Blockchain technologie wordt sinds 2017 steeds meer en meer toegepast op traditionele industrieën. Steeds meer Fintech bedrijven realiseren zich dat veel van deze “verouderde” methodiek beter gedaan kan worden met behulp van een Blockchain.
Één van deze industrieën waar iedereen wel in een punt van zijn leven mee te maken heeft gehad, is de reisindustrie. Tripbit wil de reisindustrie revolutioneren!

Wat is Tripbit?

Tripbit is Reisplatform dat gebruikt maakt van Blockchain technologie om zo een optimale en goedkopere ervaring te leveren aan zijn gebruikers.
Het platform dat Tripbit wil creëren heeft als doel alle onderdelen van toerisme onder één dak te brengen. Zo hoeft de consument niet langer tientallen websites af om het beste vliegticket of hotel te boeken. Dat heeft naast gemak natuurlijk ook andere voordelen! Een platform dat loopt op een Blockchain is van nature veel beter bestand tegen het schaalbaarheidsproblemen. Dit geeft Tripbit de optie om de service steeds meer uit te breiden als een 1-stop plek voor iedere consument die wil reizen.
Je kunt hierbij denken aan:

  • Autoverhuur
  • Ophaalservice
  • Evenementen

Verwijderen van tussenpartijen

Door vele tussenpartijen uit het spel te halen zullen de totale kosten enorm dalen. Dat komt door het feit dat de meeste kosten worden gemaakt door de marge/transactie kosten die de tussenpartijen nodig hebben om hun business lopende te houden.

Voorkomen van dubbel boeken

Tripbit loopt op een Blockchain, wat betekent dat het van nature onmogelijk is door een systeemfout een dubbele boeking, of dubbele betaling mee te maken. Het platform zal alle orders behandelen m.b.v. smartcontracten afkomstig van de Ethereum keten.

P2P Netwerk

We hebben allemaal wel een keer een ticket moeten annuleren of waren te laat voor een vlucht door onvoorziene omstandigheden. Vaak is het resultaat hetzelfde, jij bent je geld kwijt. Waarom is het niet mogelijk om het ticket of de reservering van een hotel zelf online te zetten? Dan ben je tenminste je geld niet zomaar kwijt! Tripbit realiseerde zich dat ook, en wilde dat een groot aspect maken van hun platform. Iedereen heeft toegang tot beide kanten van het koop-en-verkoop kanaal! Doorverkopen van je ticket of reservering is hierdoor een simpele klus.

Tripbit Token – TBT

Tijdens het reizen buiten europa is valuta altijd een grote zorg. Een wisselkantoor vinden die niet al te hoge extra kosten bijrekent is al een klus op zich, laat staan in een land waar je vaak genoeg de taal niet spreekt. Gelukkig is dit in Europa geen probleem meer sinds de introductie van de Euro, maar daarbuiten is het nog steeds heel erg relevant.

Het gebruik van Tripbit maakt dit probleem tot op een bepaalde mate een stukje gemakkelijker, omdat alle belangrijke service gedeeltes gewoon met dezelfde token betaald kunnen worden. Tripbit(=TBT) kun je namelijk gewoon met iDEAL kopen! TBT zal binnen het platform gebruikt worden voor het kopen en verkopen van service, tickets en reserveringen. Wat meteen ook betekent dat je gaat genieten van de ongelofelijke lage transactie kosten die een cryptocurrency te bieden heeft.

Wil je graag mee doen aan de ICO van Tripbit? Of wil je gewoon meer informatie? Klik dan hier!

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *