Tron is een protocol gemaakt op een Blockchain, dat specifiek is ontworpen om het huidige internet te verbeteren. Het platform is per definitie decentraal en wil de manier hoe huidige digitale entertainmentindustrie werkt eerlijker maken voor zowel gebruiker als content maker.
Met zijn officiële cryptocurrency Tronix (TRX), heeft dit gedecentraliseerde platform als doel om de controle van het internet af te nemen van grote bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon en terug te geven aan de mensen.
Inhoudsopgave
Tron kopen
Er is op dit moment nog geen manier om Tron (=TRX) direct te kopen. Dus de enige manier om TRX te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar TRX.
STAP 1: Ga naar een Handelsplatform
Als eerste moet je naar een cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk aan welk platform je fijner vindt werken qua interface.
Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in op je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.
![Maak een kopie van je BTC adres](https://blockk.nl/wp-content/uploads/2018/01/Binance-deposit-btc-e1517142165751.png)
Maak een kopie van je BTC adres
Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).
Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Bit-Z account en klik rechtsboven op Funds.
In het Balances pagina moet je vervolgens in het lijstje zoeken naar Bitcoin, als het goed is zal deze bovenaan te vinden zijn.
![Maak een kopie van je BTC adres](https://blockk.nl/wp-content/uploads/2018/01/Bit-z-deposit-btc-e1517142532145.png)
Maak een kopie van je BTC adres
Klik vervolgens op de Deposit optie van Bitcoin en kopieer in de volgende pagina de Deposit Bitcoin(BTC) de reeks getallen en letters.
Er wordt verteld dat je een trade wachtwoord nodig hebt, deze kun je aanmaken en vervolgens weer terug gaan naar je Balans.
Dit adres heb je nodig voor de volgende stap.
STAP 2: KOOP BTC
De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen. Dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor de eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt er aan je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.
We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken, omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.
Bij betaling wordt er gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoins heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.
STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN
Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.
Dit proces kan wel een 1à 2 uur duren, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.
STAP 4: KOOP TRX
Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op het handelsplatform dat je hebt uitgekozen, is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om TRX te kopen.
Eenmaal op de TRX/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy TRX aangeven hoeveel TRX je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy TRX klikt, zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal TRX’s zien.
![bit-z-zoeken](https://blockk.nl/wp-content/uploads/2018/01/bit-z-zoeken-e1517144804936.png)
Gebruik search om de TRX/BTC handel te vinden.
Eenmaal op de TRX/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met buy TRX aangeven hoeveel TRX je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy TRX klikt en je trade password invoert, zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal TRX’s zien.
Een eerlijker internet
Het afgelopen jaar is het duidelijk geworden dat de online wereld toe is aan een grote verandering. Na de verkiezingen in 2016 kwamen er al snel beschuldigingen van invloed van sociale media op de stemmen. Een onderzoek werd uitgevoerd en het werd al snel duidelijk dat bedrijven( en dus ook landen) momenteel enorm misbruik maken van het internet. Dit hield in dat de informatie van de gebruikers onbewust gebruikt werd voor negatieve doeleinden.
Het huidige probleem met het internet is dat vrijwel alles is gehost of beheerd door grote datacenters zoals Facebook, Google of Dropbox. Wij gebruikers gebruiken onze service regelmatig met de achterliggende gedachte dat ze gratis zijn. Wat nu duidelijk begint te worden is dat deze “gratis” service helemaal niet zo gratis is. In principe betalen wij met onze persoonlijke informatie, die we onbewust met deze bedrijven delen. Deze informatie wordt vervolgens doorverkocht.
Blockchain technologie biedt een alternatief op de huidige methodiek die we gewend zijn, namelijk een internet zonder grote bedrijven tussenpersonen! Dat is wat Tron voor elkaar wil krijgen.
Wat is Tron?
Tron is een decentraal blockchain protocol dat als doel heeft om een gratis wereldwijde content distributie en entertainment netwerk te vormen. Tron wil dat gebruikers met behulp van zijn blockchain in staat zijn content te publiceren, op te slaan en te bezitten in een geheel autonome manier. Waardoor de gebruiker zelf kan besluiten hoe en wanneer zijn content beschikbaar is en in welke vorm. Hierdoor wordt er een decentraal content-entertainment ecosysteem gecreëerd.
Tron wil zichzelf opstellen als het fundament voor een nieuw internet protocol. Data zal worden opgeslagen in fragmenten die verspreid zijn door het gehele netwerk. Die vervolgens m.b.v. miners geleverd zullen worden. In andere woorden, een decentraal internet.
Dit nieuwe internet zal zichzelf kunnen onderhouden, omdat iedereen een beetje van zijn eigen opslag van zijn computer, tablet of mobiel kan uitlenen voor TRX. Vervolgens kan hetzelfde TRX gebruikt worden om content van het netwerk zelf te bekijken. Dit betekent dat content makers niet alleen weten dat hun creatie veilig wordt bewaard, maar ook dat ze eerlijk worden uitbetaald voor alle consumenten die er gebruik van maken.
Lange ontwikkeling
Het maken van een nieuw decentraal internet kost veel tijd. Normaal gesproken wordt er gebouwd met de huidige infrastructuur van het internet. Tron wil zijn eigen infrastructuur creëren (de technische term is een nieuwe HTTP protocol maken). Daarom heeft het team achter Tron besloten om het proces in delen aan te pakken gedurende een periode van 8 a 10 jaar.
Tron 20 tokens
Het huidige Tronix(=TRX) is gebouwd met behulp van Ethereum en is een Ethereum token. Tron wil echter afstand nemen van Ethereum en zijn eigen protocol vormen. In andere woorden Tron wil zijn eigen Tron 20 token creëren in de toekomst. Tron 20 zal gebruikers de optie geven ook hun eigen token te maken, net als Tron heeft kunnen doen bij Ethereum.
Daarnaast wil Tron mensen in de toekomst belonen voor het langdurig behouden van TRX, met behulp van Tron Power. TP(=Tron Power) is een token die de netwerk gebruikers zal belonen bij het houden van TRX in hun wallet. Net als beloningen van GAS bij NEO, zullen TRX gebruikers TP beloont krijgen. TP zal gebruikt kunnen worden om content voorrang te geven of zelfs gebruikt worden als stemrecht binnen het netwerk.
Fase 1: Exodus
In de Exodus richt Tron zich op de creatie van een bestand distributie systeem. Het doel is een systeem te maken die gebruikers in staat stelt om bestanden op te slaan en te verspreiden. We willen duidelijk maken dat in deze stap Tron nog niks doet met blockchain technologie, maar dat wil implementeren in de komende stappen.
Fase 2: Odyssey
In de Odyssey fase gaat Tron de infrastructuur (een PoS model) creëren voor de beloning van de content makers. Zoals we recent hebben gezien bij het Youtube advertentie beleid, is het huidige model niet fijn voor zowel gebruikers als content maker.
Tron vindt dat een beloningsmodel op basis van clicks en views niet schaalbaar of eerlijk is, gezien die waardes gemakkelijk misleid kunnen worden. Daarom wil Tron een fooi-systeem creëren. Fooi en beloning zullen beiden gebeuren met Tronix. Dat wil zeggen dat er naast het normale model van TRX verdienen ook een methode komt om direct TRX te kopen.
Fase 3: Great Voyage
In de derde fase wil Tron zich bezighouden met wat zij zelf “individuele ICO’s” noemen. In andere woorden, een persoonlijke kickstart optie binnen het netwerk. Tron wil dat content creators zelf in staat moeten zijn om hun eigen ICO op te stellen binnen het netwerk.
Deze ICO’s maken veel deuren open voor content makers. Dit biedt ze een betere manier om hun fanbase te volgen en maakt het ook mogelijk en simpeler om dividend uit te betalen.
Fase 4: Apollo
In de Apollo fase wordt zich bezig gehouden met de creatie van hun eigen blockchain applicatie platform. In andere woorden, in deze fase worden Tron 20 tokens pas gecreëerd. Als het waren zal het qua functionaliteit identiek zijn met NEO. Gebruikers kunnen hun eigen persoonlijke crypto’s maken met behulp van de Tron 20 chain. Tron 20 houders worden op lange duur beloond met Tron Power om acties binnen het netwerk uit te voeren.
Wat gebeurt er met je oude TRX tokens als Tron 20 uitkomt? Je krijgt een 1:1 swap van je oude munten voor de nieuwe munten.
Fase 5: Startrek
In de laatste twee fases gaat Tron zich meer richten op de Game en Markt voorspelling sector. Tron zijn platform maakt het mogelijk om een online game platform te bouwen die decentraal is. Hierbij kun je denken aan iets als Steam maar dan zonder tussen bedrijf zoals Valve.
Fase 6: Eternity
In deze allerlaatste fase wil Tron doorgaan met implementeren van de zelfde eigenschappen die ze hebben gemaakt voor content makers, maar nu voor game ontwikkelaars. In andere woorden, de optie om binnen het netwerk crowdfunding projecten te starten voor de ontwikkeling van spellen. Gemakkelijk toegang krijgen tot het spel platform en zelfs een koppeling te geven voor investeerders om in games te investeren!