In de afgelopen 6 maanden is Neo, voormalig Antshare, 8300% in zijn waarde gestegen. Hierdoor heeft de Blockchain die bekend staat als de “Ethereum van China” heel veel populariteit gekregen onder investeerders. Toch doet deze bijnaam geen eer aan deze Blockchain. Neo is veel meer dan een decentrale platform voor applicatie, maar meer een decentrale economie.

Neo kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Neo direct te kopen. Dus de enige manier om Neo te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar Neo.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP Neo

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om Neo te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de Neo/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de Neo/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy Neo aangeven hoeveel Neo je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy Neo drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal Neo’s zien.

Wat is Neo (Antshares)

Neo,voorheen bekend als Antshares, is een decentrale ledger/grootboek protocol. Antshares was ontwikkeld door het bedrijf ONCHAIN, gevestigd in Shanghai. “Antshares heeft het doel activa te digitaliseren, waardoor registratie, transacties, handel en overeenkomsten mogelijk worden met een peer-to-peer netwerk.” : aldus Da Hongfei, CEO van zowel ONCHAIN als maker van Neo. In juli 2017 veranderde Antshares zijn naam naar Neo, of Neocoin.

Neo neemt alle transactie op en houdt alle digitale activa bij met behulp van e-contracts. Als dit je bekend voor komt, dat is inderdaad zo. Neo ( Antshares) is heel erg vergelijkbaar met Ethereum. Die het soortgelijke concept “smart contracten” gebruikt.

Mede om deze reden wordt het ook vaak online gerefereerd als de “Chinese Ethereum”. Neo is momenteel een hot topic, en heeft sinds zijn conceptie enorme sprongen gemaakt in waarde. Dit komt door meerdere factoren, maar de grootste is de grote steun die deze munt krijgt. Neo wordt gesteund door de chinese regering, en heeft momenteel grote partners zoals Alibaba, Wings en Microsoft.

De chinese markt is op zichzelf meer dan voldoende om Neo naar de top 3 munten te duwen, maar met de huidige partners en ontwikkelingen die deze Blockchain meemaakt, is zijn succes vrijwel verzekerd. De verwachting is dus ook dat Neo een soortgelijk marktkapitaal als Ethereum zal behalen (zo niet meer).

Naast de huidige partnership is er ook een andere aspect dat Neo heel uniek maakt onder de andere blockchains. Iedere blockchain heeft zijn eigen consensus om de transacties te controleren en de integriteit te bewaren binnen de chain. Iedere consensus werkt op een andere manier en heeft zijn voor en nadelen.

  • Proof of work – Bitcoin, Ethereum (momenteel)
  • Proof of stake – Peercoin, NXT, Ethereum (toekomst)
  • Delegated Proof of work – BitShare, Crypti, Lisk
  • UNL/Quorum Slice – Ripple, Stellar
  • Delegated Byzantine Fault Tolerance – Neo, Hyperledger Fabric

dBFT

Een Blockchain heeft altijd een methode nodig om alle transacties te controleren en zo het gehele netwerk tot een consensus te brengen. Een van de eerste methodes en meest voorkomende is de Proof of Work consensus, wat gebruikt wordt in het Bitcoin en Ethereum netwerk. Het probleem van een PoW consensus is dat het heel veel computationele kracht eist, maar ook stroom. Het is dus verre van efficiënt!

Een van de unieke oplossingen voor het controle van alle blocken binnen een Blockchain is de dBFT ( Delegated Byzantine Fault Tolerance ). De werking van een dBFT consensus is een best pittig en wiskundige methoden. In dit artikel van IBM vind je een volledige beschrijving dBFT en zijn voor- en nadeel tegenover een Proof of Work consensus.
Een simpele voorbeeld om een beeld te scheppen is als volgt: Stel dat 12 mensen moeten besluiten hoe laat het afgelopen maandag heeft geregend. De hele groep vraagt eerst aan Persoon 1 hoe laat het op maandag heeft geregend. Persoon 1 verteld aan de groep dat het om 12:00 heeft geregend. 4 van de 12 mensen ( minder dan 66% ) is hier mee eens, de rest is dat niet. We gaan niet akkoord met de tijd van Persoon 1.

De groep vraagt het vervolgens aan Persoon 5. Die vertelt de groep dat het afgelopen maandag om 11 uur had geregend. 8 van de 12 ( meer dan 66%) mensen zijn het hiermee eens. Omdat meer dan 66% er mee akkoord gaat, is het groep erover eens dat het afgelopen maandag om 11 uur heeft geregend.

Binnen Neo worden gebruikt gemaakt van boekhoud nodes. Een node is een punt binnen het netwerk waar informatie naartoe gaat en wordt ontvangen. Binnen het Neo blockchain worden deze boekhoud nodes gebruikt om de transacties te controleren. De consensus heeft een tolerantie van 33% slechte en foutieve boekhoud nodes om zijn werk te kunnen doen. Deze nodes zijn niet anoniem en worden besloten door Neocoin houders door een stemsysteem. Dit resulteert in een heel schaalbare systeem, die heel weinig elektrisch en computationeel vermogen nodig heeft.

Neocoin werkt als aandelen

Neocoin werkt binnen zijn eigen ecosysteem als aandeel. Niet alleen kan het gebruikt worden om te stemmen binnen het infrastructuur, je wordt ook dagelijks beloont voor het houden van je Neocoin binnen het Neo wallet. Je kunt deze beloning beschouwen als een soort dividend dat je zou ontvangen voor het hebben van een aandeel binnen een bedrijf. Het verschil is alleen dat bij Neo, de hoeveelheid “dividend” wordt bepaald door de hoeveelheid coins die je bezit.

De beloning die je ontvang is GAS, voorheen Antcoin(ANC), wat vergelijkbaar is met Ether van Ethereum.
GAS zal steeds meer en meer waarde krijgen naarmate de NEO netwerk populairder gaat worden. GAS heeft binnen het netwerk veel waarde, en wordt gebruikt om binnen het netwerk veranderingen te maken. Neo is een Blockchain gerunt door al zijn gebruikers. Naast het stemmen van wie de nodes zullen zijn, kan er alles binnen het chain democratisch worden besloten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de transactiekosten!

Posted by Joeya S.

2 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *