Anonimiteit is de naam van het spel, wanneer het cryptocurrencies betreft

Het is de reden dat cryptocurrencies hun start kregen om mee te beginnen. Bitcoin was ontwikkeld op een manier dat decentralisatie werkt voor financiën. Daarnaast was het erg aantrekkelijk voor mensen wie niet willen dat de wereld weet van hun persoonlijke informatie.

Wanneer je je inschrijft met een credit card of bank account wordt al je informatie opgeslagen in een centrale server. Deze kan gehackt worden en alle details van je account worden uitgewist of gestolen. De verschillende manier waarmee vergeleken kan worden zijn op dit punt al bekend.

De aantrekkelijkheid van anonimiteit op een blockchain nam ook wat bezorgdheid met zich mee over de transparantie van een publieke blockchain.

Er zijn nu privé coins die zich richten op de aard van hoe encrypted transacties op de blockchain kunnen zijn.

Eén van deze privé coins is Zcash.

Zcash kopen

Er is op dit moment naast Litebit nog geen manier om Zcash (=ZEC) direct te kopen met iDEAL. Dus de enige manier om ZEC te kopen is om BTC of Ether aan te schaffen en die te gebruiken op een handelsplatform, om ze om te wisselen naar ZEC.

STAP 1: Ga naar een Handelsplatform

Als eerste moet je naar cryptocurrency handelsplatform om daar een account aan te maken. De keuze van platform is niet erg belangrijk als beginner, en ligt voornamelijk bij welke platform je fijner vindt werken qua interface.

Kies een van deze platformen en voer de stappen uit:

binanceBit-z
Ga naar Binance en maak daar een nieuw account aan.

Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je binance account en klik rechtsboven op Funds, en dan op Deposits.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Zoek in het lijstje BTC-Bitcoin (als het goed is die standaard geselecteerd).

Vervolgens moet je de reeks getallen en letters onder BTC Deposit Address veld kopiëren. We hebben dit Bitcoin adres nodig voor de volgende stap.

Ga naar Bit-z en maak daar een nieuw account aan.
Als je account eenmaal is bevestigd, log dan in je Bit-Z account en klik rechtsboven op Funds.

In het Balances pagina moet je vervolgens in het lijstje zoeken naar Bitcoin , als het goed is zal deze bovenaan te vinden zijn.

Maak een kopie van je BTC adres

Maak een kopie van je BTC adres

Klik vervolgens op de Deposit optie van Bitcoin en kopieer in de volgende pagina de Deposit Bitcoin(BTC) de reeks getallen en letters.

Er wordt je verteld dat je een trade wachtwoord nodig hebt, deze kun je aanmaken en vervolgens weer terug gaan naar je Balans.

Deze adres heb je nodig voor de volgende stap.

STAP 2: KOOP BTC

De tweede stap is om aan je Bitcoin te komen, dat kun je doen bij een broker zoals BTCdirect.
Als je voor het eerste keer BTC koopt bij deze broker dan wordt je gevraagd om je bankrekening te bevestigen.

We raden het aan om deze Nederlandse broker te gebruiken omdat je daar gewoon met iDEAL kunt betalen.

Bij betaling word je gevraagd om een bitcoin adres in te vullen waar je Bitcoin heen moeten. Je moet hier het adres invullen dat je hebt gekopieerd bij de handelsplatform in de vorige stap.

STAP 3: WACHT TOT JE BTC IS AANGEKOMEN

Eenmaal je Bitcoin gekocht en het juiste BTC deposit adres ingevuld bij de betaling, moet je wachten tot de BTC aankomt bij de wallet van de handelsplatform in stap 1.

Dit proces kan wel een ½ uur kosten, dus raak niet ongerust als het niet direct zichtbaar is op de exchange.

STAP 4: KOOP ZEC

Als je Bitcoin eenmaal is aangekomen op de handelsplatform die je hebt uitgekozen. Is het nu tijd om je Bitcoins te gebruiken om ZEC te kopen.

binanceBit-z
Ga binnen de binance homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de ZEC/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de ZEC/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met Buy ZEC aangeven hoeveel ZEC je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy ZEC drukt zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal ZEC’s zien.

Ga binnen de Bit-z homepage en gebruik de zoekfunctie binnen BTC Markets om de ZEC/BTC handel te vinden.

bit-z-zoeken

Gebruik search om de ZEC/BTC handel te vinden.

Eenmaal op de ZEC/BTC handels pagina kun je in de linker box aangeduid met buy ZEC aangeven hoeveel ZEC je wilt kopen.
Als je vervolgens op Buy ZEC drukt ,en je trade password invoert zal je order geplaatst worden. Als de order is gevuld zul je op de rechter box of in je balance pagina, je aantal ZEC’s zien.

Waarom zou je een privé coin als Zcash gebruiken?

Helaas, doordat sommige mensen Bitcoin in den beginne gebruikten voor het kopen van drugs online, is de eerste reden waar mensen aan denken bij het kopen van een coin wat de transactie verbergt een zondige reden.

Er zijn veel redenen om een privé coin te gebruiken wat niks te maken heeft met illegale activiteiten.

Een voorbeeld; laten we aannemen dat je geld verzend naar een vriend. Met de meeste coins, is je portemonnee transparant en iedereen kan zijn hoeveel currency jij in je portemonnee hebt. De andere gebruikers op de blockchain weten niet wat jouw identiteit is, maar jouw vriend weet dit ongetwijfeld wel. Nu weet hij dus hoeveel geld jij hebt. Probeer hem eens te vertellen dat hij niet meer geld kan lenen, wanneer hij weet hoeveel geld jij hebt!

Hackers hebben het moeilijk om de blockchain te infiltreren, aangezien blockchains moeilijk zijn te hacken. Maar ervan uitgaande dat zij een kwetsbaarheid vinden, gaan zij de vollere portemonnees aanvallen. Wanneer niemand kan zien hoeveel er in jouw portemonnee zit, is het minder aannemelijk dat zij achter jouw goederen aangaan.

Autoritaire overheden zijn er snel in om burgers neer te halen, wanneer zij geld gebruiken op manier op manieren die zij niet willen zijn. Het is heel makkelijk voor de overheid om bank transacties te stoppen of zelfs om potentieel je identiteit te vinden op de blockchain. Meer privacy hebben betekend dat burgers kunnen ruilen en investeren in goederen die zij willen, zonder dat de overheid hier tussen komt.

Een corporatie wil zijn transacties geheim houden en voorkomen dat de concurrentie zijn kluwen krijgt op het bedrijf.
Dan is er de zaak van de vervangbaarheid. Een asset, in dit geval een coin, kan altijd geruild worden voor iets van dezelfde waarde. Dus, dezelfde token voor een andere token, goed of service.

Wanneer de geschiedenis van de gebruikers gezien kan worden verminderd dit de kans op vervangbaarheid. Wat gebeurd er wanneer een bank jouw geld niet wil accepteren, wegens de manier dat het gemaakt is? Of erger, wanneer de geschiedenis van de coin, voordat hij in jouw bezit was, voor problemen heeft gezorgd, ook al had jij niks te maken met de vorige transacties?

Dit zijn enkel een paar reden waarom Zcash hoopt dat jij hun coin gebruikt, om een rustige geest te kunnen houden op de blockchain.

Hoe werkt Zcash?

Zcash gebruikt een speciale methode om het netwerk veilig te houden, namelijk Zk-Snark – of proof of construction. Wanneer je Zero Knowledge Proofs gebruikt kan het protocol transacties verifiëren en op deze manier een veilig grootboek van balansen onderhouden, zonder partijen uit te sluiten of aantallen betrokken in de transactie. Zij staan jou toe om je kennis te bewijzen van sommige feiten over verborgen informatie, zonder deze informatie te onthullen.

Zcash’s blockchain laat zien dat een transactie alleen plaats vindt, niet wie erbij betrokken was en ook niet wat de aantallen waren. Dit protocol staat gebruikers toe om Zerocoins of het token protocol op het Zcash platform te splitten en samen te voegen. Ook kunnen deze weer terug geconverteerd worden in bitcoins. Er is een koort van data die elke gebruiker rzend en deze draad bevat encrypted data om te bewijzen dat de transactie geldig is. Het heeft een unieke ontkrachting wat de tokens markeert wanneer ze gespendeerd zijn.

Hoe werkt de ZEC token?

Mining van de blocks lijkt erg veel op de manier hoe een Bitcoin werkt, waar een miner tokens ontvangt als een beloning van een succesvolle validatie van een block in de Proof of Work protocol.

Het verschil is dat 50 ZEC elke 10 minuten wordt gecreëerd met 10 waarbij 10 van deze tokens naar de founders gaan. De rest wordt verdeelt over de miners. Na 4 jaar, is echter de beloning van de miners gehalveerd, maar hoeven zij niet meer de tokens te verdelen onder de founders. Alle tokens zijn voor hen.

De token is afgerond op 21 miljoen, dus de waarde kan stijgen wanneer meer transacties plaatsvinden op de chain.

De manier om het te gebruiken is hetzelfde als elke andere coin. Denk eraan op dezelfde manier als je aan bitcoin zou denken. Je kan het gebruiken om te betalen voor dingen die ZEC accepteren, of je kan het gebruiken om de waarde op te slaan en ruilen voor bitcoin wanneer ZEC niet geaccepteerd wordt.

Het feit dat Ethereum op zoek is naar een manier om de cryptografie te implementeren die Zcash en andere privé coins gebruiken is een teken dat dit de manier kan zijn hoe alle cryptocurrencies worden in de toekomst. Er zijn grote voordelen waar van genoten kan worden als Zcash bewijst een duurzaam model te zijn, op het gebied van veiligheid en het maken van compleet anonieme transacties.

Het Zcash encryptie model lijkt op het eerste gezicht een efficiënte manier om de transacties geheim te houden. Zoals met alles in de crypto wereld, zal de markt bepalen hoe goed Zcash het doet in de toekomst met deze technologie.

Posted by Joeya S.

Geef een reactie