AL decennia lang praten mensen over een toekomst waarin contant geld niet langer een rol speelt in de samenleving.

Dit is tot nu toe altijd science fiction geweest, omdat de afwezigheid van contant geld in werkelijkheid te veel obstakels zou opleveren. Door het bestaan van banken, diverse valuta’s en grenzen, bestond er geen haalbare manier om dit te bereiken.

Met blockchain-technologie beginnen die obstakels echter te verdwijnen.

Contant geld achter ons laten is niet alleen haalbaar, maar misschien ook wel onvermijdelijk.

Sterker zelfs, OmiseGO, een Thais, Japans en Singaporees bedrijf, gebruikt de blockchain al voor dit doel. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het lijkt de basis te hebben gelegd voor een systeem dat werkt tussen blockchains, waarbij transacties tussen B2B-applicaties mogelijk worden gemaakt, zoals het bestellen van je dagelijkse kop koffie, zonder dat iedereen hetzelfde systeem of dezelfde applicatie hoeft te gebruiken.

OmiseGO kopen

Er is op dit moment nog geen manier om OmiseGO (=OMG) direct te kopen. Dus de enige manier om OMG te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar OMG.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

binanceBit-z
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

Ga naar Bit-z en maak daar een nieuw account aan.
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Bit-Z account en klik rechtsboven op Funds.

In het Balances pagina moet je vervolgens in het lijstje zoeken naar Bitcoin , als het goed is zal deze bovenaan te vinden zijn.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Klik vervolgens op de Deposit optie van Bitcoin en kopieer in de volgende pagina de Deposit Bitcoin(BTC) de reeks getallen en letters.

Er wordt je verteld dat je een trade wachtwoord nodig hebt, deze kun je aanmaken en vervolgens weer terug gaan naar je Balans.

Deze adres heb je nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP OMG

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om OMG te kopen.

binanceBit-z
Ga binnen de binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de OMG/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de OMG/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy OMG aangeven hoeveel OMG je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy OMG drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal OMG’s zien.

Ga binnen de Bit-z homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de OMG/BTC handel te vinden.

bit-z-zoeken

Gebruik search om de OMG/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de OMG/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met buy OMG aangeven hoeveel OMG je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy OMG drukt ,en je trade password invoert zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal OMG’s zien.

Wat is OmiseGO?

OmiseGO begon in 2013 in Azië als een soort Stripe betaalsysteem. Het is in de eerste plaats een mobiele app en men gebruikte het als een eenvoudige manier om betalingen te doen of goederen te kopen.

Nu OmiseGO overstapt van een gecentraliseerd database-systeem naar de blockchain, zou je het niet moeten zien als een altcoin, maar eerder als een financieel platform dat veel verschillende platformen verenigt.

OmiseGO realiseert zich dat het noodzakelijk is dat particulieren en bedrijven de applicatie gebruiken, zonder zich te realiseren dat zij de blockchain gebruiken en zonder te hoeven weten hoe de blockchain werkt, om uiteindelijk een mainstream applicatie te worden.

De echte schoonheid van dat uitgangspunt is dat het verschillende blockchains in staat stelt om met elkaar te communiceren, zodat het niet nodig is dat iedereen op hetzelfde platform zit. Als personen met een OmiseGO-wallet alleen transacties zouden kunnen doen met andere gebruikers met dezelfde wallet, zou dit zeer beperkend zijn. Met OmiseGO maakt het echter niet uit welke app of welk platform de gebruiker gebruikt om een transactie te doen.

OmiseGO beschrijft zichzelf als: “Het antwoord op een fundamenteel coördinatieprobleem tussen betalingsverwerkers, gateways en financiële instellingen”. Met andere woorden, OmiseGO wil optreden als een exchange zonder een exchange te zijn.

Er zijn op dit moment tientallen miljoenen, zo niet meer, mensen in Azië die geen gebruik maken van banken en graag een eenvoudige manier willen om geld te gebruiken, of het nu gaat om betalingen doen, iets kopen of geld overmaken naar vrienden of familie, zelfs over de landsgrenzen heen. Op dit moment gebruiken velen OmiseGO als bank. Ze vullen hun wallet met welke currency ze ook maar willen en gebruiken het om dingen te kopen, betalingen te doen en zelfs om currency over de landsgrens heen te verzenden naar vrienden en familie.

In welk opzicht verschilt OmiseGO van een exchange?

OmiseGO is currency-agnostisch. Dit houdt in dat het niet gebonden is aan een bepaalde currency boven een andere. Bij een typische wisseling van bijvoorbeeld Bitcoin naar Ethereum, zou je BTC moeten kopen met geld, vervolgens op zoek moeten gaan naar een exchange die BTC in ETH omzet, dan de BTC van je wallet naar de exchange overbrengen, vervolgens de BTC terug omzetten in fiat en tot slot in EHT. Er zijn dus een hoop transactiekosten en tijd gemoeid bij iets dat eigenlijk een eenvoudige transactie zou moeten zijn.

OmiseGO is een applicatie die het mogelijk maakt dat verschillende blockchains met elkaar kunnen samenwerken. (Interoperabiliteit is een woord dat je vaak zult horen vallen als het gaat om de potentie van blockchain). Aangezien OmiseGO currency-agnostisch is, maakt het niet uit welk type currency je in je e-wallet hebt. Je hoeft niet langer gebruik te maken van een exchange om een andere currency te verkrijgen. De wallet communiceert tussen de verschillende blockchains. Je kunt het zien als een soort liaison die verschillende blockchains met elkaar verbindt en waarbij je niet hetzelfde platform hoeft te gebruiken.

Het stroomlijnen van dit proces van het wisselen van currency opent de deur voor financiële markten voor het geleidelijk afbouwen van contant geld en verandert digitale currency, of zelfs digitale activa, in een mainstream currency.

Hoe kan OmiseGO worden ingezet?

Er zijn oneindig veel manieren waarop dit systeem kan worden gebruikt, maar om het kort en simpel te houden, zal ik hier slechts enkele praktijkvoorbeelden van geven.

Stel dat je een zakenman of toerist bent uit het Verenigd Koninkrijk. Je reist af naar een aantal verschillende landen die verschillende valuta gebruiken. Wanneer je een bestemming bereikt hebt en de luchthaven verlaat, kun je de vensters van de geldwisselkantoren gerust voorbij lopen, want je hebt geen lokale valuta nodig.

Je bezoekt vervolgens een restaurant en betaalt met je OmiseGO-wallet met daarin BTC. Het restaurant accepteert echter alleen Zwitserse Franken. Geen probleem! De wallet haalt de BTC uit je wallet en stuurt het gewisselde bedrag in Franken naar de bankrekening van het restaurant.

In een ander voorbeeld moet je je elektriciteitsrekening betalen. Je hebt geen bankrekening, omdat je probeert om onder de radar te blijven, je vindt het maar niks hoe onveilig je informatie is in een centrale database, of je komt simpelweg niet in aanmerking voor een bankrekening. Je kunt nu je wallet gebruiken, ongeacht de currency die je gebruikt, en betalingen overmaken naar andere instellingen.

Stel dat je een vaste klant bent bij diverse winkels. In plaats van tientallen klantenkaarten bij je te hebben om punten te sparen tijdens het winkelen, kun je ze allemaal laten linken aan je wallet. Wanneer je je wallet gebruikt, werkt deze het spaarprogramma bij.

Dan is er de mogelijkheid van leningen afsluiten als je geen bank hebt. Met platformen zoals EthLend en SALT, heb je geen bank nodig om een lening af te sluiten. Je kun je cryptocurrency in je wallet als onderpand gebruiken om een lening te verkrijgen die voor elk doel kan worden gebruikt. En aangezien je je wallet ook kunt gebruiken voor niet-crypto-transacties, maakt het niet uit in welke valuta je je lening afsluit.

Zoals ik al aangaf zijn dit zijn slechts enkele manieren waarop OmiseGO gebruikt kan worden. En deze voorbeelden vertegenwoordigen alleen consumenten. Er zijn echter eindeloos veel toepassingen voor bijvoorbeeld B2B-transacties en valutamarkten.

Hoe werkt het OMG-token?

OmiseGO is een proof of stake-concept. Met tokens koop je dus het recht om transacties te valideren.

OMG-tokens zijn de tokens waarmee je de transactiekosten voor bijvoorbeeld het doen van betalingen en het wisselen van currency, kunt betalen.

De waarde zit in het aandeel in de blockchain. Hoe meer transacties, hoe meer tokens er worden uitgegeven en hoe waardevoller ze zijn.

Hoewel het een aparte naam heeft, is het OMG-token nu nog een ERC-20 token op de Ethereum blockchain. Hier komt verandering in zodra OmiseGO klaar is met de ontwikkeling van de eigen blockchain. Momenteel wordt de ICO-verkoop van de tokens gebruikt om het platform te ontwikkelen. Het kan nog enige tijd duren voordat het voltooid is en er zullen mogelijk meerdere versies nodig zijn voordat het ook echt ‘af’ voelt.

Het gebruik van tokens als stimulans in plaats van als currency lijkt steeds vaker de meest eenvoudige manier te zijn om een groot project zoals dit te financieren zonder op zoek te moeten naar durfkapitaal.

Naarmate steeds meer aspecten van de financiële wereld worden verstoord, wordt de kans groter dat we maatschappijen tot bloei zullen zien komen waarin contant geld geen rol speelt. OmesiGO bevindt zich in een benijdenswaardige positie om het bedrijf te worden dat ons naar die toekomst leidt.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *