Ripple is een relatief nieuwe manier van geldoverdracht die door sommige mensen in de technische wereld ook wel “Crypto 2.0” wordt genoemd. Dit omdat het een betrouwbare laag toevoegt bovenop bestaande financiële systemen, waaronder crypto en fiat (USD, GBP, YEN, enz.). Laten we bekijken hoe het allemaal werkt en of Ripple een nieuw succesverhaal is.

Waar begin je als je interesse hebt in beleggen in Ripple of in het kopen van Ripple? Hoe werkt Ripple en wat zijn de voordelen ten opzichte van Bitcoin? Waar bewaar je je XRP en hoe koop je ze? Voor veel nieuwe Ripple beleggers en gebruikers, klinkt het allemaal zeer ingewikkeld om te beginnen. Gelukkig is dit niet het geval. Je zult gauw merken dat werken met Ripple erg eenvoudig is en bovendien vergelijkbaar is met wat je al gewend bent.

WAAROM HEBBEN WIJ DEZE HANDLEIDING OPGESTELD?

Ripple bestaat al sinds 2012 en heeft sindsdien enorme sprongen gemaakt in populariteit, functionaliteit en waarde. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een deel van hun inkomsten te beleggen in Ripple en in veel andere munten naarmate de cryptocurrency markt groeit.

Toch is er veel verwarring over de overeenkomsten tussen Ripple en andere cryptocurrencies in het algemeen. Veel mensen hebben geen idee waar het netwerk voor wordt gebruikt of waar ze moeten beginnen. Anderen raken in verwarring over de overeenkomsten tussen Ripple en andere crypto munten. En weer anderen zijn bang dat beleggen in Ripple, het kopen van Ripple en werken met Ripple een flinke technische achtergrond vereist.

Het goede nieuws is dat veel van deze zorgen en vragen niet nodig zijn en al beantwoord of onterecht zijn. Je zult gauw merken dat werken, betalen en ontvangen van geld binnen het Ripple-netwerk niet alleen eenvoudig, maar ook sneller is dan je denkt! Zodra de eerste stap is gezet, zul je snel merken hoe intuïtief het netwerk is en hoe eenvoudig het is om transacties te doen binnen het netwerk.

Daarnaast zul je ook begrijpen wat Ripple zo populair maakt en raak je meer vertrouwd met alle ins en outs van deze cryptocurrency.

Het doel van deze handleiding is om je te helpen met je eerste stappen! We hebben deze handleiding opgesteld om je te laten zien hoe je je eerste XRP (de currency van Ripple) aankoop kunt doen en om je te helpen bij de keuzes die je gaandeweg zult maken. We zullen bovendien diverse aspecten van Ripple bespreken zoals:

  • Ripple wallets, welke soorten zijn er en hoe kies je de beste?
  • Hoe je kunt beleggen in Ripple. Welke brokers zijn betrouwbaar?
  • Hoe je ervoor zorgt dat je je XRP veilig gebruikt?
  • Wat de verschillen tussen Ripple en andere munten zijn?

HOE GEBRUIK JE DEZE HANDLEIDING?

Ten eerste raden we je ten zeerste aan om voor deze pagina een bladwijzer aan te maken in je browser, zodat je de pagina altijd opnieuw kunt bezoeken als je vragen hebt.

Deze handleiding is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken die elk een aspect van Ripple beschrijven. Met andere woorden, elk hoofdstuk is an sich al een mini-handleiding!

Je kunt dus zelf kiezen hoe je deze handleiding doorneemt. Is de cryptocurrency wereld volledig nieuw voor je? Dan adviseren we je om de volledige handleiding eenmaal door te nemen.

Heb je al een goed idee van hoe een blockchain werkt, wat het is en is de cryptocurrency wereld niet volledig nieuw voor je? Dan kun je beginnen met het hoofdstuk dat het meest relevant is voor de vraag die je hebt.

Belangrijk: Ben je op zoek naar de beste plek om Ripple te kopen? Ga dan rechtstreeks naar hoofdstuk 3.

Wat is Ripple?

Naarmate de cryptocurrency wereld blijft groeien, is er een groot verlangen onder liefhebbers in de gemeenschap om de flops eruit te filteren en de focus te leggen op de successen. Iedereen in de gemeenschap wil het nieuwe Bitcoin of Ethereum zijn, maar de waarheid is dat het volgende succesverhaal waarschijnlijk totaal niet zal lijken op Bitcoin. Sterker zelfs, mogelijk betreft het niet eens een cryptocurrency.

Ripple is een gedecentraliseerde open-source exchange. Komt dat je bekend voor? Het mooie van XRP is dat het gebruikers in staat stelt om praktisch alles van waarde met elkaar te verhandelen, zoals Bitcoin, Litecoin, dollars, euro’s, goudstaven etc. Dit gebeurt in de veronderstelling dat de twee gebruikers elkaar vertrouwen en overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden van de transactie.

Een voorbeeld hiervan is als Dave 13.000 GBP wil ruilen voor 1 BTC van Sophie. Dit kan direct gebeuren als beide gebruikers het met elkaar eens zijn en elkaar vertrouwen. Maar wat als Sophie euro’s wil in plaats van ponden? Dan gaat het Ripple netwerk automatisch op zoek naar een tussenpersoon die euro’s omzet voor Dave en Sophie. Dave’s 13.000 GBP wordt vervolgens omgezet in 14.647 EUR, dat vervolgens aan Sophie wordt gegeven in ruil voor haar 1 BTC. Dit proces kan zoveel tussenpersonen, omwisselingen en verschillende valuta omvatten als nodig om de transactie te voltooien, en het gebeurt allemaal volgens het protocol dat is gedefinieerd door Ripple.

Deze transacties worden geregistreerd in een openbaar grootboek, dat wordt gedeeld over het gehele netwerk, vergelijkbaar met de manier waarop de blockchain van Bitcoin werkt. Hoewel de blockchain van Bitcoin tot 10 minuten nodig heeft om een transactie volledig te verifiëren, heeft het Ripple netwerk hier slechts 2-5 seconden voor nodig. Deze korte wachttijd wordt bereikt door een consensusproces en is niet afhankelijk van miners voor het verifiëren van currency transacties, zoals bij Bitcoin het geval is.

Gateways

Hoewel het protocol binnen Ripple zelf gedecentraliseerd is, is het volledig afhankelijk van entiteiten die bekend staan als “gateways”. Deze gateways fungeren als de in-en uitgangen voor gebruikers en hun geld. Gateways fungeren hoofdzakelijk als intermediar tussen de bank van een gebruiker en het Ripple netwerk, vergelijkbaar met hoe Coinbase een intermediar is voor Bitcoin. Vanaf dit punt spelen peer-to-peer vertrouwen en anti-witwaswetgeving een rol, aangezien Ripple-gebruikers hun identiteitsbewijs en een bewijs van verblijf moeten verstrekken voordat ze door een Gateway worden goedgekeurd. Zodra dat gebeurd is, kan de gebruiker geld toevoegen aan het Ripple netwerk en beginnen met handelen. Een gateway zal ook weer nodig zijn wanneer de gebruiker geld wil overboeken naar zijn of haar bank.

Invoering door het banksysteem

Hoewel het banksysteem traag is met de invoering van het Ripple-protocol, bestaat er geen twijfel dat realtime, snelle, wereldwijde betalingen de toekomst zijn. Het Ripple-platform geeft banken dus een groot voordeel ten opzichte van hun concurrenten en levert bovendien het voordeel op dat banken er aan het einde van de rit meer geld aan overhouden. Ripple richt zich op een “Internet of Value”, wat betekent dat geldoverboekingen zo snel en soepel moeten verlopen als informatie in het huidige technologische tijdperk. Met Ripple hoef je geen fortuin uit te geven en dagen te wachten bij het wereldwijd overmaken van geld. Dit is net zo snel als het verzenden van een sms-bericht.

Enkele banken hebben de technologische bekwaamheid van het Ripple-platform inmiddels omarmd, waaronder Santander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Union Credit, NBAD en nog veel meer. Volgens Ripple Labs kunnen banken gemiddeld $3,76 per betaling besparen door hun protocol te gebruiken, en aangezien banken elk jaar duizenden of zelfs wel miljoenen transacties uitvoeren, kunnen zij hiermee mogelijk miljoenen besparen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Ripple en Bitcoin?

Het grootste verschil tussen Ripple en Bitcoin is dat Ripple niet wordt gemined. Bij de release, werden alle XRP vrijgegeven. Hoewel niet alle XRP op de markt zijn gebracht, worden ze langzaam vrijgegeven door Ripple Labs.

Ben je anoniem binnen Ripple?

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, ben je niet anoniem binnen het Ripple-netwerk. Dit om invoering door banken aan te moedigen en wetgeving tegen het witwassen van geld tegemoet te komen. Het doel van Ripple is kostenefficiëntie en geen anonimiteit.

Waar koop je Ripple?
Ripple kan worden gekocht bij een exchange zoals Binance. Geen idee hoe het werkt? Lees dan het hoofdstuk over het kopen en verkopen van Ripple in onze handleiding.

Ripple Wallets

In dit deel kom je meer te weten over de beste Ripple wallet die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

De eerste stap voordat je Ripple koopt, is beslissen hoe je je currency wilt bewaren en welke wallet je daarvoor nodig hebt.

Als het cryptocurrency concept nieuw voor je is, vraag je jezelf waarschijnlijk af: “Een wallet? Waarom heb je voor een digitale currency zoals Ripple een wallet nodig?” Geloof het of niet, maar het bewaren van je Ripple in een persoonlijke wallet is waarschijnlijk de veiligste manier om je currency te gebruiken en te bewaren. We raden je ten zeerste aan je XRP rechtstreeks over te brengen naar een wallet nadat je deze hebt gekocht op een handelsplatform. Als je ervoor kiest om je Ripple op een platform te bewaren, loop je altijd het risico dat het platform failliet gaat, offline gaat of in het ergste geval wordt gehackt. Dit zou betekenen dat je een groter risico loopt om je Ripple voorgoed kwijt te raken.

Laten we eerlijk zijn, de kans dat dit gebeurt is natuurlijk erg klein, maar het kost niet veel moeite om een wallet aan te maken. Je hebt dus eigenlijk geen excuus om geen eigen wallet te hebben voor je waardevolle XRP.

Wat is een Ripple wallet?

Een Ripple wallet is (grappig genoeg) een digitale wallet (digitale portemonnee) voor je XRP. Net zoals Ripple een digitale vorm van fysiek geld is, vergelijkbaar met geld op een bankrekening, is een Ripple wallet een digitale vorm van een fysieke portemonnee, alleen dan met meer veiligheidsmaatregelen.

In een Ripple wallet kun je adressen aanmaken en beheren. Een Ripple adres is vergelijkbaar met een bankrekeningnummer dat je ontvangt van de bank. Maar zoals we in hoofdstuk 1 hebben aangegeven, is Ripple gedecentraliseerd en heeft het dus geen centrale manager (dus in dit geval een bank) die dit voor je doet! Daarom kun je zelf adressen aanmaken. Dit is in tegenstelling tot bij je bank volledig gratis. Je kunt bovendien zoveel adressen aanmaken als je wilt!

Een Ripple-adres bestaat uit een private key en een public key die beide uit een reeks cijfers en letters bestaan. Het ziet er als volgt uit: “1KV2ybMT5vUmEepogj5F75si1ob455zade”. De public key is de key die je verstrekt aan een persoon of organisatie waarvan je Ripple wilt ontvangen. De private key gebruik je om Ripple te verzenden/uit te geven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je private key altijd veilig bewaart en dat deze niet zichtbaar is voor anderen. Doe je dit niet, dan kunnen anderen je private key gebruiken om je Ripples te stelen door deze over te boeken naar een andere locatie.

De manier waarop een transactie werkt is bijna identiek aan de manier waarop je dit zou doen met een traditionele bankrekening. Het enige verschil is dat je twee aparte adressen hebt voor het verzenden of ontvangen van Ripples en dat je de overdracht zelf beheert. Als je Ripples wilt ontvangen, hoef je alleen je public key aan de persoon of broker in kwestie te geven. Een leuke bonus op technologisch vlak, is dat je betalingen vaak kunt uitvoeren door een QR-CODE te verzenden of scannen.

Soorten Ripple wallets

Er zijn 5 soorten Ripple wallets waar je uit kunt kiezen. Dit kan allemaal enigszins overweldigend zijn wanneer je voor het eerst de wereld van Cryptocurrency betreedt. Maak je echter vooral geen zorgen, want daar is deze gids voor! Laten we de verschillende opties eens onder de loep nemen:

‘Cold’ en ‘Hot’ Ripple wallets

Voordat we ingaan op de soorten wallets waar je uit kunt kiezen, is het nuttig om uit te leggen wat er wordt bedoeld met ‘cold storage’ en ‘hot storage’ wanneer wordt gesproken over Ripple wallets. Dit zijn namelijk termen die je vaak zult tegenkomen wanneer je een keuze maakt tussen de verschillende wallets!

Alle soorten Ripple wallets kunnen worden onderverdeeld in Hot of Cold wallets.

Cold Ripple wallets

Cold Ripple wallets zijn fysieke wallets die niet zijn verbonden met het internet. Je hebt de currency meestal letterlijk in handen, bijvoorbeeld in de vorm van een USB-stick. Daarom wordt dit als de meest veilige manier van opslag gezien.

Cold storage wallets zijn meer geschikt voor lange termijn houders van Ripple, die hun currency voor maanden of zelfs jaren willen bewaren, vergelijkbaar met een spaarrekening.

Hardware Ripple wallets worden gezien als de veiligste manier om je Ripples te bewaren. Een hardware wallet is als het ware een kleine computer of smartcard die speciaal is gebouwd om offline Ripple private keys te genereren.

HARDWARE RIPPLE WALLETS

Hardware wallets zijn een vorm van cold storage en de beste manier om je Ripples voor een langere periode te bewaren. Als je een groot aantal Ripples bezit, raden we je ten zeerste aan om je saldo naar een cold storage over te brengen.
Hardware Ripple wallets zijn bedoeld voor eigenaren van Ripples die een grote hoeveelheid voor een lange periode willen bewaren. Bij Hardware Ripple wallets ben je ook niet afhankelijk van een derde partij, wat wel het geval is bij vrijwel alle andere wallets!
Vanwege de populariteit van dit soort wallets en de wallet van Ripple, komen er elk jaar meer en meer van dit soort wallet opties bij. Momenteel zijn er echter 3 wallets die duidelijk het best presteren en daarom het meest populair zijn onder Ripple houders.

RIPPLE CARDS

Ben je geen fan bent van al die technologie? Dan is het ook mogelijk om voor de ouderwetse card opslag als wallet te gaan. Net als een hardware wallet, is dit een veilige offline opslagmethode en is het ook een fantastisch cadeau om te geven!

Het idee van een Ripple card is vrij eenvoudig. Je kunt op diverse websites een Ripple card bestellen. Dergelijke websites bieden je de mogelijkheid om een wallet aan te maken met je private en public key en hun QR-code. Je kunt de Ripple card vervolgens bestellen en naar je laten verzenden!

Je kunt de public key (of de QR-code) gebruiken om Ripple te ontvangen, of de private key gebruiken om Ripple uit te geven.

Het voordeel van een Ripple card is dat het niet alleen eenvoudig, maar ook gratis is en zoals we al aangaven, is het ook een leuk cadeau om te geven.

Het nadeel is dat de fysieke kaart gestolen en gebruikt kan worden (het stelen van een hardware wallet is nutteloos zonder het wachtwoord). Tevens kan de kaart na verloop van tijd verslijten. Je kunt je Ripples dus verliezen door het verstrijken van de tijd. Dat is geen goede zaak als je bedenkt dat iets dat digitaal is eigenlijk eeuwig houdbaar zou moeten zijn.

Hot Ripple wallets

Hot Ripple wallets zijn verbonden met het internet in een cloud of op een computer. Als gevolg daarvan hebben ze meteen een groot voordeel ten opzichte van “cold” wallets vanwege hun gebruiksgemak. Je hebt eenvoudig toegang tot je wallet en kunt daardoor veel sneller betalingen doen en ontvangen.

Het nadeel is dat deze vorm van opslag minder veilig is voor je Ripples. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Je vertrouwt namelijk een derde partij. Als er iets misgaat, omdat er een lek in hun systeem is en zij als gevolg daarvan gehackt worden, geldt dit ook voor je wallet. Je currency is daar op lange termijn dus niet veilig.

Hierdoor zijn “hot” wallets meer geschikt voor kleinere hoeveelheden Ripples.

RIPPLE DESKTOP WALLET

Een desktop Ripple wallet is ontworpen om te worden gedownload en geïnstalleerd op een computer, tablet of laptop. Deze wallets zijn zowel ‘hot’ als ‘cold’ in de zin dat ze bruikbaar zijn op computers die zowel wel, als niet verbonden zijn met het internet.

Een desktop wallet heeft een aantal nadelen; Zo is de wallet alleen toegankelijk op de computers waarop deze geïnstalleerd is. Bovendien bestaat er ook het risico dat een virus je wallet hackt.

Het installeren van de Ripple wallet
1.DOWNLOAD RIPPEX

We gaan het nu hebben over het downloaden en installeren van één van de meest populaire desktop wallets voor Ripple, Rippex. Bezoek eerst deze link en download het installatiebestand. Voor een Windows-computer dien je het .exe-installatiebestand te downloaden, voor een Mac computer download je het .dmg bestand.

2.MAAK EEN NIEUW ACCOUNT AAN

Zodra het bestand is geïnstalleerd, is de volgende stap het aanmaken van een nieuw account. Wanneer je een nieuw account aanmaakt, zul je bij de eerste stap gevraagd worden om een wallet bestand op je computer aan te maken. Zorg ervoor dat je dit opslaat op een veilige plek die je eenvoudig kunt onthouden. Zodra het bestand is opgeslagen, dien je er een backup van te maken op meerdere externe apparaten. Als je dit bestand kwijtraakt, ben je je wallet en je XRP kwijt.

3. VERSLEUTELING

Na het aanmaken van je wallet bestand, wordt je gevraagd om deze te versleutelen. We raden je aan om een zin te kiezen als wachtwoord die je gemakkelijk kunt onthouden. Een voorbeeld van een dergelijk wachtwoord is “Ditiseenzeergoedww”; een computer heeft 87517629759554 jaar nodig om dit voorbeeld te kraken.

4. NOTEER JE ADRESSEN

Je krijgt nu je accountgegevens te zien. Noteer de adressen van je Ripple wallet. Deze adressen zijn belangrijk zijn voor het verzenden en ontvangen van Ripples.

Noteer ook de secret key. Dit is zeer belangrijke informatie . Met deze key kan iedereen, vanaf elke computer ter wereld, toegang krijgen tot je wallet. Het is bedoeld als laatste veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat je de toegang tot je munten verliest.

Bewaar deze secret key op een veilige plek.

Zodra je dit eenmaal gedaan hebt, kun je klikken op: ‘Yes, I saved my secret key’.

5. STORT JE XRP

Gefeliciteerd, je hebt nu je Ripple wallet aangemaakt en bent klaar om je eerste munten te storten. Als veiligheidsmaatregel, raadt Ripple Labs je aan om als eerste storting 25 XRP of meer toe te voegen. Dit activeert namelijk beveiligingssystemen die je munten extra veilig houden.

RIPPLE ONLINE WALLET

Er zijn steeds meer Ripple-wallets beschikbaar die op een cloud of online werken.

Deze hot wallets hebben een duidelijk voordeel: je Ripple is altijd eenvoudig toegankelijk en veel problemen worden afgehandeld door een derde partij! Dit is vaak de beste optie om kleine hoeveelheden Ripples te bewaren die je actief gebruikt of verhandelt. De meest eenvoudige online wallet en handelsysteem is momenteel Binance.

RIPPLE MOBILE WALLET

Wat als je je computer niet vaak gebruikt, maar je mobiel in tegenstelling wel? Geen zorgen, ook voor mobiele gebruikers is er een wallet beschikbaar om Ripples te bewaren.

Naast het feit dat dit erg handig is, kun je ook je mobiele camera gebruiken om eenvoudig betalingen te doen met de QR-codes!

Ripple wallets voor je mobiele telefoon zijn een soort mini wallets. Het dataverbruik zou ontzettend hoog zijn als je mobiele telefoon constant de data van Ripple Labs zou moeten downloaden.

De mobile wallet maakt het mogelijk om betalingen op je mobiele telefoon te doen en te ontvangen zonder veel geheugen in beslag te nemen.

Het nadeel is dat je op een derde partij moet vertrouwen.

We raden je ten zeerste aan om geen grote hoeveelheden Ripples voor lange tijd in ‘hot’ wallets te bewaren. Er is echter niets mis met het bewaren van kleinere hoeveelheden.

Ripple debit card

Als je wilt winkelen, is een online of mobiele wallet nog niet praktisch genoeg om transacties in de ‘normale’ markt te doen. Het is wel mogelijk om een debit card te gebruiken voor je Ripples voor het doen van aankopen in een winkel, net zoals je dit zou doen met je normale betaalpas!

Is dat iets voor jou? Bekijk dan SnapSwap, dat onlangs een pre-paid Ripple Debit Card heeft uitgegeven.

Hoe gebruik ik mijn XRP op een veilige manier?

Goede versleuteling is het halve werk

De meeste wallets bieden de mogelijkheid om de wallet te versleutelen met een wachtwoord. Zorg ervoor dat je een veilig wachtwoord kiest dat niet eenvoudig te raden of te hacken is. Hackers kunnen met computers veel wachtwoorden kraken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat het in de wereld van cybersecurity niet om de complexiteit, maar op de lengte van het wachtwoord!

Maak voldoende back-ups

Je kunt eenvoudig back-ups maken van je wallet. Dit wordt vaak aangeboden als optie binnen de wallet!

Gebruik indien van toepassing multisig

Je vraagt je nu waarschijnlijk af: wat is multisig? Multisig staat voor “multisignature transactions” oftewel, een transactie waarvoor meerdere handtekeningen vereist zijn. Dit betekent dat bij een transactie meerdere partijen een bevestiging moeten geven voordat de transactie daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Het is een extra beveiligingsmaatregel die kan voorkomen dat iemand zomaar jouw Ripples kan gebruiken. Maar het is ook een geweldige functie voor mensen die een Ripple wallet voor een zakelijk doel willen delen. Je hebt in dat geval de zekerheid dat niemand geld kan uitgeven zonder toestemming van de andere persoon.

TIP: Je kunt ook multisig gebruiken met meerdere apparaten. Dit betekent dat je geen extra mensen nodig hebt om je Ripple-wallet te beveiligen. Dit doe je namelijk zelf op meerdere apparaten, zoals een ipad en telefoon. Hierbij dien je je eigen transactie goed te keuren.

Beschik je over een grote hoeveelheid Ripples? Ga dan offline

Zoals we eerder in dit hoofdstuk hebben aangegeven gaat er niets boven een offline opslagruimte als het gaat om de veiligheid van je Ripples. Niemand kan bij je Ripples komen en je bent er zeker van dat je geld veilig is bij een cyberaanval.

Als je een grote hoeveelheid Ripples moet bewaren, is het hebben van een hardware wallet ten zeerste aanbevolen en eigenlijk een must!

Veelgestelde vragen: Ripple-wallets

Zijn Ripple wallets veilig?

Ripple is een cryptocurrency en is daarom veilig. Zeker omdat een wallet de Ripple niet echt opslaat, maar juist de transacties binnen het netwerk.

De veiligheid van je wallet hangt af van de manier waarop je ermee omgaat. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om je private key voor je te houden. Aangezien dit de enige manier is om toegang te krijgen tot je wallet, is het aan jou om deze veilig te bewaren en niet te verliezen.

Is een Ripple-wallet anoniem?
Alle transacties en wallets binnen het Ripple netwerk zijn zichtbaar voor iedereen. Toch zijn alle wallets en transacties anoniem, omdat een wallet niets meer is dan een reeks cijfers en letters. Een wallet bevat geen persoonlijke gegevens waarmee iemand jouw wallet aan jou kan koppelen.

Het is echter wel zo dat er al gauw geen sprake meer is van anonimiteit op het moment dat je wallet in contact staat met een bankrekening, omdat je bijvoorbeeld geld stort of ontvangt van een wallet.

Vanwege dit aspect wordt Ripple ook wel pseudo-anoniem genoemd.

Ripple kopen

Hieronder volgen enkele manieren om Ripple online te kopen. Als je Ripple rechtstreeks wilt kopen, raden we je aan litebit.eu te bezoeken. De kosten voor Litebit zijn echter relatief hoog. Wil je dus meer waar voor je geld? Dan kun je onderstaande stappen volgen.

STAP 1: Bezoek Binance

Ga naar Binance en maak een nieuw account aan als je deze nog niet hebt.

Zodra je account is aangemaakt, log je in op je Binance-account. Klik vervolgens op “Funds” rechtsboven, gevolgd door ” Deposits Withdrawal”.

Selecteer en kopieer je Ethereum adres.

Selecteer en kopieer je Ethereum adres.

Bekijk de “Ethereum” lijst en klik op de Ethereum-stortingsknop. Nu zie je in het veld “ETH Deposit Address:” een reeks cijfers staan. Je dient deze reeks te kopiëren voor de volgende stap. Dit is het adres van je Ethereum wallet.

STAP 2: Koop ETH

De tweede stap is het aanschaffen van je Ethereum. Dit kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.

Als je voor het eerst Ether koopt bij deze broker, zul je je bankrekening moeten verifiëren.

Na betaling word je gevraagd om een Ethereum-adres in te voeren. Je dient hier het adres in te vullen dat je bij Binance hebt gekopieerd.

STAP 3: Wacht tot je ETH is bijgeschreven

Nadat je je Ethereum hebt gekocht en het juiste ETH-stortingsadres hebt ingevoerd bij de betaling, dien je te wachten tot de ETH in je Binance-wallet is bijgeschreven.

Dit proces kan tot een half uur duren. Maak je dus geen zorgen als het niet meteen zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: Koop XRP

Zodra je Ethereum is bijgeschreven, is het tijd om je XRP te kopen. Ga binnen de Binance-exchange (klik linksboven op exchange > Basic) naar XRP/ETH. In het linkervak , waar je “Buy XRP” ziet staan, kun je aangeven hoeveel XRP je wilt kopen met je Ethereum.

Zodra je op “Buy XRP” klikt, word je bestelling geplaatst. Zodra de bestelling is voltooid, zie je het aantal XRP in het veld aan de rechterkant of op je saldo-pagina staan. Hartelijk gefeliciteerd! Je bent nu de trotse eigenaar van Ripple.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *