Stellar is een concurrent van Ripple, gecreëerd door niemand anders dan een van de originele founders van Ripple. Stellar zelf is een open-source technologie ontworpen om een gedistribueerd betalingssysteem te zijn. Maar in tegenstelling tot zijn soortgenoot Ripple, dat zich meer richt op financiële instellingen, richt Stellar zich meer naar de kleine man.

Hun kernstrategie is om meer ethisch te zijn en zich te richten op individuen dan andere soortgelijke munten. Een strategie die duidelijk zichzelf heeft bewezen als je alleen al kijkt naar het resultaat.

Stellar Lumens kopen

Er is op dit moment nog geen manier om Stellar Lumens (=XLM) direct te kopen. Dus de enige manier om XLM te kopen is om BTC aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar XLM.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

Binance
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP XLM

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om XLM te kopen.

Binance
Ga binnen de Binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de XLM/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de XLM/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy XLM aangeven hoeveel XLM je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy XLM drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal XLM’s zien.

Hoe werkt Stellar

Stellar is ontworpen om een matchmaker te vormen voor valuta’s. Het doel van Stellar is om alle overdrachten en uitwisselingen in valuta/cryptocurrencies in de wereld te faciliteren. Stellar maakt gebruik van een gedecentraliseerd blockchain-protocol dat de overdracht van geld over de hele wereld op een snelle, veilige en goedkope manier mogelijk maakt.

Stellar is dus een directe concurrent van een andere cryptocurrency Ripple. Dus je zult je vast afvragen wat de onderlinge verschillen zijn tussen deze twee blockchains. Ripple richt zich meer op het ondersteunen en optimaliseren van financiële instanties om ze door blockchain technologie een goedkoper alternatief te geven voor internationale uitwisseling.

Stellar legt juist de nadruk meer op simpliciteit en schaalbaarheid, waarbij ze meer kijken naar een functioneel systeem die ook werkt voor afgelegen gebieden.

Stellar wil dit bereiken op drie manieren:

Directe uitwisseling – Met Directe uitwisseling worden mensen met elkaar gekoppeld door het netwerk die gespiegeld valuta’s willen uitwisselen. In andere woorden, stel jij wilt EURO wisselen tegen USD, en iemand in de Verenigde Staten wil juist USD wisselen tegen EURO. Dan zal het netwerk deze twee uitwisselingen direct met elkaar verbinden, en de transactie uitvoeren.

XML uitwisseling – Binnen het Stellar is het mogelijk om een intermediaire valuta van het netwerk zelf te gebruiken Lumens(XLM) voor het uitwisselen. Het netwerk zal dit automatisch gebruiken op het moment dat een directe uitwisseling niet mogelijk is. Waarna het netwerk gaat zoeken naar de meest optimale koop en verkoop order voor XLM om de uitwisseling te voltooien.

Conversiketen – Als een XML uitwisseling ook niet mogelijk is gaat de Stellar netwerk kijken naar een keten van conversies om de uitwisseling te maken. Hierbij kun je denken aan een voorbeeld zoals USD naar BTC, BTC naar EURO.

De Stellar netwerk dit allemaal automatisch op het moment dat je een uitwisseling aanvraagt. Het werkt als een waterval waarbij het de eerste methode probeert en dan doorgaat naar de volgende etc.

Het netwerk is ook in staat gewone transacties te maken, dus een waar geen uitwisseling bij nodig is. In dat geval is wordt een directe verbinding gebruikt.

Stellar componenten

Binnen het Stellar netwerk wordt er gebruik gemaakt van twee soorten nodes, de Ledgers en Anchors.

De ledger, ofwel het grootboek, is een centraal grootboek voor iedere account binnen het netwerk en de valuta die zich daarin het account bevindt. Deze informatie is nodig om transacties binnen het netwerk en gebruikers te maken.

The anchors, ofwel ankers, zijn betrouwbare entiteiten binnen het netwerk. De ankers bezitten valuta’s wat het netwerk gebruikt op geld over te zetten naar een andere valuta. Een anker kan alles zijn van een bank, tot een persoon ineen afgelopen dorp die geld online heeft staan.

Strijd tegen armoede

Stellar.org is een none-profitorganisatie die de technologie van Stellar gebruikt om armoede in derde wereld lande helpen te bestrijden. Op het moment dat je Lumen (XLM) koopt ben je niet alleen het netwerk aan het ondersteunen maar help je ook Stellar.org met deze missie!

Nou zul jij je vast afvragen… hoe is Stellar.org dat van plan te gaan doen. Volgens de
Wanneer je via Lumen (XLM) in Stellar koopt, steun je de non-profitorganisatie Stellar.org, mission-statement, overgenomen van hun website:

Met een team van toptechnologie en financiële professionals breidt de non-profit Stellar.org de toegang tot goedkope financiële diensten uit om armoede te bestrijden en het individuele potentieel te maximaliseren.

De operationele kosten van de organisatie worden betaald met behulp van een klein deel van het oorspronkelijke aanbod Lumens (5%) en openbare donaties.

Het is nog zeker te vroeg om te zeggen dat we het tijdperk zijn ingestapt van Cryptocurrencies 2.0. Begint het wel duidelijk te worden dat de markt van Blockchains nu meer wensen moet gaan vervullen dan het vervullen van de wensen van de investeerders. In andere woorden, het verdienen van meer en meer geld.

Bitcoin heeft zich gevestigd als het eerste grote digitale cryptocurrency. Terwijl Ripple de wereld van bank-naar-banktransactie wil revolutioneren en IOTA wil de interactie tussen bedrijven verbeteren en opent de deuren van microtransacties.

Stellar.org met behulp van zijn Blockchain Stellar en zijn crypto Lumen(XLM) wil een systeem creëren voor de ontwikkelingslanden die banken omzeilen. Het verbeteren van geld wisselingen via transacties in meerdere valuta’s, vooral in regio’s met grote diversiteit en lage monetaire stabiliteit, en snelle liquiditeit bieden aan individuen op zoek naar een veilige betaaldienst.

Een partnerschap met IBM

Stellar is een stuk populairder geworden sinds oktober 2017, en dat is niet zomaar! In oktober kondigde IBM aan dat ze een samenwerking aangingen samen met Stellar om een betaaldienst aan te bieden in het Zuidelijke Stille Oceaan.

Het belang van het nieuws, dat IBM op [16 oktober] heeft aangekondigd, is dat verkopers en consumenten bijna realtime geld naar een ander land kunnen sturen, waardoor een betalingsproces dat doorgaans dagen kost, sneller verloopt.”

De betaaldienst die wordt gecreëerd omvat onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en een aantal andere landen in de Zuidelijke Stille Oceaan. IBM en Stellar hebben als doel gesteld om tegen het einde van 2018 meer dan de helft van de valutakoers betalingen van de regio te kunnen verwerken.

Posted by Joeya S.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *