Schaalbaarheid.

Als je de ontwikkelingen op het gebied van blockchain-technologie volgt, dan heb je dit woord vaak horen vallen.

Het is het grote obstakel waar alle betrokken partijen die zich bezighouden met de ontwikkeling van blockchain, een oplossing voor proberen te vinden.

Binnen de partijen die naar een manier zoeken om de blockchain zo goed mogelijk te schalen, is ICON Republic de meest ambitieuze partij. De groep achter ICON gelooft dat de beste toekomststrategie bestaat uit groot worden en een enorm netwerk creëren dat de verschillende blockchains samenbrengt zodat deze met elkaar kunnen integreren.

“Hyperconnect the World” is hun motto.

ICON kopen

Er is op dit moment nog geen manier om ICON (=ICX) direct te kopen. Dus de enige manier om ICX te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar ICX.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP ICX

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om ICX te kopen.

binance
Ga binnen de binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de ICX/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de ICX/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy ICX aangeven hoeveel ICX je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy ICX drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal ICX’s zien.

Wat is ICON Republic?

ICON is een Zuid-Koreaanse groep die een netwerk probeert te implementeren dat verschillende blockchains met elkaar kan verbinden.

Door smart contracts en een loopchain te gebruiken, kunnen verschillende blockchains met elkaar communiceren. ICON omschrijft het zelf als een netwerk van communities (gemeenschappen).

De naam Republiek is tegenstrijdig en verhult het feit dat er geen centrale autoriteit is. De manier waarop het netwerk is opgericht is eenvoudig.

Er zijn groepen of nodes in een blockchain die Communities of C Nodes worden genoemd. Elke community kan zichzelf besturen en wel op de manier die de community zelf geschikt acht. Hoe communities blokken valideren en consensus creëren is geheel aan hen. ICON Republic zal hen niet voorschrijven hoe ze dat moeten doen.

Een community kan bestaan uit verschillende instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen, enz. Zij kunnen samenwerken in de community of zelfs individueel. Maar het belangrijkste punt, connectiviteit, houdt in dat men hoopt dat de nodes zullen worden bezet door instellingen die de manier waarop ze communiceren moeten stroomlijnen.

Een C-rep is een vertegenwoordiger waar door de community op is gestemd om die blockchain binnen de Republiek te vertegenwoordigen. Die vertegenwoordiger kan vervolgens stemmen over het bestuur van het netwerk binnen de Republiek.

De Republiek is dan de groep vertegenwoordigers van de verschillende communities. ICON Republic fungeert als communicatiekanaal tussen communities en heeft geen invloed op het bestuur van de communities. Hoewel de naam Republiek dus impliceert dat er een centrale autoriteit is, is het in werkelijkheid volledig gedecentraliseerd.

Waarom zou je een netwerk van blockchains vormen?

De manier waarop het nu werkt met een centrale server die verbinding moet maken met andere servers om te communiceren tussen instellingen, is onpraktisch aan het worden.

Blockchain-technologie ontwikkelt zich precies op het juiste moment om deze transacties meer gestroomlijnd en efficiënter te maken. Dit is voordelig voor instellingen die zo geld en mankracht kunnen besparen, maar ook voor de consumenten en gebruikers van de instellingen.

Laten we een voorbeeld nemen uit de ICON-whitepaper waaruit blijkt hoe het nu werkt en hoe het er in de toekomst uit kan komen te zien.

ICON geeft het voorbeeld van een persoon die met een creditcard een kop koffie koopt bij Starbucks. Nadat een kaart door de kaartlezer is gehaald, moet de transactie door een hoop verschillende kanalen gaan om het geld van de bank naar Starbucks over te maken. Er is sprake van informatie die een hoop verschillende servers passeert, en er is sprake van communicatie en uitwisseling van informatie die een eenvoudige transactie ongelooflijk ingewikkeld maken.

Wat ICON voor ogen heeft, is dat dezelfde transactie plaatsvindt binnen een netwerk van blockchains, waarbij de bank, de creditcard maatschappij en Starbucks communiceren aan de hand van smart contracts. Dit elimineert de complexiteit van verschillende servers die met elkaar moeten communiceren. De tussenpersoon verwijderen is efficiënt, voordelig en veilig.

Kan dit type netwerk werken?

Het is al in werking. Zo wordt het momenteel geïmplementeerd in de Koreaanse gezondheidszorg. Een patiënt kan zijn of haar volledige medische dossier inclusief DNA laten opslaan op een eigen smart contract. Deze gevoelige informatie kan alleen worden gedeeld met anderen die toegang hebben tot het contract. Dit zorgt voor een veilige uitwisseling van medische gegevens via de blockchain.

Daarnaast zijn banken, verzekeringsmaatschappijen en universiteiten al opgenomen in het netwerk en kunnen ze naadloos met elkaar communiceren.

Wat vooral interessant is voor beleggers en handelaren in cryptocurrency is de Decentralised Exchange, ook wel DEX genoemd. Deze exchange kan de wachttijd bij het wisselen van de ene cryptocurrency in de andere elimineren, omdat verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren. Bitsquare en Bitshares werken volgens hetzelfde principe, maar aangezien het bij hen noodzakelijk is dat er altijd iemand online is, hebben zij beperkingen die DEX niet heeft. Alle transacties kunnen in realtime worden verwerkt.

Hoe werkt de ICX-munt?

Zoals bij andere blockchains die meer real-world applicaties mogelijk willen maken, zullen ICX tokens worden gebruikt om transacties te betalen en om stemmen en het bestuur van het netwerk te stimuleren.

Met andere woorden, ICON is een Delegated Proof Of Stake-netwerk.

ICX tokens geven de houder recht op het uitbrengen van één stem op de afgevaardigde van hun keuze. Transacties worden bevestigd en beloond met ICX tokens en afgevaardigden zullen zwaarder wegende stemmen hebben afhankelijk van het aantal tokens dat zij bezitten.

De waarde van de token stijgt met het aantal gebruikers in het netwerk. Hoe meer gebruikers of C-Nodes, hoe meer transacties. Hoe meer transacties, hoe meer ICX wordt uitgegeven en hoe meer ICX wordt uitgegeven, hoe hoger de waarde van de tokens.

Aangezien de ontwikkeling van blockchain technologie in hoog tempo verloopt, zal het interessant zijn om te zien hoe deze Republiek eventueel zal groeien. Het lijkt het probleem van schaalbaarheid te hebben aangepakt door blockchains te laten communiceren en ze met elkaar te verbinden. In de fase waarin het zich nu bevindt, is het al een beproefd model. Maar zoals we keer op keer hebben gezien, zijn er altijd onvoorziene omstandigheden die zich razendsnel ontwikkelen en de ontwikkeling van een blockchain op een zijspoor kunnen zetten.

Maar is dat niet juist wat het zo interessant maakt?

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *