Litecoin wordt door veel volgers ook wel Bitcoin zilver genoemd. Men verwacht echter van deze cryptocurrency dat het een langere houdbaarheid heeft dan zijn voorganger vanwege de lagere peer-to-peer transacties en meer duurzame variaties op de blockchain technologie.

Maar waar begin je als je interesse hebt in beleggen in Litecoin of in het kopen van Litecoins? Hoe werkt Litecoin en wat zijn de voordelen ten opzichte van Bitcoin? Waar bewaar je je Litecoins en hoe koop je ze? Voor veel nieuwe beleggers in Litecoin en gebruikers klinkt het allemaal zeer ingewikkeld om te beginnen. Gelukkig is dit niet het geval. Je zult gauw merken dat werken met Litecoin erg eenvoudig is en bovendien vergelijkbaar is met wat je al gewend bent.

Voor wie is deze handleiding bedoeld?

Deze handleiding is bedoeld voor mensen die willen beleggen in Litecoin of die simpelweg meer willen weten over deze revolutionaire blockchain.

In deze handleiding bespreken we alles wat je moet weten om deel te nemen aan deze digitale revolutie!

WAAROM HEBBEN WE DEZE HANDLEIDING OPGESTELD?

Litecoin bestaat al sinds 2011 en heeft sindsdien enorme sprongen gemaakt in populariteit, functionaliteit en waarde. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een deel van hun inkomsten te beleggen in Litecoin als alternatief voor Bitcoin.

Toch is er veel verwarring over de overeenkomsten tussen Litecoin en andere cryptocurrencies in het algemeen. Veel mensen hebben geen idee hoe ze het netwerk moeten gebruiken of waar ze moeten beginnen. Anderen zijn verward over de overeenkomsten tussen Litecoin en Bitcoin. En weer anderen zijn bang dat beleggen in Litecoin, het kopen van Litecoin en werken met Litecoin een flinke technische achtergrond vereist.

Het goede nieuws is dat veel van deze zorgen en vragen zijn beantwoord en/of onterecht zijn. Je zult gauw merken dat werken, betalen en ontvangen van geld binnen het Litecoin-netwerk niet alleen eenvoudig, maar ook gemakkelijker en sneller is dan bij je eigen bank! Zodra de eerste stap is gezet, zul je snel merken hoe intuïtief het netwerk is en hoe eenvoudig het is om transacties te doen.

Daarnaast zul je ook begrijpen wat Litecoin zo populair maakt en raak je meer vertrouwd met alle ins en outs van deze cryptocurrency.

Het doel van deze handleiding is om je te helpen met deze eerste stap! Als je voor het eerst Litecoins (LTC) koopt, kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben deze handleiding opgesteld om je te helpen bij je eerste aankoop van LTC, de currency van Litecoin, en je te helpen bij de keuzes die je gaandeweg zult maken. We bespreken aspecten van Litecoin zoals:

  • Litecoin-wallets, welke soorten zijn er en hoe kies je de beste?
  • Hoe je kunt beleggen in Litecoin. Welke brokers zijn betrouwbaar?
  • Hoe je ervoor zorgt dat je je LTC veilig gebruikt?
  • Wat de verschillen zijn tussen Litecoin en Bitcoin?

HOE GEBRUIK JE DEZE HANDLEIDING?

Ten eerste raden we je ten zeerste aan om voor deze pagina een bladwijzer aan te maken in je browser, zodat je de pagina altijd opnieuw kunt bezoeken als je vragen hebt.

Deze handleiding is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken die elk een aspect van Litecoin beschrijven. Met andere woorden, elk hoofdstuk is an sich al een mini-handleiding!

Daarom kun je zelf kiezen hoe je deze handleiding doorneemt. Is de cryptocurrency wereld volledig nieuw voor je? Dan adviseren we je om de volledige handleiding eenmaal door te nemen.

Heb je al een goed idee van hoe een blockchain werkt, wat het is en is de cryptocurrency wereld niet volledig nieuw voor je? Dan kun je beginnen met het hoofdstuk dat het meest relevant is voor de vraag die je hebt.

Belangrijk: Ben je op zoek naar de beste plek om Litecoins te kopen? Ga dan rechtstreeks naar litecoin kopen.

wat is litecoin

Litecoin kende een turbulente start, waarbij het bedrijf moeite had om een full-time ontwikkelingsteam te vinden. Oprichter en voormalige Coinbase-medewerker Charlie Lee, besloot zijn fulltime baan in de zomer van 2017 op te geven en dit was het startsein voor de snelle groei van deze munt in de markt.
Coinbase is een platform waar men cryptocurrencies kan kopen en verkopen.
Toen Lee Litecoin oprichtte, beeldde hij zich een currency in die geen directe concurrent van Bitcoin zou zijn, maar een complementaire tegenhanger die zou fungeren als “digitaal zilver” ten opzichte van de status van Bitcoin als digitaal goud. Je kunt Lee doorgaans op Twitter vinden waar hij optreedt als vocale en transparante frontman voor het Litecoin-project en waar hij regelmatig zijn gedachten deelt over diverse onderwerpen die van invloed zijn op de cryptocurrency gemeenschap.

Hoewel hij verantwoordelijk is voor het runnen van het Litecoin-project, is Lee ook lid van de Litecoin Foundation. Dit is een non-profitorganisatie die ernaar streeft om Litecoin te bevorderen in het belang van de samenleving, door geavanceerde blockchain-technologieën te ontwikkelen en te promoten die nuttig kunnen zijn voor andere alt-coins.

De relatie tussen Litecoin en Bitcoin

De relatie tussen Bitcoin en Litecoin wordt over het algemeen gezien als complementair, waarbij Litecoin vaak technologische veranderingen en upgrades doorvoert die ook het Bitcoin-netwerk ten goede kunnen komen.

Omdat Litecoin zich richt op sneller en efficiënter zijn dan Bitcoin, is het hun doel om door verkopers en leveranciers te worden geïmplementeerd. Naast het implementeren van frequente en snellere blokgeneratie, maakt Litecoin ook gebruik van het Lightening Network en Segregated Witness (=SegWit) om te garanderen dat gebruikers kunnen vertrouwen op een netwerk dat in staat is om een groot aantal transacties te verwerken met een hogere snelheid en tegen veel lagere kosten. Litecoin werd recentelijk ook gebruikt om een zogenoemde “cross-chain atomic swap” uit te voeren. Hiermee kunnen gebruikers cryptocurrencies rechtstreeks omwisselen via een smart contract, zonder dat hiervoor een derde partij, zoals een exchange, nodig is.

Met deze upgrades heeft Litecoin een stapje voor als het gaat om de algehele efficiëntie; het is echter vrijwel onvermijdelijk dat deze LTC-functies uiteindelijk zullen worden overgenomen door de Bitcoin-blockchain.

Ondanks het feit dat Litecoin zichzelf heeft opgewerkt tot de top 5 van cryptocurrencies, staat het bedrijf nog in de schaduw van zijn grote broer als het gaat om populariteit. Bitcoin heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $117B en het 24-uurs handelsvolume van Bitcoin kan tot wel 4 keer groter dan die van andere cryptocurrencies.

Hoewel Bitcoin wordt gezien als de superieure munt, kan het Bitcoin-netwerk nooit meer dan 21 miljoen munten genereren. Naar verwachting zullen alle munten eind 2018 gemined zijn. Litecoin kan echter tot 84 miljoen munten genereren en door de lagere prijs is deze currency meer geschikt voor het aanschaffen van laaggeprijsde goederen of diensten. Aangezien cryptocurrencies steeds dichter bij het punt komen waarbij ze door de massa worden geaccepteerd, zou dit Litecoin moeten helpen om de kloof te dichten.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Litecoin en Bitcoin?
Litecoin wordt gezien als de kleinere, snellere en jongere broer van Bitcoin. Een gemiddelde Litecoin-transactie duurt 2,5 minuut, terwijl een transactie op het Bitcoin-netwerk 10 minuten in beslag neemt.

Ben je anoniem binnen Litecoin?
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ben je niet volledig anoniem in het Litecoin-netwerk! Elke wallet is zichtbaar voor het publiek en traceerbaar, maar is niet gekoppeld aan één persoon. Hierdoor is het erg moeilijk te traceren.

Waar kun je Litecoins kopen?
Litecoins (LTC) kun je kopen bij een broker zoals BTCDirect. Heb je geen idee hoe het werkt? Lees dan het hoofdstuk over het kopen en verkopen van Litecoins in onze handleiding.

Wat is een blockchain?
Een blockchain is de onderliggende technologie die Litecoin gebruikt.

Posted by Joeya S.

One Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *