Footycash is een nieuwe cryptocurrency die zich richt op een specifieke niche, namelijk fantasy sport.

Footycash wil met behulp van cryptocurrency ervoor zorgen dat spelers van fantasy sport kunnen genieten van een snelle transactie snelheid en hun privacy kunnen behouden. Dit zijn twee grote problemen die al tijden spelen in de online gokindustrie.

Footycash wil met behulp van zijn masternodes de gebruikerservaring permanent helpen verbeteren.

Footycash Kopen

Footycash is te vinden als XFT ticker. Op dit moment is er geen manier om direct XFT te kopen met iDEAL.

De enige manier om Footycash te kopen is door eerst bitcoins te kopen en deze vervolgens op een exchange in te ruilen voor XFT.

In dit stappenplan leggen we uit welke stappen je moet uitvoeren om aan je FootyCash te komen.

STAP 1: GA NAAR Cryptopia

De eerste stap is om naar Cryptopia te gaan. Mocht je nog geen account hebben, maak er dan een aan.

Vervolgens moet je inloggen en naar je wallets (rechtsboven je scherm op het Bitcoin teken drukken, dan op wallets) gaan.

In je wallet pagina, moet jij je BTC deposit adres kopiëren. Dit kun je doen door in het lijstje te zoeken naar Bitcoin en vervolgens links op “Deposit BTC” te klikken.

Hierdoor verschijnt een nieuw scherm met een reeks getallen en letters in het veld (Deposit Address).

Kopieer dit adres, we hebben het in de volgende stap nodig.
Niet afschrikken omdat je nu Bitcoin leest, deze tussenstap hebben we nodig als we Footycash willen kopen.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen. Dit kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.

Als je voor de eerste keer BTC koopt bij BTCDirect dan wordt er aan je gevraagd om je bankrekening te bevestigen. We raden het aan om deze broker te gebruiken, omdat je bij BTCdirect gemakkelijk met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling wordt gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je bitcoins heen worden gestuurd. Hier vul je het adres in dat je hebt gekopieerd bij Cryptopia.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Wanneer je eenmaal Bitcoin hebt gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van je exchange (in dit geval Cryptopia).

Dit proces kan wel een halfuur duren, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP FootyCash

Als je bitcoins eenmaal zijn aangekomen is het tijd om je XFT te kopen. Ga binnen de exchange naar BTC/XFT handel.
In de linker box aangeduid met “buy XFT” kun je aangeven hoeveel XFT(=units) je wil kopen.

In bid kun je invullen op welke prijs je FootyCash wil kopen. We raden het aan om voor de laatste prijs te gaan.

Als je eenmaal op “Buy XFT” klikt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal XFT zien.

Wat is Footycash?

Blockchain technologie heeft een hele wereld met nieuwe mogelijkheden geopend voor vele branches. Een van deze branches waar een crypto currency technologie zeker in thuis kan horen is de branche van fantasy voetbal.

Fantasy voetbal is een spel dat ook wel bekend staat als ‘roto’. Het is een spel waarbij mensen hun eigen team kunnen samenstellen en beheren met een virtueel budget. Zelfs zo ver als het opstellen van de team posities! Een team bestaat uit actuele voetbalspelers en je kunt met je team ook concurreren met andere fantasy teams.

De resultaten zijn echter niet zomaar bepaald, maar juist door echte resultaten van de echte spelers. De prestatie die de voetballers maken bij hun eigen club is de maatlat. Des de beter de spelers in hun eigen club presteren, des te meer punten ze jouw fantasy voetbal team leveren.
Bijvoorbeeld: Een speler in jouw team scoort in het echt een doelpunt? Dan krijgt je team 3 punten etc. Raakt een spelers in het echt geblesseerd, dan heeft jouw team een probleem!

We gebruiken in onze uitleg voetbal, maar fantasy sport bestaat voor bijna alle sportsoorten zoals basketbal, honkbal en natuurlijk ook american football.

Fantasy Sport is de afgelopen jaren gegroeid van een klein spel tot zijn eigen industrie! Vandaag de dag zit er veel geld in het spel, want spelers zetten hun geld in en verdienen weer geld met hun fantasy teams. Dit is terug te zien in de cijfers die in 2013 duidelijk maakten dat de sport gegroeid is tot een miljardenmarkt.

Footy Cash richt zich specifiek op deze branche. Het gebruik van een cryptocurrency als Footy Cash brengt veel voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen is dat XFT(Footycash), geen persoonlijke informatie nodig heeft van de gebruikers. Er is geen directe koppeling tussen je naam, adres of creditcard als je met Footy Cash geld wedt op fantasy voetbal. Daarnaast bespaar je als gebruiker enorm op transactiekosten die je normaal zou betalen als je bijvoorbeeld met iDEAL betaalt, en het is ook sneller!

XFT gebruikt master nodes. Dit houdt in dat transacties veel sneller mogelijk zijn, maar ook dat functies als anoniem versturen etc. binnen de Blockchain gebruikt kunnen worden. Allemaal eigenschappen die een gebruiker kan waarderen.

Wat maakt Footy Cash aantrekkelijk als investering?

Aantal munten in circulatie

Footycash heeft maar 4 miljoen munten in circulatie. Dit maakt het een heel erg aantrekkelijke munt om in te investeren. Een kleine circulatie betekent dat de prijs van een enkele munt veel sneller en hoger kan gaan dan munten met een hoog aantal in zijn circulatie.

Markt kapitaal potentie

De fantasy sportbranche is een miljarden business en de cryptocurrency markt past perfect bij de behoefte van de fantasy sporters. Als een klein percentage van de applicaties XFT gebruikt heb je het al over een prijs van 20 euro per munt.

Geloof je het niet?
Als we kijken naar een minder geavanceerde concurrent van XFT, NLC2 zien we dat hetzelfde marktkapitaal XFT op 23 euro ligt qua prijs per munt. Terwijl de huidige prijs maar 10 cent per munt is!

Masternode

Footycash is de enige fantasy voetbal crypto die gebruik maakt van masternodes (een concept bekend van Dash). Master nodes brengen veel voordelen met zich mee voor de Blockchain die ze gebruikt, maar ook voor de eigenaar van de Node. De eigenaar van de node krijgt namelijk een deel van iedere block beloning van de crypto. Voor de eigenaar van de node is dit dus gratis XFT die ze dagelijks ontvangen en een vorm van passief inkomen. Deze vorm van passief inkomen wordt alleen maar beter als de prijs van de munt omhoog gaat, en heeft (als je een vps gebruikt) niet de eis dat je computer de hele dag aan moet staan.

Om een masternode te starten heb je 5000 XFT nodig. Je bent dan in staat meerdere masternodes te bezitten!

Masternode installeren

Wil je graag passief geld verdienen met je Footy Cash en heb je tenminste 5000 XFT? Dan is het verstandig om een masternode op te zetten.

Een masternode opzetten is best wel een technische klus, maar als je dezelfde stappen volgt die wij hier aangeven, moet het helemaal goed komen.

Wat je nodig hebt voor we beginnen

In deze handleiding gaan wij je helpen een masternode op te zetten op een VPS (=Virtual private server). Dit is een server die 24/7 aanstaat. Een server is simpel gezegd niks anders dan een computer die de hele dag aanstaat en verbonden is met het internet. Door gebruik te maken van een virtuele server hoeft je computer niet de hele dag aan te staan.

Wat heb je nodig hebt voor we beginnen:

  • Een VPS – Wij gebruiken een Ubuntu 14.04 x64 VPS Vultr van Vultr maar je kunt ook voor een andere VPS kiezen zoals Qhoster (let wel op dat de stappen dan waarschijnlijk net wat zullen verschillen).
  • Putty – Om te verbinden met de server. Putty kun je hier downloaden. Onder MSI kies de juiste installer ( 32 of 64 bit).
  • 5000 XFT

Vergeet niet om tijdens het kopen van je VPS bij Qhoster deze “VPS10OFF” kortingscode te gebruiken, zodat je 10% korting krijgt. Je kunt de VPS hosting vinden onder de tab VIRTUAL SERVERS(VPS) => Linux VPS.

Vervolgens krijg je een email met deze gegevens.
Je hebt voor deze stappen het main IP nodig, Username en Password (= deze gegevens zijn persoonlijk een die moet je veilig en privé bewaren).

Installatie van je Masternode

In deze bovenstaande video kun je gemakkelijk alle stappen volgen die nodig zijn om je masternode van Footycash te installeren.

Meer informatie

Officiële website
Footycash Forum
https://discord.gg/mqsHJ5D – Discord

Posted by Joeya S.

One Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *