Storj is een cryptocurrency die zich richt op Cloud opslag. Het is een cryptocurrency met een sterk team dat constant bezig is met het ontwerpen van de techniek.

Cloud opslag is heel belangrijk voor zowel de zakelijke en persoonlijke markt. Een decentrale cloudopslag zou een betere veiligheid van documenten betekenen en veel meer privacy voor zijn gebruikers.

Daarnaast heeft bijna iedereen wel opslag die ze niet gebruiken op hun computer of telefoon. Storj biedt de mogelijkheid deze opslag te verhuren.

Storj kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Storj (=STORJ) direct te kopen. Dus de enige manier om STORJ te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar STORJ.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP STORJ

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om STORJ te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de STORJ/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de STORJ/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy STORJ aangeven hoeveel STORJ je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy STORJ drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal STORJ’s zien.

Wat is Storj

Storj is de naam van een peer-to-peer netwerk die een decentrale manier wil aanbieden voor cloudopslag.

Wat is cloudopslag

Misschien zegt het woord cloudopslag je heel weinig, maar de kans is heel groot dat jij er wel vaker gebruik van hebt gemaakt.

In tegenstelling tot gewone opslag, ofwel dat je een bestand of document op je eigen computer of andere lokaal apparaat opslaat. Wordt bij cloudopslag de documenten juist op een opslag op afstand opgeslagen. Je internet biedt de verbinding tussen jouw computer en de database waar je informatie of documenten zijn opgeslagen.

Bekende aanbieders hiervan zijn in Nederland Google drive en natuurlijk Dropbox. De voordelen van Cloud storage zijn voor de hand liggend. Het is veel toegankelijker dan je eigen opslag ( je kunt buiten je computer bij je documenten) en je hebt alleen maar internet nodig om je documenten te bereiken.

Waar Storj in het spel komt

Cloud opslag wordt nog altijd gerund door grote bedrijven, en in tegenstelling tot wat de naam zegt is: “Cloud” gewoon een database die deze bedrijven beheren. De afgelopen jaren zijn wij consumenten heel erg bewust geworden om onze privacy en onze gegevens. We willen dat deze veilig worden bewaard en niet dat een bedrijf of persoon die kan gebruiken voor andere doeleinden.

Het feit dat deze Cloud opslag leveranciers centraal beheert worden betekend dat vele overheidstoestanden als de NSA of gewoon de overheid zelf toegang heeft tot de informatie die wij daar opslaan.

Storj realiseerde dat de oplossing hiervoor eigenlijk al was gevonden in de creatie van blockchain technologie. Ineens was een decentrale opslag geheel in hand bereik!

Hoe werkt Storj

0
Storj gebruikt niet een centrale database maar juist een combinatie database van alle gebruikers in zijn netwerk. Iedereen die het netwerk gebruikt heeft de mogelijkheid om leegstand opslag op hun toestel of computer uit te huren uit het netwerk.

Stel jij hebt een computer thuis en hebt van je 500GB maar 100 GB nodig. Je wilt graag de rest aan het Storj netwerk uit verhuren. Wat je dan moet doen is een programma downloaden dat het Drive share. Eenmaal gedaan kun je met het programma aangeven hoeveel opslag en bandbreedte jij bereid bent uit te huren aan het Storj netwerk.

Vervolgens ben je volgens het netwerk een farmer wat vergelijkbaar is met een miner bij Bitcoin. Het Storj netwerk betaalt de farmer Storj coins uit gelijkwaardig aan hoeveel data zij hosten.

Farmers hebben geen toegang tot de opslag

In tegenstelling tot een centrale opslag heeft de farmer binnen het decentrale netwerk geen enkele mogelijkheid om toegang te krijgen in de opslag dat is uit gehuurd. Beter nog de farmer heeft niet eens een complete kopie van alle bestanden van het uit gehuurde opslag.

De reden hiervoor is omdat de bestanden eerst in stukjes worden gedeeld en vervolgens geencrypt worden door het netwerk bij de klant zijn eigen computer voor ze naar de farmers worden gestuurd. Daarnaast kunnen de klanten of gebruikers van de Storj netwerk zelf besluiten naar hoeveel farmers hun opslag heen gaat en hoelang. Dit contract blijft in plaats zolang de klant de microbetalingen voor zolang het opslag nodig is. Stopt een klant met betalen? Dan worden deze bestanden vergeten door het netwerk.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *