In de cryptovaluta wereld, schijnt het Proof of Existence protocol naar de achtergrond te worden geschoven. De aandacht van veel mensen gaat vooral uit naar ICO’s, dips en andere aantrekkelijke zaken.

Toch kunnen veel problemen opgelost worden door hier wel degelijk gebruik van te maken.

De Po.et Foundation heeft een manier ontdekt binnen het Proof of Existence-protocol om een universeel register op te stellen dat binnen de uitgeversbranche voor flinke opschudding kan zorgen, vergelijkbaar met de manier waarop de cryptovaluta de bank- en financiële sector heeft ontwricht.

Po.et kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Po.et (=POE) direct te kopen. Dus de enige manier om POE te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar POE.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP POE

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om POE te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de POE/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de POE/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy POE aangeven hoeveel POE je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy POE drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal POE’s zien.

Wat is Po.et

Po.et is een open source-platform dat te vinden is op de Bitcoin-blockchain. Po.et deelt een open en universeel register dat eigendomsmetadata registreert op een hash. Het platform hoopt een wereldwijd verifieerbaar overzicht van digitale media items op te bouwen, waarmee contentmakers, uitgevers en redacteuren hun intellectuele eigendommen kunnen beheren.

Door de processen voor publicatie, licentieverlening en authenticatie van digitale creatieve items te vereenvoudigen, kunnen nieuwe modellen worden gecreëerd voor (financiële) uitwisseling en samenwerking. Dit betekent dat schrijvers, artiesten, journalisten en andere creatievelingen een universeel geaccepteerde manier kunnen hebben om hun werk te delen, om eerlijk te worden betaald voor hun creaties en ten slotte om intellectuele diefstal te voorkomen.

Hoe werkt Po.et

Met behulp van de blockchain wordt een hash aangemaakt met een metadata framework waarop een slimme mediatoepassing kan worden gebouwd. Met Proof of Existence kunnen gebruikers met een origineel bestand (een artikel, een foto, een proefschrift, enz.), een hash en een tijdstempel verifiëren. Met behulp van de Po.et gedeelde registers kunnen zowel het oorspronkelijke bestand als de metagegevens worden achterhaald.

Allereerst heeft Po.et een gestandaardiseerd metadataschema geïntegreerd voor creatieve werken. Deze metadata bevat essentiële informatie, zoals de oorspronkelijke URL, het aantal woorden, de auteur en de publicatie, evenals aangepaste kenmerken die door uitgevers zijn toegevoegd.

Verder biedt het register een nauwkeurig logboek met bewerkingen van items en een identiteitsbeheersysteem om te bewijzen wie een document heeft gewijzigd. Met een Po.et-profiel kunnen gebruikers persoonlijke sleutels maken die cryptografisch beveiligd zijn. Dit vormt een logboek dat beschermd kan worden tegen cyberaanvallen en manipulatie van items door elke wijziging toe te wijzen aan de geautoriseerde bron.

Het laatste item waar Po.et zich op richt is het verifiëren van digitaal werk. Po.et heeft een authenticatie penning gemaakt voor elk digitaal item dat is geregistreerd op Po.et. Door op de link te klikken, kunnen gebruikers de metadata en de oorspronkelijke informatie over het werk en de authenticatie ontdekken, maar ook hoe het gebruik ervan is geautoriseerd door de eigenaar.

Door op deze manier registers aan te maken, kunnen contentmakers duidelijke licentiekosten instellen en betalingen rechtstreeks op het platform accepteren. Uitgevers kunnen samenwerken met de makers van het digitale item en gelicentieerde links maken vanaf hun websites. Dit biedt uitgevers de mogelijkheid om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren dankzij een juiste toekenning en tijdgebonden licentie voorwaarden.

Samenvattend houdt dit in dat het proces van licentieverlening, het vinden van content en het genereren van inkomsten veel eenvoudiger gemaakt kan worden, door een platform te hebben dat elke stap van de transactie afhandelt. Het Po.et netwerk zal de volledige uitwisseling efficiënt faciliteren, en dat allemaal binnen haar eigen ecosysteem.

Voor het genereren van winst speelt de implementatie van het POE-token een rol.

Hoe werkt het POE-token

Aanvankelijk werd het POE-token gebruikt als een manier om kapitaal aan te trekken om zo een levensvatbaar product te creëren. Kopers van het token konden als het ware gezien worden als aandeelhouders.

Met dat aandeel in het bedrijf, krijgen tokenhouders een deel van de winst die de Po.et Foundation genereert.

Hoe leveren POE-tokens geld op?

Er worden vergoedingen geïnd van contentmakers voor het valideren van licentiebetalingen en het verwerken van betalingen in het register. Een token vertegenwoordigt vervolgens een deel van die winst. Naarmate het vermogen van het bedrijf groeit, neemt ook de waarde van het POE-token toe.

NB. Volgens het Po.et whitepaper mogen burgers van de Verenigde Staten en de Republiek Singapore geen POE-tokens kopen. Er zijn echter geen problemen gemeld van personen uit de VS die tokens hebben gekocht.

Wie gebruikt Po.et

  • Uitgevers: elke persoon of entiteit die digitale inhoud, inclusief artikelen, e-books, digitale afbeeldingen, digitale video’s, enz. met winst verspreidt.
  • Redacteuren: elke persoon of entiteit die digitale inhoud, waaronder artikelen, e-books, digitale afbeeldingen, digitale video’s, enz. beheert, samenstelt of selecteert voor winst.
  • Contentmakers: elke persoon of entiteit die enige vorm van digitale inhoud produceert, inclusief artikelen, e-books, digitale afbeeldingen, digitale video’s, enz.

Binnen deze nieuwe en open marktplaats zijn er talloze manieren voor alle gebruikers om geld te verdienen, en dit alles zonder tussenpersonen die het proces vertragen. Hierdoor wordt het voor contentmakers en uitgevers eenvoudiger om geld te verdienen.

Contentmakers kunnen geld verdienen met eenvoudig te begrijpen licentiekosten voor het gebruik van hun intellectuele eigendom, redacteuren kunnen kosten in rekening brengen voor gearchiveerde inhoud en uitgevers kunnen advertentie-inkomsten genereren. Hoewel al deze aspecten voorheen mogelijk waren, heeft Po.et een goed geoliede, transparante en rigide markt gecreëerd om dit te laten plaatsvinden.

Naast winst bestaat er ook een grote mogelijkheid om geld te besparen. Stel je een bedrijf voor dat ontdekt dat haar intellectuele eigendom zijn gestolen en hoe hoog de kosten voor advocaten en de gerechtelijke kosten om dit aan te vechten, zouden kunnen oplopen. Met Proof of Existence heeft een dergelijk bedrijf een register achter de hand met tijdstempels en metadata en onweerlegbaar bewijs van wie de rechthebbende is.

Dit wordt al ingesteld in staten in de VS zoals Vermont, waarbij digitale bestanden die via blockchain geregistreerd zijn toegestaan zijn als bewijs in de rechtbank.

Zoals met de meeste dingen die verband houden met de blockchain-technologie, is de manier waarop het wordt gebruikt onverwacht en blijkt het zeer nuttig te zijn voor meer dan alleen financiële transacties.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *