Verge is een Blockchain netwerk met meer aandacht aan privé en veiligheid dan de gemiddelde Blockchain. Gebruikers in het Verge netwerk kunnen transacties razendsnel uitvoeren op een beveiligd netwerk die geïntrigeerd is met Tor. Verge stelt binnen het netwerk de optie toe transacties met XVG zowel privé als openbaar te maken. Waarbij niet alleen de transactie ontraceerbaar is maar ook de IP waarmee het is verzonden. Een tot voorheen ongekende eigenschap binnen Blockchains.

Verge kopen

Er zijn op dit moment twee manieren om XVG(=Verge) te kopen. Bij de eerste methode koop je eerst BTC of ETHER en vervolgens wissel je ze in voor XVG in een handel.

De tweede methode is direct XVG kopen met iDEAL bij Litebit.eu. Bij Litebit ben je wel iets duurder uit omdat ze een hogere transactiekosten hanteren dan de eerste methode.
Als je voor de tweede methode hebt gekozen dan hoef je alleen in de handelsplatform(stap 1) je XVG adres te zoeken, en die gebruiken tijdens je aankoop van van XVG.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP XVG

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om XVG te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de XVG/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de XVG/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy XVG aangeven hoeveel XVG je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy XVG drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal XVG’s zien.

Wat is Verge

2017 was in alle opzichten het jaar waar cryptocurrencies hun eerste doorbraak in maakte. Het was het jaar waar de wisselkoers en totale markkapitaal van vele currencies enorm steeg. Daarnaast werden ICO’s (Initiële Coin offering) een populaire methode voor blockchain projecten om zichzelf te sponsoren.

De doorbraak was niet alleen te merken in het financiële aspect van crypto’s maar ook vanuit andere delen van de maatschappij kwam er meer interesse. Zo kwam er een vernieuwde belangstelling vanuit regerings- en financiële regelgevers. Soms ook negatief. Zo plaatste China een algemeen verbod op ICO’s en cryptocurrency-exchanges, terwijl de SEC in de Verenigde Staten classificeerde ICO tokens als nutsbedrijven, en in andere landen werd de regelgeving op voor markt verscherpten.
Het is gemakkelijk dat je door al dit gedoe door het bomen het bos niet meer ziet. Maar het is belangrijk te om de focus van cryptocurrencies niet te vergeten. Namelijk de Blockchain technologie die ze representeren. Het originele doel van Blockchain was om digitale transacties makkelijker en goedkoper te maken, door de tussenpartij buiten beschouwen te laten. Het had ook als doel om tansacties privé en anoniem te maken, om zo de veiligheid van zijn gebruikers te behouden.
Het is jammer maar vele nieuwe Blockchains zijn deze kern functies en doel vergeten.

Het Verge concept

In tegenstelling tot veel ICO-campagnes die eigenlijk particuliere startups zijn die de niet-gereguleerde cryptocurrency gebruiken als een soort crowdfunding-methode, is Verge een volledig open source-project. Dit betekent dat ontwikkelaars en leden van de gemeenschap allemaal een onderdeel zijn van de voortgang van de Verge initiatief. Het succes van het Verge-protocol is dusdanig gebaseerd op de gecombineerde inspanningen van ontwikkelaars en een groot aantal community leden.

Verge was oorspronkelijk ontwikkeld in 2014 onder de naam DogeCoinDark. In 2016 werd echter het besluit genomen om de naam te veranderen naar Verge. Naast de verandering in zijn naam werden in deze periode ook aantal belangrijke updates en upgrades uitgevoerd op de Blockchain. Sinds de oprichting is de financiering van het project grotendeels afkomstig van donaties en giften vanuit de gemeenschap. Er zijn echter belangrijke stappen gezet om meer mogelijkheden te creëren voor het genereren van financiering en ondersteuning voor het project. Een aantal van deze mogelijke wegen zijn de oprichting van een officiële merchandise winkel en het opzetten van een miningpool.

Het Verge Ecosysteem

Het Verge-netwerk ondersteunt een complex blockchain-protocol met die bestaat uit meerdere algoritmen, dat robuuste dekking biedt voor knooppunten waarop verschillende mining clients worden uitgevoerd. Dit betekend dat in theorie meerdere soorten miners in staat zijn Verge te minen, een concept die vrijwel geheel uniek is aan Verge in de Blockchain wereld. Verge heeft hiervoor gekozen zodat mining niet gemonopoliseerd en gecentraliseerd kan worden net als dat bij Bitcoin wel het geval is.

Wat Verge ook anders maakt is dat het in tegenstelling tot andere Blockchains niet voornamelijk werkt op basis van interacties tussen de eindgebruikers. Maar juist de interactie met het netwerk protocols en iedere gebruiker. Een aantal van deze Protocols zijn als volgt:

ANDROID TOR + I2P

Een van de verkooppunten van Verge is hoe het de mobiele crypto markt wil revolutioneren. Een van het hoofd problemen met mobiele telefonie en Blockchain technologie is het gebrek aan ruimte. Het idee van het kopiëren van een gehele Blockchain past momenteel gewoon niet in een gemiddelde smartphone. Verge wil dit oplossen door Androïde Tor te combineren l2P wallets. Hierdoor kunnen transacties uitgevoerd worden door SPV(Simplified Payment Verification). Het voordeel van SPV is dat het niet een kopie van het gehele Blockchain nodig heeft om de transacties te verifiëren.

Naast dat Verge lichtgewicht transacties mogelijk maakt met dit protocol, zorgen ze ook voor dat de wallets veel veiliger zijn dan andere beschikbare wallets! Zo is het creëren van een robuuste wallet met biometrische sloten mogelijk.

P2P platform geïntegreerde portalen

Verge biedt een P2P-oplossing voor transacties via een groot aantal sociale platforms. P2P-overdrachtsprotocollen vereenvoudigen het transactieproces, vooral voor gebruikers van mobiele cryptocurrency. Met behulp van veiligheidscodering op bedrijfsniveau kunnen betalingen onderweg worden verzonden en ontvangen, waardoor de draagbaarheid van het systeem wordt verbeterd.

Wraith Protocol

voorbeeld wraith protocol verge

Een voorbeeld van Verge zijn Wraith Protocol

Een van de belangrijkste verkooppunten van Verge is de Wraith protocol . Dit Protocol geeft gebruikers de mogelijkheid om te switchen tussen openbare en privé grootboeken binnen het netwerk. Het is belangrijk, zowel zakelijk als privé, om je eigen gegevens te kunnen beschermen indien dat nodig is. Het is daarom belangrijk om de gebruikers de optie te beiden om hun transacties niet zichtbaar te maken in het openbare Blockchain van Verge.

Wraith maakt het mogelijk door te combineren met TOR en zo niet alleen de transactie te anonimiseren maar ook de IP te verbergen waar de transactie in wordt gemaakt. Hierdoor is Verge momenteel de meest privé Blockchain op te markt, want zelfs Monero kan deze functie nog niet uitvoeren.

Een ander belangrijk aspect van de Verge Currency-blockchain is het Wraith-protocol waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen openbare en particuliere grootboeken. Het bedrijfsproces vereist altijd een zekere mate van flexibiliteit met betrekking tot zaken als privacy. Het is soms noodzakelijk om transactiegegevens niet zichtbaar te maken voor een openbare blockchain. Dit kan te wijten zijn aan het gevoelige karakter van deze transacties. Anonieme en niet-traceerbare transacties bieden echter een mogelijkheid voor ongeoorloofde transacties.

XVG

Binnen het netwerk van Verge wordt de cryptocurrency XVG gebruikt. Het maximale aantal XVG die in circulatie zal is vastgesteld op 16.5 miljard. Het idee achter een zodanig grote totale aantal munten is om ervoor te zorgen dat niet een enkele hoeveel mensen alle munten gemakkelijk in handen krijgt. Om zo een eerlijkere spreiding te maken van de waarde van de munt onder zijn gebruikers.

Mensen die een grote hoeveelheid van totaal van een munt bezitten ( ook wel whales genoemd). Zijn vaak instaat de markt van een munt te manipuleren, door het aanbod in een keer in te korten of te vergroten. Een aspect dat duidelijk te zien is bij bijvoorbeeld Bitcoin.

Posted by Joeya S.

8 Comments

 1. Je kunt Verge ook direct kopen indien je een account hebt op litebit.eu

  Reply

  1. Klopt inderdaad, ik heb het erbij gezet.

   Reply

 2. Ik kna niet zien wanneer dit artikel is geplaatst maar Verge is gewoon te koop op LiteBit.

  Reply

 3. ik heb vanuit mijn wallet verge verstuurt naar Binance – maar komt niets aan ? wie kan hellpen

  Reply

  1. Wat rot! Ik kan wel je wel helpen. Toen je de transactie hebt gemaakt heb je ook een transactieid gekregen kan je dat laten zien? Want dan kunnen wij het zien op de blockchain van verge.

   Reply

 4. hey Joeya, als eerste mijn complimenten voor je blog, geweldig kan mijn vader ook eens lezen wat die “bitcoin” nu eigenlijk inhoudt :-). Nu even over de Verge, als ik mijn walletadres in litebit invoer dan krijg ik de melding dat mijn walletadres niet geverifiëerd kan worden. Heb ji hier ervaring mee? Heb 2 adressen gebruikt, vergewallet en die van Coinomy. Adres van een ander muntje verifieert litebit wel.verge wallet: DCn4tkjswf34MScpmCc1gEdmt29VrMeHsR
  Gr. Jeffrey

  Reply

  1. Hey Jeffrey,
   Dat is echt fijn om te horen, ik probeer altijd op een manier te schrijven dat het juist voor mensen met weinig kennis over het onderwerp kunnen inzien dat het allemaal niet zo moeilijk is!

   Over je problemen met Litebit, ik weet even niet of je een transactie wilt sturen of ontvangen op je Litebit account. Het ligt waarschijnlijk niet aan jou, ik merk dat ik geen nieuwe adressen kan creëren als ik hun site bezoek. Mijn vermoeden is dat het aan hun kant ligt.

   Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *