In dit artikel worden de verschillende methoden besproken waarmee je Litecoin kunt kopen. We zullen je ook laten zien wat volgens ons de beste Litecoin brokers zijn en wat de beste manier is om te blijven handelen met Litecoin.

Soorten handelsplatformen

BROKER

Een broker (tussenpersoon) is niets meer dan een bedrijf dat een grote hoeveelheid Litecoins bezit en deze koopt en verkoopt. Je kunt een broker als het ware zien als een soort “Litecoin-winkel”. De prijs die brokers vragen voor hun Litecoins, is vaak gebaseerd op de actuele prijs, inclusief de opslag die de broker in rekening brengt voor de geleverde dienst.

Brokers hebben vaak eenvoudige en strakke websites. Dit is voor velen erg prettig, aangezien dit vaak de eerste stap is in de wereld van cryptocurrency.

Brokers hebben meestal hun eigen voorraad Litecoins en omdat deze voorraad beperkt is, kan deze altijd opraken. Hieronder vind je een top 3 lijst van de meest populaire plekken om Litecoin te kopen in het Verenigd Koninkrijk:

Platform Zonder Verificatie Promotie
btcdirect € 50, – nee
litebit € 75, – nee
coinbase £0, – $10 aan gratis Bitcoins

Geschikt voor: Nieuwe gebruikers of ervaren gebruikers die Litecoin willen kopen en bezitten, of personen die niet al te bekend zijn met het netwerk, maar wel zo snel mogelijk willen beginnen.
Niet geschikt voor: Er zijn betere methoden om met Litecoin te handelen. Voor deze gebruikers zijn CFD’s geschikter (en winstgevender).

ONLINE HANDELSPLATFORM

Dit type websites houdt zich bezig met het koppelen van kopers en verkopers van Bitcoins en andere cryptocurrencies. In tegenstelling tot brokers, hebben deze platformen meestal GEEN eigen Litecoin voorraad. Dit betekent dat je ze over het algemeen niet bezoekt als je echt Litecoins wilt kopen. Dit is echter wel een plek die je bezoekt als je je Litecoins tegen andere valuta wilt verhandelen of actief wilt kopen en verkopen op basis van schommelingen.

Een handelsplatform is een soort marktplaats waar mensen aankoop- en verkooporders voor Litecoins kunnen plaatsen. Het heeft ook andere handige functies, zoals stop-loss limieten etc. Een handelsplatform is essentieel voor de handel in Litecoins en andere cryptocurrencies, omdat dit de plaats is waar de waarde van de cryptocurrency op wordt gebaseerd.

Als je doel is om het meeste uit je investering in Litecoin te halen, is een handelsplatform één van de beste plaatsen om je cryptocurrency te plaatsen. Op een dergelijk platform kun je profiteren van schommelingen in de prijs van Litecoin (alleen CFD is optimaler).

Je kunt dit eenvoudig doen door je Litecoins te verkopen op piekmomenten en deze terug te kopen op momenten waarop de koers laag staat, handelingen die direct mogelijk zijn op een dergelijk platform.

Het enige nadeel van een handelsplatform is dat het behoorlijk overweldigend kan zijn voor nieuwe gebruikers. Bovendien is er vaak geen optie om rechtstreeks Litecoins te kopen via een exchange. Deze worden doorgaans gekocht bij een broker en vervolgens overgebracht naar een exchange.

Hieronder vind je een top 3 lijst met de meest populaire online handelsplatformen om Litecoin te verhandelen:

Platform Handelstarief Promotie
binance 0.1% nee
CEXIO logo 0.5% -0.2% nee
cryptopia 0.2% nee

Geschikt voor: aspirant-gebruikers die maximale winst willen behalen met hun Litecoin-investering. Online handelsplatformen zijn de plaats waar “the magic happens” en je kunt er optimaal profiteren van alle pieken en dalen in de prijs van Litecoin. Geschikt voor gebruikers die meer dan 1000 euro willen investeren in Litecoin, maar de currency ook voor een lange periode (jaren) willen bewaren.
Niet geschikt voor: Gebruikers die Litecoin willen verhandelen, maar liever niet alle stappen willen uitvoeren, zoals het aanmaken van een wallet. Deze groep kan beter kiezen voor de handel in CFD’s.

ONLINE CFD HANDELSPLATFORM

Voor de meeste mensen is Litecoin een geweldige technologie. Ze willen de munt niet alleen kopen om te gebruiken, maar ook om het netwerk te ondersteunen!

Voor veel beleggers is Litecoin bovendien een geweldige kans om een hoger rendement op hun investering te behalen. Zeker als je kijkt naar de groei in de prijs die Litecoin de afgelopen zes maanden heeft doorgemaakt, is het duidelijk waarom steeds meer mensen op deze kans willen inspelen.

litecoin-chart

Als we kijken naar de prijsgrafiek van Q4 en Q1 van 2017-2018, wordt meteen duidelijk waarom. Litecoin heeft een stijging doorgemaakt en een daling!

Eén van de beste manieren om van deze groei te profiteren, zonder zelf Litecoin te hoeven kopen, is met een CFD-handelsplatform. De afkorting CFD staat voor “contract for difference”. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een contract tussen twee partijen. Je gaat dus niet handelen in Litecoin, maar in de CFD’s op Litecoin. Dit levert veel voordelen op.

Ten eerste hoef je, zoals eerder vermeld, geen tussenstappen uit te voeren, zoals het kiezen van een wallet, opslag, enz… De handel in Litecoin CFD’s gebeurt met een simpele druk op de knop!

Ten tweede, krijg je binnen een CFD te maken met een concept dat “leverage” genoemd wordt. Het voordeel van leverage, is dat je met kleinere bedragen meer winst kunt behalen dan bij een traditioneel platform.

Ten derde, heb je bij handel in CFD’s niet alleen de mogelijkheid om te profiteren van een stijging van de prijs van Litecoin (lang), maar ook de mogelijkheid om winst te genereren bij dalingen (kort).

Een belegger concludeert na enig onderzoek dat Litecoin in waarde zal stijgen. Hij opent een CFD-positie (lang) voor 10 Litecoin ter waarde van 2000 (10 keer 200) pond.

Normaal gesproken zou de belegger hiervoor 2000 euro moeten investeren; maar om de CFD open te houden, hoeft de belegger slechts een bepaalde marge beschikbaar te hebben op zijn rekening. Stel dat de marge 10% is; de belegger moet dan een marge van 2000 x 10% = 200 pond op zijn rekening hebben en houden.

Over het algemeen zijn CFD-platformen geschikter voor beginners die net zijn begonnen met handelen. Daar zijn verschillende redenen voor. Het duidelijke ontwerp van de website helpt veel verwarring voorkomen, maar ook de afwezigheid van veel tussenstappen is een voordeel. Daarnaast bieden veel CFD’s de mogelijkheid om een demo-account aan te maken, waar je kunt handelen met virtuele munten. Dit is een zeer nuttige manier om te zien of je de juiste beslissingen neemt en hoe de cryptocurrency-handel verloopt. Dit alles zonder je eigen kapitaal op het spel te zetten!

Stel dat de waarde van Litecoin stijgt van 200 naar 210 euro. Dan is de winst van de belegger de start – eindprijs, ofwel 2200-2000 = 200 euro. Een winst van 100%!

Het nadeel van CFD-handel is dat je altijd de marge, een minimumbedrag van het totaal, op je rekening moet hebben staan.

Hieronder vind je de drie meest populaire CFD-platformen voor Litecoin en andere cryptocurrencies:

Platform Min Storting Promotie
plus500 € 100 nee
etoro $200 nee
Your capital is at risk
avatatra € 100 Tot € 7500

Geschikt voor: Voor gebruikers die meer interesse hebben in winst op basis van de prijs van Litecoin dan in het gebruik van de munt zelf is CFD-handel optimaal. Je kunt het meest halen uit de stijging en daling van de prijs van Litecoin, zonder je zorgen te hoeven maken over het technische aspect. Vanwege de leverage die wordt aangeboden, kun je ook een hogere winst behalen met kleinere bedragen.
Niet geschikt voor: Voor personen die Litecoin echt willen bezitten, is dit geen optie aangezien je geen munten koopt, maar Litecoin CFD’s.

COPY TRADING PLATFORMEN

Wil je graag in Litecoin handelen, maar heb je geen vertrouwen in je eigen vaardigheden, of laat je het liever over aan iemand met meer ervaring? Dan is Copy Trading misschien een goed alternatief voor jou!

Copy Trading is een vrij nieuw concept en werkt als volgt. Je kunt andere ervaren beleggers volgen en hun stappen kopiëren. Het Copy Trade-platform ziet altijd hoeveel succes de belegger in het verleden heeft behaald en wat zijn gemiddelde ROI percentage is.

Deze belegger doet dit echter niet gratis. Hij of zij krijgt een percentage van het platform als beloning! Dit kost de deelnemers natuurlijk niets extra’s. Het is dus een win-winsituatie voor beide partijen. Verder werkt Copy Trading identiek bij CFD en wordt hier ook mee gewerkt en gehandeld.

Op de meeste Copy Trade-platformen kun je automatisch een ander volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een belegger te worden die door anderen gevolgd wordt. Het is dus een zeer aantrekkelijk platform voor zowel nieuwe als aspirant-beleggers.

Hieronder staan de drie meest populaire Copy Trade platformen voor Litecoin en andere cryptocurrencies:

Platform Min Storting Promotie
etoro $200 nee
Your capital is at risk
IIInvestments € 3000 nee
ZuluTrade Verschilt per broker nee

Geschikt voor: Vergelijkbaar met de CFD-gebruikers, alleen is dit platform geschikter voor beginners. Bovendien kun je als ervaren belegger ook profiteren van je kennis door deze met anderen te delen.
Niet geschikt voor: Je kunt zien hoe goed de topbeleggers presteren, maar je zult toch een onbekende persoon moeten vertrouwen met het beleggen van je geld. Dat idee kan voor sommigen moeilijk zijn.

OFFLINE HANDELSPLATFORM

Anders dan bij Bitcoin, zijn de mogelijkheden redelijk beperkt als je offline Litecoins wilt kopen. Er zijn nog geen speciale platformen beschikbaar waar deze optie wordt aangeboden.

  1. Bezoek LocalBitcoins en ga op zoek naar een persoon/handelaar die Bitcoin in het Verenigd Koninkrijk verkoopt tegen contant geld. Controleer zijn reputatie door de ervaringen en beoordelingen van anderen te lezen.
  2. Plaats je gekochte Bitcoins in een exchange zoals Binance of Coinbase.
  3. Zet je Bitcoins om in Litecoins binnen de exchange.
  4. Je kunt ervoor kiezen om je Litecoins in de wallet van de betreffende exchange te bewaren, of om deze over te brengen naar je eigen wallet.

Geschikt voor: Voor personen die Litecoins contant willen kopen; of liever anoniem blijven (gebruik Tor als browser).
Niet geschikt voor: personen die liever niet willen reizen voor het kopen van hun Litecoins.

Hoe beoordeel je een Litecoin-verkoper/handelsplatform?

CONTROLEER DE REPUTATIE

Eén van de eerste dingen die je moet doen, is uiteraard controleren of het een betrouwbaar handelsplatform is. Dit kan door:

  1. de naam van de site + “review” te Googlen en de resultaten te bestuderen.
  2. de “Over ons” pagina van de Litecoin verkoper/dealer te lezen.
  3. op forums te vragen naar de ervaringen van andere gebruikers. Een goed voorbeeld is bitcointalk

VOLUME EN TRANSACTIEKOSTEN

Een goede indicatie van betrouwbaarheid is een handelsplatform of broker die een grote hoeveelheid Litecoin koopt en verkoopt. Je kunt dit vaak zien op hun website.

Het is ook verstandig om te kijken naar de transactiekosten die de broker gebruikt. Onderschat dit punt niet. Op deze manier kun je het maximale uit je investering halen! Een verschil van enkele euro’s vormt al gauw een groter bedrag, dat je liever in je eigen zak steekt.

DUUR VERIFICATIEPROCES

Sommige platformen kunnen om een bepaalde vorm van identificatie vragen, voordat je gebruik kunt maken van hun dienst. Dit proces kan bestaan uit een foto van je identiteitsbewijs of paspoort of het overmaken van een bedrag (meestal 1 cent) om je bankrekening te verifiëren.

Bij sommige brokers kan dit proces tot 2 dagen duren. Dit moet namelijk nog handmatig worden gecontroleerd.

Kan ik Litecoin anoniem kopen en verkopen?
In ons artikel; ; koop Bitcoins anoniem, leggen we in detail uit hoe je dit doet met Bitcoin. Het is een lastig proces, maar het is wel degelijk mogelijk met een online dienst zoals de dienst die Local Bitcoinsgebruikt. De enige extra stap in dit proces voor Litecoin, is dat je de gekochte Bitcoins in Litecoin dient om te zetten.

Litecoin online betaalmethoden

KOOP LITECOIN MET EEN CREDITCARD

Er is slechts een beperkt aantal brokers in het Verenigd Koninkrijk waarbij Litecoin met een creditcard kan worden aangeschaft.

Het grootste voordeel van het gebruik van een creditcard, is dat je van de extra veiligheid geniet van je creditcardmaatschappij als een betaling niet aankomt. Het is echter niet raadzaam om daar volledig op te vertrouwen, en er zijn gevallen bekend waarbij het totale bedrag niet is verzonden.

Twee brokers waar je Litecoin met een creditcard kunt kopen, zijn Coinmama en BTCdirect.

Het is ook mogelijk om je Litecoins te kopen op Coinbase , maar dan krijg je wel te maken met een tussenstap. Je dient eerst Bitcoins te kopen en deze vervolgens om te zetten in Litecoins in je eigen wallet.

TIP: voor personen die met PayPal willen betalen, geldt dat deze optie mogelijk is. Er is echter een flink aantal tussenstappen vereist. Daarom raden wij het ten zeerste af om Paypal te gebruiken voor het aanschaffen van Litecoins.

KOOP LITECOIN DOOR MIDDEL VAN EEN BANKOVERSCHRIJVING

Uiteraard kun je ook je Litecoins kopen door traditioneel geld over te schrijven naar je broker. Dit proces duurt langer, omdat een normale bankoverschrijving meestal een werkdag in beslag neemt. Eén van de redenen waarom Blockchains zo populair zijn, is dat de transactiesnelheid minuten bedraagt in plaats van dagen.

Het voordeel van een bankoverschrijving is dat je vaak veel minder betaalt aan transactiekosten. Het nadeel is dat deze optie verre van optimaal is als je met spoed Litecoins wilt kopen.

BTCdirect biedt de mogelijkheid om via een bankoverschrijving te betalen. Een andere optie is Coinbase . Bij hen kun je een bankrekening koppelen, wat het proces enigszins versnelt.

KOOP LITECOIN MET CONTANT GELD

Helaas bestaat er geen website zoals Local Bitcoins waar Litecoins op dezelfde manier als Bitcoins worden aangeboden. De kans is echter groot dat je dit in de toekomst zult kunnen doen.

Maar alle hoop is nog niet verloren! Een verouderde methode; maar een oplossing, is om eerst Bitcoins te kopen op Local Bitcoins. Je kunt de Bitcoins vervolgens omzetten in LTC bij een exchange zoals Binance.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *