarieven bepaald door een overheidsinstelling en geen liquiditeitsproblemen veroorzaakt door grensoverschrijdende leningen.
Er is ook geen kredietmaatschappij bij betrokken om te beoordelen hoe risicovol een kredietnemer kan zijn. Dit klinkt voor velen juist als een enorme risico, maar omdat onderpand in de vorm van tokens door de lener moet worden aangeboden om de lening te beveiligen, is er minder risico op wanbetaling.

Omdat de slimme contracten zichtbaar zijn op de Blockchain wil dat ook zeggen dat alle transacties met de blockchain zichtbaar zijn voor iedereen. Dit zorgt voor een eerlijke verdeling van informatie van de kredietmarkt voor de hele wereld!

Wat gebeurt er als een lener de lening niet terugbetaald?

De ERC-20 tokens die als onderpand zijn gebruikt, worden aan de geldverstrekker gegeven als de lening niet wordt terugbetaald. De lener krijgt ook een 0-rating en zal in de toekomst waarschijnlijk geen leningen meer ontvangen, omdat geldverstrekkers hem te riskant vinden.

Hoe gebruik je Ethlend?

Om uit te lenen of zelf te lenen via Ethlend heb je als eerst LEND nodig. LEND tokens zijn de cryptocurrency die het netwerk gebruikt om leningen te verzenden.

Zoals voorheen uitgelegd, kun je Ethlend kopen m.b.v. BTC of Ether

Momenteel werkt Ethlend alleen voor Google Chrome, dus als je nog geen Chrome hebt moet je die downloaden en installeren. Vervolgens moet u een Chrome-extensie installeren met de naam MetaMask. Deze plug-in vergemakkelijkt het instellen van je slimme contract op de blockchain.
Ben je een lener? Dan moet voordat je een lening verzoek indient, de waarde van je tokens en onderpand beoordeelt worden. Om dit te doen, moet je kijken naar de prijs van de ERC-20 token op een handelsplatform. Als je die eenmaal weet, kun je daaruit afleiden wat een geldverstrekker bereid zou zijn jou te lenen.
Vervolgens moet je gewoon naar MetaMask gaan, de gedecentraliseerde app of dapp, die u aan Chrome hebt toegevoegd en alle criteria voor je verzoek invullen. Bijvoorbeeld hoe lang de termijnen zullen zijn, wat het onderpand is, de prijs van het ERC-20-token, enz
Vervolgens moet je wachten tot een geldverstrekker je verzoek en de rest van je overeengekomen voorwaarden vindt en goedkeurd.
Als geldverstrekker moet u ook LEND-tokens hebben, want dat is wat wordt overgemaakt aan de lener.
Vervolgens ga je door alle lening aanvragen, en probeer je de meest geschikte voor jou te vinden. Hierbij zal je kijken naar de termijnen, hoeveel er wordt gevraagd en wat het onderpand zal zijn.
Heb je een geschikte aanvraag gevonden? Dan klik je op bevestigen. Eenmaal bevestigd, dan wordt er een grootboek met alle leeninformatie opgesteld in een slimme contract op de blockchain van Ethereum.

Toepassingen van Ethlend

Hieronder vind je enkele mogelijkheden voor het gebruik van Ethlend om geld te lenen of te verstrekken.

ICO deelname

Wanneer je werkt met crypto is liquiditeit een veel voorkomend probleem. Om dit te omzeilen, zoeken veel leners naar oplossingen zoals het gebruik van Ethlend om hun aankoop van tokens en altcoins te financieren.

Onafhankelijkheid van een bank

Steeds meer mensen worden grote cooperaties als banken zat. Ze willen liever zelf de controle houden! Door een peer-to-peer leenplatform te gebruiken, is een tussenpersoon zoals een bank niet meer nodig.

Lang termijn investering

Voor mensen die graag hun crypto investering voor een lange termijn vasthouden, kan een geldverstrekker je portemonnee op korte termijn blokkeren. Ethlend biedt je de mogelijkheid zonder risico te lopen en op blokkades te handelen met je favoriete valuta. Daarnaast kun je ook op lange termijn geld verdienen door geld te verstrekken en te profiteren van de gegenereerde rente.

Traditioneel lenen

Je kunt Ethlend natuurlijk ook gebruiken om een traditionele lening te maken om een persoonlijke of zakelijke project te financieren.
Helemaal voor bedrijven met een cashflow probleem is het nemen van een lening zonder kostbare crypto’s te verkopen een groot voordeel!

Toepassingen van LEND

Naast het financieren van leningen of het plaatsen van onderpand zijn er nog andere redenen waar LEND voor wordt gebruikt.

  1. Je ontvangt 25% korting op de transactiekosten als je LEND gebruikt op het platform in plaats van Ether.
  2. Actieve kredietverleners en leners worden beloont met airdrops. ETHLend zal 20% van de transactiekosten (leningverzoek en financieringskosten) gebruiken om LEND terug te kopen van de markt. Vervolgens zullen ze de gekochte LEND aan alle actieve gebruikers belonen m.b.v. een airdrop.
  3. Nieuwe leden werven wordt beloont met LEND. Ethlend heeft in principe zijn eigen partner- of doorverwijzingsprogramma.
  4. Speciale/uitgelichte functies zijn alleen toegankelijk met LEND-tokens. Je kunt bijvoorbeeld met LEND je leningsverzoek hoger in de ranglijst krijgen voor een betere zichtbaarheid.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *