Qtum, uitgesproken als “Quantum” (kwantum), is een blockchain- en cryptovaluta-onderneming die heeft geprobeerd om de beste blockchaintechnologieën uit het verleden te implementeren, om een uitmuntend netwerk te creëren dat helpt bij het verbeteren van real-world applicaties. Dit houdt in dat Qtum bestaande codes en protocollen toepast, die worden gebruikt door de gevestigde blockchains zoals Bitcoin en Ethereum, om een eigen blockchain-pakket te creëren dat aanzienlijk beter is dan de bestaande populaire opties.

Qtum kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Qtum direct te kopen. Dus de enige manier om QTUM te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een exchange, om ze om te wisselen naar QTUM.

STAP 1: GA NAAR Binance

Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan als je die nog niet hebt.
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in met je Binance account en klik rechtsboven op funds, en dan op “Deposits Withdrawal”.

bitcoin adres moet je kopiëren om binance te kopen

Selecteer en kopieer je bitcoin adres.

Zoek in het lijstje “Bitcoin” en click op de deposit knop van Bitcoin. Vervolgens verschijnt er een reeks getallen in het “BTC Deposit Address: ” veld. Deze reeks moet je kopiëren voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij dezen twee brokers dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen. We raden het aan om deze twee brokers te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.
Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij Binance.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van Binance.
Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP QTUM

Als je Bitcoin eenmaal zijn aangekomen is de tijd om je QTUM te kopen.
Ga binnen de Binance exchange(=click linksboven op exchange->Basic) naar QTUM/BTC handel.
In de linker box aangeduid met “buy QTUM” kun je aangeven hoeveel QTUM je wilt kopen.
Als je eenmaal op “Buy QTUM” drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal QTUM’s zien.

Alles over Qtum

Qtum-technologie

Het proces waarbij een protocol tot stand komt dat de verificatie en bekrachtiging van een onderhandelde overeenkomst tussen bereidwillige partijen faciliteert door middel van een rekenproces, staat bekend als een smart contract. Bij Bitcoin wordt dit gevalideerd door iets dat bekend staat als proof-of-work of POW. Andere cryptovaluta’s of smart contract systemen vertrouwen op de Etherum Virtual Machine. Deze is gebaseerd op de Turing complete language Solidity, die vergelijkbaar is met JavaScript.

Qtum is anders dan wat er momenteel bestaat in de zin dat het ernaar streeft om het allereerste UTXO (Unspent Transaction Output) gebaseerde smart contract systeem te creëren dat gebaseerd is op het proof-of-stake (POS) consensusmodel. Hierdoor kan de maker van het volgende blok worden gekozen op basis van zijn rijkdom in termen van cryptovaluta.

Hoewel Qtum compatibel is met zowel de Bitcoin als Ethereum ecosystemen, is het unieke kenmerk dat de Qtum-valuta achterwaarts compatibel is. De Qtum is ontworpen om modulair te zijn en te worden gesynchroniseerd met mobiele apparaten, waardoor het gebruik diverser en wijdverbreider is, wat leidt tot zeer gedecentraliseerde POS-validatie.

Waarom is Qtum beter?

Qtum is beter omdat het de bewezen soliditeit van het Unspent Transaction Output (UTXO) -model van Bitcoin combineert met de flexibiliteit van de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om zeer betrouwbare, gedecentraliseerde applicaties te maken die bedrijven over de hele wereld kunnen stimuleren. Dankzij zijn gevarieerde aard kunnen Qtum-applicaties naadloos samenwerken met de vooraanstaande blockchain-ecosystemen op mobiele- en IOT (internet of things) apparaten. Dit maakt Qtum tot een uiterst gebruiksvriendelijke technologie die een tektonische verschuiving teweeg kan brengen in de manier waarop persoonlijke of officiële zaken worden gedaan.

Account Abstract Layer (AAL)

De Account Abstract Layer fungeert als een tussenweg tussen het Bitcoin-protocol en de Ethereum Virtual Machine. Dit maakt smart contracts mogelijk die voorheen niet konden worden uitgevoerd in mobiele applicaties of in opslagapparaten. Door de AAL bovenop de Bitcoin-blockchain te stapelen, kan toegang worden verkregen tot een protocol van het Bitcoin-netwerk dat bekend staat als “Simple Payment Verifications” (SPV’s). Het SPV-protocol stelt gebruikers in staat om te communiceren met een blockchain zonder deze te hoeven downloaden. Qtum gebruikt dit SPV protocol om zijn Lite-wallet, Go-Mobile, aan te drijven.

Go-Mobile

Het doel van Go Mobile is dat het is ontworpen om een platform te zijn dat het gebruik van gedecentraliseerde applicaties op mobiele apparaten mogelijk maakt. Door Bitcoin’s SPV-protocol van het UTXO-model te gebruiken, kan Qtum, lite-wallets gebruiken die communiceren met smart contracts en gedecentraliseerde applicaties op smartphones. Het directe voordeel van het gebruik van het SPV-protocol is dat een gebruiker niet de gehele blockchain hoeft te downloaden om ermee te communiceren, waardoor deze veel lichter wordt.

Bovendien breidt Qtum dit verder uit naar IoT-apparaten. Door gebruik te maken van de AAL-technologie en SVP-compatibiliteit, is het bij Qtum mogelijk om slimme apparaten synchroon te laten lopen met het blockchain-netwerk zonder een volledig node te hoeven worden. Men vermoed dat het vermogen om via slimme apparaten met gedecentraliseerde applicaties te kunnen communiceren, een grotere stimulans zal zijn voor bedrijven om de technologie te gaan gebruiken.

Qtum in het nieuws

Qtum kan trots zijn op zijn deal met 360, de tegenhanger van Google Play in China. Gezien de strikte houding van Chinezen ten opzichte van veiligheidskwesties en hun houding ten opzichte van het gehele cryptovaluta concept, is dit absoluut goed nieuws.

Investeren in Qtum

Net als bij Bitcoin kun je via verschillende handelsmarkten in Qtum beleggen. Je kunt QTUM-munten kopen. Dit zijn cryptografische softwaretokens die worden gebruikt als valuta, waarmee gedistribueerde applicaties (dApps) en smart contracts op het Qtum-platform kunnen worden gebruikt.

Waarom je zou moeten overwegen om in Qtum te investeren, is het feit dat het een hybride technologie is die de beste elementen van zowel Bitcoin als Ethereum bevat, waardoor het net zo stabiel is als Bitcoin en tegelijkertijd net zo veelzijdig, wendbaar en futuristisch als Esthereum.

Met alle hype rondom cryptovaluta’s en hun potentie, is het logisch om te overwegen om te investeren in iets dat in de toekomst stabiliteit biedt. In een landschap met ongeveer duizend cryptovaluta’s die strijden om mindspace, onderscheidt Qtum zich door de technologie die het gebruikt en zijn natuurlijke vermogen om zich met de tijd te ontwikkelen.

Ondanks alle hype rondom Bitcoin en de ongelooflijke toename in waarde, is het Qtum die de cryptovaluta-wereld verrast met zijn gestage toename in waarde. Het feit dat Qtum zich richt op de zakelijke markt en probeert om de beste facetten van Bitcoin en Ethereum te combineren, en daar bovendien aanzienlijke verfraaiingen aan toevoegt, is mogelijk de reden waarom veel mensen er voorstander van zijn.

Voor iedereen die wil begrijpen wat blockchaintechnologie kan bereiken, is Qtum absoluut iets om op te letten. Het maakt gebruik van betere technologie die meer in lijn is met hetgeen waar grote bedrijven in geïnteresseerd zijn. Dit toont aan dat Qtum een zeer serieuze speler is in de blockchain, vooral met zijn smart contract protocollen, die de juridische validiteit van contacten vergroten.

Ondanks alle mogelijkheden zijn overheden en grote organisaties traag in het gebruik van blockchain-technologieën. Partijen die het gebruik van blockchain stimuleren zoals Qtum, spelen een grote rol in het meer mainstream maken van blockchain.

Qtum is een naam die je waarschijnlijk vaker zult horen in de toekomst, vooral vanwege de compatibiliteit van deze technologie met mobiele applicaties. Voor hen die zweren bij Bitcoin, is het misschien tijd om Qtum onder de loep te nemen. Er is al aanzienlijke interesse in Qtum onder mensen die de cryptovaluta-industrie bestuderen en dit zal waarschijnlijk in de nabije toekomst verder toenemen. Het is duidelijk dat er in de toekomst nog veel gesproken zal worden over Qtum. Het zal interessant zijn om te zien of het aan de hoge verwachtingen zal kunnen voldoen.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *