Waltonchain, die zijn naam heeft afgeleid van Charlie Walton die uitvinder van de RFID chip is, is een blockchain gericht op het creëren van een decentraal netwerk voor RFID chips. Hiermee wil WTC een nieuwe versie van de Internet of Things creëren die zei de Value Internet of Things noemen. Waarbij niet alleen afgesproken en goedgekeurde netwerken gebruik kunnen maken van de huidige RFID technologie.

RFID zijn steeds populairder geworden de afgelopen jaren. We zien ze nu terug in identificatie en kaartbetalingen. Er wordt verwacht dat de RFID technologie de aankomende jaren barcodes zal vervangen.

Waltonchain kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Waltonchain (=WTC) direct te kopen. Dus de enige manier om WTC te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar WTC.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP WTC

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om WTC te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de WTC/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de WTC/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy WTC aangeven hoeveel WTC je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy WTC drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal WTC’s zien.

Wat is Waltonchain

Waltonchain (WTC) is een chinees project dat zich richt op het “tracken” van fysieke objecten m.b.v. een blockchain en RFID technologie. Door het plaatsen van een RFID chip in bijvoorbeeld kleding of je mobiele telefoon, ben je met Walton in staat te kijken waar het object zich in de wereld bevindt. Dat allemaal zonder een handmatige scan nodig te hebben!

Een van de applicaties van Waltonchain is in de kleding industrie. Een RFID chip kan geplaatst worden in iedere kledingstuk. Het is dan mogelijk om gemakkelijk het kledingstuk te volgen van warenhuis tot winkel. Deze informatie kan in vele manieren gebruikt worden zoals het optimaliseren van de fabricatie proces, verbeteringen binnen het transport maar ook verbeteringen/aanpassingen op basis van de wensen van de klant.

Wat zijn RFID chips

RFID gebruik van Walton coin

RFID chips in kledingstukken.

RFID ofwel ‘Radio-frequency identification’ zijn kleine chips die ongeveer zo groot zijn als een korreltje rijst. Door de chip zijn ongelooflijke kleine formaat wordt het de afgelopen jaren vaker gebruikt als vervanging voor barcodes. Wat is het grote voordeel tegenover barcodes? Een RFID chip kan gelezen worden door een sensor die in de buurt is van de chip. De chip zelf hoeft niet zichtbaar te zijn, in tegenstelling tot barcodes, en is gemakkelijk te lezen door objecten heen. In andere woorden: je hoeft niet de code goed te plaatsen en te scannen. Dit maakt het proces van volgen en bijhouden van goederen veel makkelijker.
RFID Walton coin
We zien de afgelopen jaren dit stukje technologie meer verschijnen in grote distributiecentrums en andere warenhuizen, maar het zal niet lang meer duren tot het ook in de winkel gebruikt zal worden! Allemaal onderdeel van de IoT(= Internet of Things). Het doel om fysieke objecten te koppelen aan het internet.

Waar WaltonChain in het spel komt

Het huidige IoT model brengt vele voordelen met zich mee, maar heeft ook een groot nadeel. Het nadeel is dat de communicatie over en weer binnen het netwerk alleen voorkomt met geverifieerde en vooraf goedgekeurde partijen. Kortom, het is geen open systeem.

Waltonchain wil een nieuw model van het IoT introduceren die ze VIoT(= Value Internet of Things) noemen. Dit nieuwe model is boven het huidige model gebouwd en gebruikt blockchain technologie om het netwerk open en vrijer te maken. RFID chips en de RFID chip lezers zijn opgenomen in de Waltonchain blockchain. De RFID chip zelf is verbonden aan het blockchain, terwijl de RFID reader zal werken als een Node binnen het netwerk.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *